Χανιά: Καθαρισμός φασιστικό/εθνικιστικών συνθημάτων

Την Κυριακή 1/3 μετά τα καρναβάλια που στα Χανιά έληξαν με μικροεπιθέσεις κατα των μπάτσων, παρατηρήσαμε στο κέντρο την πόλης φασιστικά σύμβολα και εθνικιστικά συνθήματα. Τα συνθήματα είχαν αναφορές στο θέμα των ημερών, δηλαδή στο κλίμα εθνικισμού και στρατικοποίησης που καλλιεργείται απέναντι σε ανθρώπους κατατρεγμένους, τους οποίους οι κυρίαρχοι (ελληνικό και τουρκικό κράτος αυτή τη στιγμή να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή) χρησιμοποιούν για τα πολιτικά τους παιχνίδια.Τα συνθήματα σβήστηκαν ή/ και τροποποιήθηκαν αμέσως.

Θα είχε ενδιαφέρον εδώ να σημειώσουμε ότι οι ντόπιοι στρατόκαυλοι αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ συμβάλλουν σε αυτήν την όξυνση της μισαλλοδοξίας με τους πρώτους να καλούν “στη πρώτη γραμμή του πολέμου” ενώ τα ΜΜΕ να συγοντάρουν “τα ηρωικά στρατεύματα ασφαλείας μας”.

Εμείς λοιπόν ως αντιφασίστριες και αντιφασίστες αυτής της τουριστούπολης δεν θα αφήσουμε τον ρατσιστικό και φασιστικό σας οχετό να εξαπλωθεί στους δρόμους και στις πλατείες μας, κι αυτό γιατί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες δεν υπαρχεί τίποτα να μας χωρίζε.

Να υψώσουμε φράχτες στον εθνικιστικό σας παροξυσμό, τον ρατσισμό,τον σεξισμό και την ομοφοβία.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ

ΣΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ

παιδιά απο την αλάνα

πηγή:https://athens.indymedia.org/post/1603392/