Kρήτη : Δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό σε Ηράκλειο και Χανιά 25/3

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου έγινε Παρέμβαση της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, στην παρέλαση στο Ηράκλειο!
Με πλακάτ προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε τις κάμερες που καταγράφουν την παρέλαση στην πλευρά της Πλατείας Ελευθερίας για να δώσουμε το δικό μας μήνυμα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους.
Η διέλευση μας εμποδίστηκε βίαια από τις παρακείμενες αστυνομικές δυνάμεις και αντιμετωπιστήκαμε ως “τραμπούκοι” ενώ η ενέργειά μας δεν είχε κανένα τέτοιο χαρακτήρα ή σκοπό.
Αποχωρήσαμε από κείνο το σημείο και στην συνέχεια απλώσαμε στην Καινούργια Πόρτα την γιγαντιαία σημαία της Παλαιστίνης και πετάξαμε στον κόσμο “τρικάκια” με τα μηνύματά μας,καθώς εκεί τελείωναν οι παρελάσεις.
Δεν θα περιμένουμε 400 χρόνια για να ελευθερωθεί η Παλαιστίνη.
Να βάλουμε τέλος στη γενοκτονία του λαού της.
Παράλληλα στα Χανιά με αφορμή την μιλιταριστική γιορτή της 25ης Μάρτη αποφασίσαμε να μην αφήσουμε ολόκληρη την πόλη να παραδοθεί αποκλειστικά στα στρατιωτικά εμβατήρια και την ντροπιαστική εθνική περηφάνια. Οι γειτονιές της πόλης μας παραμένουν πολυεθνικές, με εργάτες και εργάτριες που βιώνουν την βία του ελληνικού κράτους.  Φτώχεια, ακρίβεια, πολεμικά σενάρια, ανελευθερία.
Η συνεργασία του ελληνικού κράτους στην γενοκτονία των Παλαιστινίων δεν μας αφήνει περιθώρια να σιωπήσουμε, ενάντια σε έναν κόσμο που καθημερινά γίνεται και πιο σκοτεινός.
Το βράδυ της 24ης Μάρτη βάψαμε συνθήματα σε γειτονιές των Χανίων και στο κέντρο πέριξ της παρέλασης, περνώντας το μήνυμα της αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων ενάντια στους καταπιεστές τους.
Το ίδιο βράδυ κρεμάστηκε και μια παλαιστινιακή σημαία που έγραφε “stop genocide” στον γερανό που βρίσκεται στην πλατεία δημοτικής Αγοράς.
Παραμένει κρεμασμένη ακόμα σε θέση εμφανή απ’ όλο το κέντρο της πόλης.
Άμεση και οριστική κατάπαυση πυρός!
Έξω ο Ισραηλινός στρατός κατοχής από τη Γάζα!
Λευτεριά και Αυτοδιάθεση για την Παλαιστίνη!