Χανιά: Κινητοποιήσεις κρατουμένων στις φυλακές Αγιάς με αφορμή τον θάνατο συγκρατούμενου τους!

Από χτες 2/10/2022 οι κρατούμενοι στις φυλακές Αγιάς στην Κρητη ξεκινησαν κινητοποιήσεις με αφορμη τον θανατο συγκρατούμενου τους.

Ο 5ος!!! θανατος κρατουμενου στο συγκεκριμένο κατάστημα τον τελευταίο μήνα.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με την άρνηση των κρατουμενων να μπουν στα κελιά τους ενώ από σήμερα 3/10 προχωρούν σε αποχή από το συσσίτιο.

Οι αλλεπάλληλοι θάνατοι έχουν αφορμή την ανύπαρκτη ιατρική φροντίδα στο συγκεκριμένο καταστημα οπως άλλωστε στο σύνολο των φυλακών της χωρας .

Η μία και μοναδική γιατρός δεν βρίσκεται σχεδόν ποτέ στους χώρους της φυλακης .

Όταν υπάρξει περιστατικό τότε ζητάει να την ενημερώσουν τηλεφωνικά για τα συμπτώματα και αν χρειάζεται να στείλουν και φωτογραφία ώστε να κάνει την διάγνωση και να αποφασίσει αν ο ασθενής χρειάζεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Το χτεσινό περιστατικό που έγινε αφορμή για την κινητοποιηση ήταν πως ο 50χρονος κρατούμενος που έχασε τελικά τη ζωή του δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας και είχε μεταφερθεί 2!!! φορες στο νοσοκομείο Χανίων αλλά τελικά επέστρεψε στη φυλακή αφού οι γιατροί έκριναν πως δεν είχε κάτι σοβαρό.

Στις 1 το βραδι μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομειο και επέστρεψε στη φυλακή γύρω στις 5 τα ξημερώματα.

Την επόμενη μέρα το πρωί στις 10 έφυγε από τη ζωή..

Άλλη μια κρατικη δολοφονια που προήλθε από την αδιαφορία του κράτους για την ζωή των κρατουμένων με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς τον υπουργό Προ Πο που έχει την υψηλή εποπτεία των φυλακών τον υπουργό Δικαιοσύνης και βέβαια την γιατρό της φυλακής.

< Ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται από το επίπεδο διαβίωσης των φυλακισμένων >

Φ.Ντοστογιεφσκι

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1620946/