Ηράκλειο : Δράσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Ας ανεβάσουμε την τιμή της ίδιας μας της ζωής.

Πανδημία, πόλεμος και τώρα ακρίβεια μέχρι την επόμενη κρίση που θα δημιουργήσει το καπιταλιστικό σύστημα για να ανταπεξέλθει απέναντι στις αντιφάσεις του και τα αδιέξοδα του. Σήμερα η επίθεση προς τις ζωές μας έρχεται να μας χτυπήσει την πόρτα με την μορφή του όλο και αυξανόμενου “κόστους ζωής”. Οι τιμές σε ρεύμα και βενζίνη έχουν φτάσει την κατάσταση για τους/τις περισσότερους/περισσότερες εκεί έξω στο αδιέξοδο ενώ το καλάθι προϊόντων στα σουπερμάρκετ δεν αφήνει εξίσου πολλά περιθώρια για γέμισμα.Σε μια εποχή όπου η δημιουργία ενός προβλήματος και μιας κρίσης συμβαίνει πριν καν προλάβει το άτομο να συνειδητοποιήσει το προηγούμενο πρόβλημα που το χτύπησε, οι επιλογές που μας μένουν είναι χωρισμένες σε δύο πλευρές. Από την μια η πλευρά της παραίτησης και της απάθειας που οδηγούν την ζωή στα όρια επιβίωσης και μιζέριας και από την άλλη η πλευρά της συνειδητής εναντίωσης και σύγκρουσης με το υπάρχον.Οι άνθρωποι που θα επιλέξουν το μονοπάτι της άρνησης αυτού που συντελείται σήμερα και θα πάρουν την ίδια τους την ζωή στα χέρια τους είναι και αυτοί που θα αναγνωρισθούν ως εχθροί και υπαριθμον νο1 κίνδυνος από το κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του. Ο σύντροφος Γ. Μιχαηλίδης ως ένας τέτοιος άνθρωπος όπου οι επιλογές και οι πράξεις του είναι ταυτισμένες με τον ανατρεπτικό, αναρχικό αγώνα ενάντια στην κυριαρχία βιώνει εδώ και 8,5 χρόνια την συνθήκη της φυλάκισης και τώρα την απόρριψη της αποφυλάκισης που δικαιούται με βάση τους νόμους τους.Στεκόμαστε πάντα δίπλα χωρίς κανένα ενδοιασμό σε αυτούς που κάνουν πράξη το μίσος τους για το υπάρχον και οπλίζουν τις αρνήσεις τους ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Γιάννη Μιχαηλίδη επιλέξαμε να γράψουμε συνθήματα σε προσόψεις πάνω από δεκα αλυσίδων super market σε όλη την πόλη, υπενθυμίζοντας ότι το άγχος και η ανασφάλεια που μας προκαλεί κάθε ουρά, κάθε προσφορά, κάθε απόδειξη δεν είναι μονόδρομος. Ντου στα σούπερ μάρκετ για να πάρουμε την ζωή μας πίσω. Μαζικές απαλλοτριώσεις για να μην ζούμε από τις εκπτώσεις.

Κανένας μόνος στα χέρια του κράτους.

Μπουρλότο και φωτιά σε όλα τα κελιά.´

Αναρχικοί/ες

Πηγή :

 

https://athens.indymedia.org/post/1618735/


———————————————

Πανό αλληλεγγύης στον Γ.Μιχαηλίδη

Ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης έχοντας εκτίσει τις ποινές που η αστική δικαιοσύνη του έχει επιβάλει, νομικά θα έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί από το Δεκέμβριο του 2021. Εκδικητικά παρατείνεται η κράτηση του στις φυλακές Μαλανδρίνου λόγω της πολιτικής του ταυτότητας και της αξιοπρεπους και αμετανόητης στάσης του εντός και εκτός των φυλακών. Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης αναρτήσαμε πανό στην πρόσοψη της κατάληψης με αφορμή την εκδήλωση που είχε γίνει προ δύο εβδομάδων και αφορούσε την υπόθεση του συντρόφου. Κανένας σύντροφος μόνος απέναντι στον κρατικό μηχανισμό . Λευτεριά στον Γιάννη Μιχαηλίδη.

Κατάληψη Ευαγελισμού

 

Πηγή: https://evagelismos.squat.gr/?p=4666