Ηράκλειο: Συγκεντρωτικό δράσεων σχετικά με την υπόθεση του Πέτρου Τουρνά

Συγκεντρωτικό δράσεων σχετικά με την υπόθεση του Πέτρου Τουρνά.

Στις 10/03/2024 ο 72χρονος καρκινοπαθής Πέτρος Τουρνάς έδωσε τέλος στη ζωή του. Όπως κατήγγειλε ο ίδιος σε σημείωμα του και η οικογένεια του στη συνέχεια, οι λόγοι που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή ήταν η έλλειψη του απαραίτητου φαρμάκου που θα απάλυνε τους πόνους του και ο τεράστιος χρόνος αναμονής για την βασική εξέταση με την οποία θα έβλεπε πόσο έχει προχωρήσει η ασθένεια του.

Ο Πέτρος δεν αυτοκτόνησε, δολοφονήθηκε. Είναι ένα ακόμα θύμα της τάξης μας, όπως οι 57 νεκροί στα Τέμπη και οι σχεδόν 700 πνιγμένοι μετανάστες στην Πύλο. Υπάρχουν ένοχοι για όλες αυτές τις δολοφονίες, όπως υπάρχουν και ιθύνοντες για την αδιανόητη πλέον καθημερινότητα που βιώνουμε.

Από μεριάς μας, θεωρήσαμε πως το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να μην επιτρέψουμε την ιστορία του Πέτρου να διαστρεβλωθεί και να ξεχαστεί.

Γι’ αυτό καθ’ όλη την διάρκεια του προηγούμενου μήνα προβήκαμε σε δράσεις αντι-πληροφόρησης και ενημέρωσης. Συγκεκριμένα:

Πραγματοποιήθηκαν μοιράσματα κειμένων:

  • Στις 16/03 στη λαϊκή αγορά στις Πατέλες, όπου έστηνε πάγκο με βιβλία ο Πέτρος.
  • Στις 27/03 στο ΠΑΓΝΗ.
  • Στις 28/03 στο Σεληνάρι, όπου και στηρίξαμε την Πανλασιθιώτικη κινητοποίηση για τις ελλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού στις μονάδες υγείας του νομού.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης τη Δευτέρα 08/04:

  • Το πρωί αφισοκόλληση στα Καμίνια, στη γειτονιά του, και μοίρασμα στην τοπική λαϊκή.
  • Το μεσημέρι, αφισοκόλληση και μοίρασμα στο ΠΑΓΝΗ, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης από το Σωματείο Εργαζομένων για το κλείσιμο της παιδοψυχιατρικής.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε αφισοκόλληση στο κέντρο, κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη 17/04.

 

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΟΡΓΗ ΑΓΩΝΑΣ

 

Αναρχικοί – Αναρχικές

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.