Ηράκλειο :Αλληλεγγύη στην 12χρονη και την οικογένειά της! Έξω η μάνα από τη φυλακή! | Συγκέντρωση 14/3-ώρα:19:00,πλ. Λιονταριών

Μετά την ζοφερή πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας – Ελένης Νικολού, που επιρρίπτει ευθύνες ακόμα και στη 12χρονη επιζώσα, καθώς και τη μητέρα της, και όχι στον βιαστή και μαστροπό Ηλία Μίχο, καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία αύριο
Πέμπτη 14 Μαρτίου,Στις 7μμΠροπύλαιαΑθήνα
 Καλούμε και όλες τις συλλογικότητες και αλληλέγγυα άτομα σε όλη την Ελλάδα, να διαδηλώσουν μαζί μας στις πόλεις τους!
Καμία αθώωση – καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα τραφικινγκ και παιδοβιαστών και τους ηθικούς αυτουργούς τους!
Αλληλεγγύη στη 12χρονη και την οικογένειά της!
Έξω η μάνα από τη φυλακή!
——————
 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΕΠΙΖΩΝΤΑ ΤΡΑΦΙΚΙΝΓΚ – ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΑ
ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ 12ΧΡΟΝΗ, ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 14-3-24, 19:00 μμ, Πλ. Λιονταριών
Ντροπή μη σκύβεις φοβισμένη
Σε τέτοια Γη σαν τη Δική Μας –Ντροπή – στάσου ολόρθη –Η Πλάση όλη σου ανήκει.*
Η εισαγγελέας Νικολού με την αγόρευσή της για τον παιδοβιαστή, μαστροπό Ηλία Μίχο, μας αποδεικνύει ότι η εξουσία θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία φυλακή για τα παιδιά και για όλα μας, όπου ενοχοποιούνται οι φτωχές, όσα αντιστέκονται και καταγγέλουν. Θέλει να νομιμοποιήσει τους παιδοβιασμούς και την εκμετάλλευση των παιδιών. Αποσιώπησε τη συμμετοχή των άλλων 26 κατηγορουμένων και δέχτηκε την φρικτή δικαιολογία του Μίχου ότι “ήταν ερωτευμένος” με ενα παιδί που θα μπορούσε να είναι το εγγόνι του, 11 ετών, το οποίο μάλιστα “συναινούσε” στο βιασμό του και το διευκόλυνε να “εκδίδεται”, χωρίς αντάλλαγμα.
Με διαδικασίες εξπρές η ελληνική δικαιοσύνη ξεπέταξε την υπόθεση του Κολωνού επιβεβαιώνοντας την υποψία μας ότι η δίκη αυτή εξελισσόταν σε συγκάλυψη του παιδοβιαστή και του κυκλώματος τράφικινγκ, που όλως τυχαίως πολλοί από αυτούς συνδέονται με την κυβέρνηση της ΝΔ. Ενα δικαστικό σκάνδαλο, που μεταχειρίστηκε το παιδί ως μάρτυρα και όχι ως θύμα, την μητέρα ως ένοχη και όχι ως εκείνη που αποκάλυψε το κύκλωμα. Το ίδιο μοτίβο είδαμε και στην υπόθεση της Ηλιούπολης, όπου εμπλεκόταν ο εν ενεργεία αστυνομικός Μπουγιούκος, ο οποίος εκτός από τον εκφοβισμό προς την επιζώσα, τόλμησε να την μηνύσει και υπήρξαν δικαστικοί που προχώρησαν την υπόθεση ως την δικαστική αίθουσα. Το ότι η επιζώσα αθωώθηκε πανηγυρικά δεν μειώνει την ευθύνη της ελληνικής δικαιοσύνης και την ενοχή της απέναντι στα θύματα!
Κάθε υπόθεση τράφικινγκ μας αφορά και αγωνιζόματε ενάντια στους διακινητές, αυτούς τους σύγχρονους δουλεμπόρους και ενάντια στην εξουσία που τους καλύπτει και διαιωνίζει την ύπαρξή τους στην κοινωνία.
Το trafficking είναι μια σύγχρονη μορφή δουλείας, η απόλυτη εκμετάλευση του ανθρώπου από άνθρωπο. Περιλαμβάνει εμπορία και διακίνηση ανθρώπων, εμπόριο οργάνων, εμπορία παιδιών, εργασιακή εκμετάλλευση και εξαναγκασμό σε σεξεργασία με χρηματικό ή μη χρηματικό αντάλλαγμα. Η διακίνηση ανθρώπων απαιτεί ένα παρακράτος και δίκτυο εξουσίας και μάλιστα σε υψηλά κλιμάκια, που συγκαλύπτει, διευκολύνει και συντηρεί τους διακινητές. Αφορά τεράστια χρηματικά ποσά, μια μαύρη αγορά ανθρώπινων ζωών και τεράστιο πλουτισμό των κυκλωμάτων, προϊόν παραοικονομίας.
Τα βιώματα των ατόμων που έχουν επιβιώσει του τράφικινγκ είναι αδιανόητα. Βία, τρόμος, φρίκη, εγκλεισμός, πείνα, ψυχική και σωματική κακοποίηση, εκβιασμοί, απειλές και όχι σπάνια, ενοχοποίηση και συλλήψεις τους από το κράτος της καταστολής. Αυτά όλα πολλαπλασιάζονται επί χίλια όταν αφορούν παιδιά και ειδικά νεαρά κορίτσια, σημαδεύοντας τον ψυχικό τους κόσμο για πάντα. Η τάξη, η οικονομική κατάσταση και η καταγωγή είναι τα πιο συνήθη κοινά χαρακτηριστικά των ατόμων που βιώνουν με το χειρότερο τρόπο τον ακραίο και ολοκληρωτικό πόλεμο της πατριαρχίας, του κράτους και του κεφαλαίου ενάντια στα σώματα και τις ζωές μας. Δεν είναι τυχαίο που σε αυτή την εποχή της εντεινόμενης κρίσης (κοινωνικής, αξιακής και οικονομικής) όλο και συχνότερα ακούμε τέτοιες ιστορίες, όλες με φρικιαστικό περιεχόμενο.
Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή της 12χρονης: φτώχεια, πείνα, αποκλεισμός, αγώνας για επιβίωση και ένας υποτιθέμενος σωτήρας, ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος αφού καλλιέργησε την εικόνα του έμπιστου ατόμου, εκμεταλλεύτηκε βάναυσα τη μικρή, βιάζοντάς την ο ίδιος και εκδίδοντας την σε άλλους άντρες επ΄αμοιβή. Όταν έγινε γνωστό στην οικογένεια και η μητέρα κατήγγειλε την υπόθεση στο ΑΤ Κολωνού, η αστυνομία άφησε να περάσει ένας ολόκληρος μήνας, προκειμένου να διασφαλιστεί η εξαφάνιση ενοχοποιητικων στοιχείων και τελικά το κράτος και η δικαιοσύνη τους εκτός από τον Μίχο προφυλάκισαν τιμωρητικά και τη μητέρα της, με πολύ βαριές κατηγορίες.
Η δίκη για την υπόθεση αυτή ξεκίνησε στις 8 Γενάρη 2024 και με την αγόρευση της εισαγγελέα χθες 13/3/24 οδηγείται στην ολοκλήρωσή της.
Αυτά που υποψιαζόμαστε αποδείχτηκαν αληθινά:
▪️ Άφησε στο απυρόβλητο το κύκλωμα trafficking και τους οίκους ανοχής που εμπλέκονται και σχετίζονται με την Greek Police Mafia.
▪️ Υποβάθμισε το κατηγορητήριο για τον Μίχο, βασικό κατηγορούμενο και κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση.
▪️ Αναβάθμισε το κατηγορητήριο της μητέρας, που η ίδια κατήγγειλε την εκμετάλλευση της κόρης της, εκθέτοντας το κύκλωμα trafficking.
▪️ Περιόρισε τον αριθμό των κατηγορουμένων σε 26, ενώ οι παιδοβιαστές ή δυνάμει παιδοβιαστές έχουν υπολογιστεί πάνω από 200.
Το ίδιο το παιδί έχει υποστεί και εξακολουθεί να υφίσταται κακοποίηση από τους παιδοβιαστές και το κράτος
▪️ Στερήθηκε τη μητέρα του που τόσο έχει ανάγκη, τόσο το ίδιο όσο και η πολυμελής οικογένεια.
▪️ Το έχουν υποβάλλει σε πολλαπλές βασανιστικές και κακοποιητικές ανακρίσεις που το επανατραυματίζουν.
▪️ Το καλούν ξανά στο δικαστήριο να καταθέσει ενώπιον των βιαστών του, καταπατώντας κάθε δεοντολογία που αφορά τέτοιες λεπτές και σοβαρές υποθέσεις που αφορούν μάλιστα ανήλικο
▪️ Το έχουν απειλήσει ο υπόκοσμος του παρακράτους, αλλά και η αστυνομία που υποτίθεται ότι την προστάτευε. ΄Εχουν φτάσει μέχρι το σπίτι που μένει προσωρινά και το έχουν εκφοβίσει, ενώ έχουν σταματήσει και το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ασφάλειας μέσα στη νύχτα για υποτιθέμενο αστυνομικό έλεγχο.
▪️ Το έχουν εκθέσει σε αυτούς που το απειλούν. Η ίδια η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου έδωσε τον τόπο κατοικίας του μέσα στη Βουλή.
▪️ Του έχουν στερήσει την ψυχολογική υποστήριξη και την εκπαίδευση, που είναι απαραίτητη για την ψυχική του ισορροπία μετά από τόσα τραυματικά βιώματα. Μέχρι πρότινος δεν είχε εκπαιδευτικό για τα μαθήματά του, ενώ η ψυχολόγος που το στηρίζει βρίσκεται 50 χιλιόμετρα μακριά και όλα τα έξοδα μετάβασης επιβαρύνουν την οικογένειά του.
 Ετοιμάζοντας το κάλεσμά μας για την πανελλαδική μέρα δράσης αλληλεγγύης στη 12χρονη, στις 10/2/24 ξέσπασε και η υπόθεση του Μυλοποτάμου, το κύκλωμα τράφικινγκ της Κρήτης.
Παρατηρούμε να εκτυλίσσεται το ίδιο μοτίβο στη διαχείριση της υπόθεσης, με τις κατευθυνόμενες πληροφορίες, την ενοχοποίηση της μητέρας, τον στιγματισμό του νεκρού -πριν λίγες μέρες -πατέρα, την δικαιολογία των βιαστών “νόμιζα ότι ήταν μεγαλύτερη”- “ήταν συναινετικό” κ.ο.κ. Σε ότι αφορά την αστυνομική πλευρά της υπόθεσης μάθαμε ότι πέρασαν έξι ολόκληροι μήνες από την ενημέρωσή τους από το Χαμόγελο του Παιδιού για να εξιχνιάσουν την υπόθεση (ένα μήνα πήρε στο ΑΤ Κολωνού) και στο διάστημα αυτό το παιδί εξακολουθούσε να βιάζεται, γιατί έπρεπε να βρουν τα “αποδεικτικά στοιχεία”. Η ζωή του παιδιού γίνεται βορά των αρπαχτικών ΜΜΕ και κάθε μισογύνισσας Ζήνας και Ευαγγελάτου στο κυνήγι της τηλεθέασης, κλικμπέιτ στον κίτρινο τύπο και οχετός στα σόσιαλ. Συνεχώς διαρρέουν πληροφορίες και λεπτομέρειες που εκθέτουν το ίδιο και τη ζωή του, τον τόπο κατοικίας του και το σχολείο του. Η τοπική κοινωνία “συγκλονισμένη” τώρα δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει την ευθύνη της μητέρας, την ευαισθησία του πατέρα, την καταγωγή του συλληφθέντα και όχι των 10+ συγχωριανών και συντοπιτών τους που κακοποιούσαν μπροστά στα μάτια τους το παιδί.
Το μήνυμα που στέλνει το κράτος και το παρακράτος είναι η σιωπή, τρομοκρατεί για να μην τολμούν τα θύματα να μιλούν και ρίχνει στα μαλακά τους κακοποιητές.
Το δικό μας μήνυμα είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας μέχρι τη δικαίωση της 12χρονης, της μητέρας της και όλων των επιζώντων της πατριαρχικής και κρατικής βίας. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε τη φρίκη.
ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ, ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ.
* Ποίημα 1349 της Έμιλυ Ντίκινσον
Ας φτιάξουμε όλα μαζί, ένα δίκτυο εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Το έχουμε ανάγκη. Απευθυνθείτε σε εμάς μέσω της σελίδας μας στο Facebook «Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου», Instagram:femsolidarityheraklion ή στο mail:femheraklion@gmail.com.
ΤΡΑΝΣΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΜΠΑΤΣΟΙ, TV ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΕΣ!