Ηράκλειο: Επίθεση με πέτρες & μπογιές στα γραφεία τη ΝΔ

Το ελληνικό κράτος διεξάγει μια ολομέτωπη επίθεση εναντίον μας. Θεωρούμε σημαντικό να αναζητήσουμε τα εργαλεία εκείνα που είτε θα λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης είτε θα κινητοποιήσουν περισσότερο κόσμο να αντιδράσει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας “επάξια” τη σοσιαλδημοκρατική διαχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ, που προηγήθηκε, έβαλε ακόμη πιο έντονα στις ζωές μας την καταστολή. Ξύλο στις γειτονιές, στις διαδηλώσεις, στημένα κατηγορητήρια και κρατικές δολοφονίες, όπως αυτή του Βασίλη Μάγγου πριν λίγο καιρό. Η εκκένωση κατειλημμένων κτηρίων που χρησιμοποιούνται από τον κόσμο του αγώνα κινείται στην ίδια κατεύθυνση της καταστολής της καταστολής όσων αντιστέκονται, με τους /τις αναρχικους/-ες συντρόφους/-ισσες να ανήκουν ενεργά σε αυτή την κατηγορία. Ειδικά, μιλώντας για την κατάληψη TerraIncognitaπου εκκενώθηκε προσφάτως από το κράτος, μιλάμε για μια ιστορικότατη κατάληψη που απο το 2004 πρωτοστατεί στους αγώνες, όχι μόνοστην πόλη της Θεσσαλονίκης, αφού έχει καταφέρει να χτίσει ισχυρούς δεσμούς και με αναρχικές οργανώσεις και καταλήψεις του εξωτερικού. Η εκκένωση αυτή, φυσικά, δεν έρχεται ξέχωρα από την ευρύτερη κοινονικοπολιτική συνθήκη: κατάργηση της κυριακάτικης αργίας (που περνάει στη ζούλα), εκατέρωθεν προκλήσεις με το τουρκικό κράτος στο Αιγαίο και όξυνση των διακρατικών ανταγωνισμών και του εθνικισμού, άδεια με κλειστά μάτια σε ενεργειακούς κολοσσούς να καταστρέψουν τη φύση μέσω κατασκευής ανεμογεννήτριων καθώς και σε μεγάλες εταιρίες όπως η ΑΓΕΤ για έργα εξαιρετικά επικίνδυνα για τον άνθρωπο και τη φύση, όπως η καύση των σκουπιδιών και φυσικά η απάνθρωπη και ταξικότατη διαχείρηση της συνθήκης της πανδημίας, με τους φτωχούς να πεθαίνουν ελλείψει επαρκών Μ.Ε.Θ, να αρρωσταίνουν δουλεύοντας, τους τουρίστες να συρρέουν στη χώρα για χάρη των κερδών των αφεντικών, πολλαπλασιάζοντας τα κρούσματα του ιού, ενώ την ίδια ώρα ο εντεταλμένος της ΝΔ Χαρδαλιάς και η υπόλοιπη κομπανία έχουν το θράσος να τα ρίχνουν στην ατομική ευθύνη των πολιτών και να επιβάλλουν υπέρογκα πρόστιμα σε όποιον και όποια δεν έχει μάσκα. Φυσικά στη Μύκονο με μάσκα δεν κολλάει (όπως αποδείχθηκε…) ενώ στα πανεπηστημιακά ιδρύματα που παραμένουν κλειστά εδω και περίπου ενα εξάμηνο, κολλάει.

Απέναντι σε όλη αυτή την τρομοκρατία προσπαθούμε με τις δυνάμεις που έχουμε, να συγκροτούμε μια απάντηση σε κάθε απόπειρα κράτους-κεφαλαίου , να μας υποτάξουν. Το καλοκαίρι είναι μια δύσκολη συνήθως περίοδος κινηματικής άμπωτης κάτι που ωστόσο αμβλύνεται όταν βρίσκονται μαζί άνθρωποι με τη διάθεση να δράσουν.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 21/08 βρεθήκαμε κάτω από τα γραφεία της ΝΔ, επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, για να πετάξουμε πέτρες και μπογιές στο κτίριο, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην TerraIncognita, και προσπαθώντας να πάρουμε μέρος στις απαντήσεις που δόθηκαν, δίνονται και θα δοθούν για την εκκένωσή της.

Υ.Γ: να αναφέρουμε ότι τα τοπικά Μ.Μ.Ε απέκρυψαν εξ ολοκλήρου το γεγονός, κάτι που επιβεβαιώνει στον καθένα και στην καθεμία για άλλη μια φορά, τη θέση που παίρνουν στον ταξικό πόλεμο.

 

ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ TERRA INCOGNITA

ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΙ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΜΙΚΡΑ ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Αναρχικοι/-ες

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1606787/