Ηράκλειο : lass’attack – “Δεν θα μείνουμε εμείς σπίτια μας-Να κλειστούν οι μπάτσοι στα ΑΤ” (Αφίσα + κείμενο)

Το Δεκέμβρη του 22′ κολλήσαμε στους τοίχους του Ηρακλείου μια αφίσα με αφορμή το περιστατικό βιασμού στο ΑΤ Ομόνοιας(https://lassattack.blackblogs.org/2022/12/12/Αφίσα-Δεν-θα-μείνουμε-εμείς-σπίτια-μα/). Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε και μοιράζεται συμπληρωματικά, περιέχει δηλαδή κάποιες σκέψεις και θέσεις της ομάδας σχετικά με τους βιασμούς. Άλλωστε ζούμε σε καιρούς που έχουν όλοι άποψη επί του θέματος. Εμείς να μην πούμε τη δική μας?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

λίγα λόγια για εμάς

Lass’attack [ αυτόνομη γυναικεία ομάδα ]

Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας αφηγήσεις για την καθημερινότητα μας. Σε έναν κόσμο που καθημερινά παράγονται και αναπαράγονται καταπιέσεις είναι καίριο και αναγκαίο να αναγνωρίζουμε, να χαρτογραφούμε και να επιτιθόμαστε στις διάφορες μορφές της κυριαρχίας, στις νέες πειθαρχήσεις, στην καρδιά του κτήνους. Μέσα από αράγματα, συζητήσεις, δράσεις επιδιώκουμε να ανακτήσουμε, ως γυναίκες, την αυτονομία μας μέσα στις κοινότητες στις οποίες ζούμε μακριά από την ρητορική του κράτους και των μηχανισμών του. Η πατριαρχία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες παραγωγής καταπίεσης αλλά και εργαλείο ελέγχου των καταπιεσμένων στο σύνολό τους. Αναζητούμε τρόπους να υπάρξουμε με τους όρους μας, στο εδώ και στο τώρα, χωρίς να περιμένουμε κατάλληλες συνθήκες και κατάλληλους σωτήρες, με πρώτο βήμα να βρεθούμε και να μιλάμε μεταξύ μας, επιδιώκοντας την κοινωνική εμπειρία που ζούμε και συσσωρεύουμε να την αναλύσουμε πολιτικά και να πράξουμε με βάση αυτή.

Θεωρούμε το γυναικείο ζήτημα διαθεματικό, δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα για να μιλάμε για ζητήματα που μας αφορούν θέτοντας την γυναικεία οπτική πάνω σε αυτά. Δεν επιδιώκουμε μεταρρυθμίσεις ούτε ίσα  δικαιώματα διότι δεν αναγνωρίζουμε την πατριαρχία ως ένα πρόβλημα προς επίλυση αλλά ως αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού. Ο φεμινισμός για εμάς είναι ενεργό μέρος του αγώνα ενάντια στο υπάρχον. Επιλέγουμε να μιλάμε ως γυναίκες για την καθημερινότητά μας γιατί πολύ απλά είναι ζήτημα επιβίωσης για εμάς τις ίδιες. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη επιλογή δεν σημαίνει ότι θεωρούμε ότι μόνο οι γυναίκες (βιολογικό φύλο) καταπιέζονται από τα ετεροκανονικά πρότυπα. Έτσι επιδιώκουμε την επικοινωνία και σύμπραξη με queer και τρανς αδέρφια μας που βρίσκονται εκεί έξω και καθημερινά τραβάνε τα ζόρια τους, με παρέες που ψάχνουν να βρουν την άκρη τους, με ομάδες που τα ίδια αξιακά – ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας- με εμάς.

Επιθυμούμε την οργάνωση σε ευέλικτα σχήματα, που δεν βασίζεται στην απόλυτη ιδεολογική συμφωνία άλλα στις σχέσεις εμπιστοσύνης και στην κοινή πολιτική στόχευση και στρατηγική. Με βάση τα παραπάνω δημιουργήθηκε το lass’attack και δραστηριοποιείται στους δρόμους, στα πάρκα και στις γειτονίες του Ηρακλείου από τον Μάρτη του 2021.

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μπορείτε να μας βρείτε στο lassattack@riseup.net , το υλικό της ομάδας ανεβαίνει τακτικά στο https://lassattack.blackblogs.org/