Ηράκλειο: Τηγανίτης Α.Σ.Η – Αλάνα”Παίζουμε μπάλα ενάντια στην πατριαρχία, την ομοφοβία και κάθε μορφή φασισμού”.

Η αυτοοργανωμένη ποδοσφαιρική γυναικεία ομάδα της Αλάνας και ο Τηγανίτης το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιούλη οργάνωσαν ένα διήμερο με σκοπό να γίνει μια γνωριμία και ζύμωση μεταξύ των δύο ομάδων τόσο μέσα στο χορτάρι όσο και έξω από αυτό, στις αλάνες.

Η αρχή έγινε μέσα στο γήπεδο, με συμμετοχή τόσο των ατόμων που έπαιξαν, όσο και της κερκίδας που δημιούργησε ένα δυναμικό, πολιτικό και ιδιαίτερα αντισεξιστικό κλίμα το οποίο κατάφερε να κρατήσει το ματς σε έντονους ρυθμούς. Σκοπός αυτού το φιλικού αγώνα μεταξύ των δύο γυναικείων ομάδων της Αλάνας και του Τηγανίτη, ηταν να αναδείξουν οτι στο γήπεδο οι νίκες δεν έρχονται απο το αποτέλεσμα δύο αριθμών, αλλά παίζοντας με τους δικούς μας αντιεμπορευματικούς και αντιφασιστικούς όρους, δημιουργώντας όμορφες φάσεις στον αγώνα και δείχνοντας έμπρακτα ότι αλληλεγγύη είναι το όπλο όλων μας!

Μετά τον αγώνα η σειρά των δράσεων συνεχίστηκε στο στεκι της ομάδας μας, όπου εκεί έγινε η προβολή του ντοκυμαντέρ » When Football Banned Women » το οποίο ήταν σχετικό με το γυναικείο ποδόσφαιρο.
Την επόμενη και τελευταία ημέρα έγινε συζήτηση – πολιτική κουβέντα πάνω στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την προηγούμενη αλλά και γνωριμίας μεταξύ των δύο ομάδων, σε συνδιασμό με συλλογική κουζίνα και μπύρες, κλείνοντας η ημέρα με γλεντάκι και χορούς.

Χαιρετίζουμε συντροφικά και ευχαριστούμε την Αλάνα, την κερκίδα και τον αλληλέγγυο κόσμο που μας στήριξε στο διήμερο αυτό και κρατάμε όλες αυτές τις εμπειρίες και την αλληλεπίδραση που είχαμε τόσο σε πολιτικά ζητήματα όσο και σε αγωνιστικά μετά από την πρώτη αυτή επαφή με μια γυναικεία αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα.

Παίζουμε μπάλα ενάντια στην πατριαρχία, την ομοφοβία και κάθε μορφή φασισμού.

Τηγανίτης Α.Σ.Η.

 

 

πηγή: https://tiganitis2015.wordpress.com/2020/07/20/