Ασφαλίτες παρακολουθούσαν μαθητές Λυκείου στο Ηράκλειο για την πολιτική τους δράση υστερα απο ανακοινωση στο διαδικτυο για καλεσμα σε ανοικτη συζήτηση

” Ασφαλίτες παρακολουθούσαν μαθητές Λυκείου στο Ηράκλειο για την πολιτική τους δράση υστερα απο ανακοινωση στο διαδικτυο για καλεσμα σε  ανοικτη συζήτηση. Η ανακοινωση της αναρχικης-ελευθεριακης ομαδας μαθητων Ηρακλειου Μαυροκοκκινος πινακας ( δείτε εδώ) για κάλεσμα σε ανοιχτη συνελευση-συζητηση  για  τις δρασεις  για την χρονια που  ερχεται και πως θα κινηθουν ενοψη των απεργιακων κινητοποιησεων στάθηκε η αφορμή για τους μπάτσους να ξεκινήσουν την παρακολούθηση των μαθητών που θεωρούνταν ” ύποπτοι ” για “περιεργες δραστηριότητες ” στη πόλη του Ηρακλείου.Ο έλεγχος, η επιτήρηση και καταγραφή της δραστηριότητας των πολιτών, αποτελούν πλέον ένα δεδομένο χαρακτηριστικό της κοινωνίας αυτής. Τα Κράτη παγίωσαν ένα καθεστώς γενικευμένης καταστολής, χρησιμοποιώντας το ιδεολόγημα της «ασφάλειας» και μια υποτιθέμενη «τρομοκρατία» ως φόβητρο για να διασφαλίσουν και να εδραιώσουν την έννομη τάξη στο εσωτερικό τους.Ένα πλέγμα παρακολούθησης με εκατοντάδες κάμερες στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία ,μαζί με τους “παραδοσιακούς” ασφαλίτες και τα νεοσύστατα σώματα ασφαλείας (βλέπε ΔΙ.ΑΣ) προσπαθει να εγκαθυδρίσει τον τρόμο της μπατσοκρατίας ,του εκφοβισμού,της επιτήρησης  & του ευρύτερου κονωνικού ελέγχου στην καθημερινή ζωή των πολιτών.Η κινηση παρακολουθησης των μαθητών “ξυπνάει μνήμες άλλων ιστορικών περιόδων, όσο και αν πιστέυουν  κάποιοι οτι με αυτές τις κατασταλτικές  κινησεις  θα καταφέρουν να τρομοκρατησουν τους μαθητές  να ξέρουν οτι δεν προκειται να καταφερουν τιποτα ,αντιθέτως προκαλούν ,την οργή όσων ζουν με αξιοπρέπεια ,σκέφτονται και αντιστέκονται στον εκφασισμό της κοινωνίας  που χειροκροτά και ανέχεται τον εξουθενωτικο της ελεγχο την υποκρισία και το χαφιεδελικι και την όξυνση της αντίστασης  απέναντι στο κράτος και τις κατασταλτικές του δυναμεις .Να είναι σίγουροι οτι θα μας βρούν μπροστά τους! ”

Candia Alternativ@

…………………………………………………………

Ακολουθει αρθρο απο τοπική εφημερίδα : ” Στο στόχαστρο ανήλικοι μαθητές για ύποπτα e-mail
Με αφορμή τις αναρτήσεις στο Ιντερνετ

Ανήλικοι μαθητές λυκείων του Ηρακλείου έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών Ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες. Ο λόγος της διακριτικής παρακολούθησης σχετίζεται με τις «δραστηριότητές» τους τις οποίες έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο και για τους αστυνομικούς χαρακτηρίζονται “ύποπτες”, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μικρά παιδιά τα οποία δεν έχουν απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν για κανένα λόγο.

«Δραστηριότητες» οι οποίες περιορίζονται μόνο σε προσκλήσεις και συγκεντρώσεις σε συγκεκριμένους χώρους στην πόλη του Ηρακλείου για να παρακολουθήσουν από κοινού κάποιες εκδηλώσεις που έγιναν τις περασμένες ημέρες.

Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για παιδιά που το μεγαλύτερο είναι ηλικίας 16 ετών, αγόρια και κορίτσια που θέλησαν να κάνουν τη δική τους επανάσταση με έναν τρόπο ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα, παρά μόνο έντονη καχυποψία στους αστυνομικούς που τους έχουν «στοχοποιήσει».

Η παρουσία αστυνομικών έχει γίνει ενδεχομένως αντιληπτή από κάποια άτομα που βρίσκονται υπό παρακολούθηση και γι’ αυτό το λόγο όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης έχουν «παγώσει» οι κινήσεις τους.

Το στοιχείο που κινητοποίησε τις Αρχές Ασφαλείας είναι μία ανάρτηση που έγινε στο διαδίκτυο η οποία στάθηκε η αφορμή για να σημάνει συναγερμός στην ΕΛΑΣ. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση τα άτομα που την «ανέβασαν» καλούσαν σε ανοικτή συζήτηση – συνέλευση τους υπόλοιπους μαθητές μέλη της ομάδας που έχει συγκεκριμένη ονομασία που παραπέμπει σε σχολικό όργανο, για να συζητήσουν τις δράσεις τους ενόψει της νέας χρονιάς.

«Το ανέβασμα της ανακοίνωσης αυτής στο διαδίκτυο δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και μας προβληματίζει. Το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα κάτι που οφείλεται ενδεχομένως στο γεγονός ότι λόγω του καλοκαιριού πολλά άτομα έχουν απομακρυνθεί από το Ηράκλειο, έχουν επιστρέψει στις πόλεις από τις οποίες κατάγονται και αναμένεται να επιστρέψουν και πάλι το φθινόπωρο» δήλωσε στην «Π» αστυνομική πηγή.

Σε ερώτηση μας για ποιο λόγο μία τέτοια ανάρτηση στο internet οδήγησε τις Αρχές Ασφαλείας να βάλουν στο στόχαστρο μαθητές λυκείων, η απάντηση που πήραμε από αστυνομική πηγή είναι η εξής: “Δεν γινόταν διαφορετικά από τη στιγμή που έχουν εκδηλωθεί κάποιες σκέψεις ατόμων που κινούνται σε συγκεκριμένους χώρους και ομάδες”.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στους οποίους απευθύνθηκε η «Π» για το θέμα ανέφεραν ότι δε γνωρίζουν κάτι για το συγκεκριμένο ζήτημα, άλλοι προσπάθησαν να το υποβαθμίσουν λέγοντας ότι γνωρίζουν την σχετική διαδικτυακή ανακοίνωση και πως δεν υπάρχει καμία παρακολούθηση των ανήλικων μαθητών.

Οι πληροφορίες ωστόσο είναι απόλυτα διασταυρωμένες και αναφέρουν ξεκάθαρα ότι η ομάδα των μαθητών παρακολουθούνταν όχι μόνο στους χώρους συγκέντρωσής τους, αλλά και σε άλλα σημεία όπου συγκεντρώνονται παιδιά αυτής της ηλικίας. ”

πηγή : http://www.patris.gr/articles/187077?PHPSESSID=jaquch42h4qbufjlvmstiil9k5