Ηράκλειο : Ενημέρωση απο την αντιφασιστική πορεία της 18/9 στην Νέα Αλικαρνασσό

Τρίτη 18/9/2018 : Η αντιφασιστική πορεία ειχε καλεστεί στις 19:00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Αγ.Νικολάου στην Νέα Αλικαρνασσό απο την αντιφασιστική συνέλευση Ηρακλείου με αφορμη την συμπλήρωση  5 χρόνων απο την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα απο τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά .Η πορεία ξεκίνησε κατα τις 20:15 με περίπου 100  άτομα ,απο Αντιφασίστες/τριες  Αλικαρνασσού & Ηρακλείου ,αναρχικούς/αντιεξουσιαστές  .Η διαδρομή που ακολουθησε  ήταν κυρίως  στις γειτονιες της περιοχης  καθως και σε κεντρικούς δρόμους μοιράζοντας κείμενα & φωναζοντας αντιφασιστικα συνθηματα (  Αλικαρνασσος σημαινει προσφυγια,εξω οι φασιστες απο τη γειτονια»-Ουτε στο Ηράκλειο ουτε πουθενα τσακιστε τους φασίστες σε καθε γειτονιά- την Βιαννο & τ ΄Ανώγεια τα κάψαν οι ναζί εξω οι φασίστες απο το νησί) και με μεγάλη ανταπόκριση απο τον  κοσμο που παρακαλουθούσε  απο τα μπαλκονια & τις αυλοπορτες των σπιτιών τους.Επίσης η πορεία  πέρασε μπροστά απο τις φυλακές  οπου παρέμεινε για λιγο φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και στην συνεχεια κατάληξε στη πλατεία του Αγ.Νικολάου οπου και ο κοσμος αποχώρησε.

(((●))) Candia :: Alternativa


Ενημέρωση από την αντιφασιστική πορεία στη γειτονιά της Ν. Αλικαρνασσού

Στις 18 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία στη γειτονιά της Ν. Αλικαρνασσού με αφορμή τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από Χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι.

Η επιλογή της Ν. Αλικαρνασσού αποτελεί συνέχεια της διαδικασίας εδραίωσης της παρουσίας του αντιφασιστικού κινήματος στη γειτονιά μετά από την ισοπέδωση των γραφείων της Χ.Α. το περασμένο Φλεβάρη.

Το κεντρικό σύνθημα της πορείας ήταν «Αντιφασιστικοί πυρήνες σε κάθε γειτονιά», και συμμετείχαν περισσότεροι από 100 σύντροφοι και συντρόφισσες. Διανύσαμε το μεγαλύτερο κομμάτι της γειτονιάς και μοιράσαμε πάνω από 1000 κείμενα της συνέλευσης.

Η ανταπόκριση της γειτονιάς ήταν για άλλη μια φορά θετική. Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή πιτσιρικάδων με πόδια ή ποδήλατα που φώναζαν συνθήματα, μοίρασαν κείμενα και περιφρουρούσαν με τον τρόπο τους την πορεία.

Αλικαρνασσός σημαίνει προσφυγιά – Αντίφα πυρήνες σε κάθε γειτονιά

Αντιφασιστική Συνέλευση Ηρακλείου Κρήτης

Κάθε 1η και 3η Δευτέρα του μήνα στις 20:00 στη Κατάληψη Ευαγγελισμου

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1591997/