Φασιστική επίθεση σε τέμενος στην περιοχή των καμινίων στο Ηράκλειο

Έκρηξη σημειώθηκε χθές τα ξημερώματα στην είσοδο χώρου, ο οποίος χρησιμοποιείται ως τέμενος από σύνδεσμο μουσουλμάνων Κρήτης, στα Καμίνια Ηρακλείου. Ο μηχανισμός αποτελούνταν από ένα γκαζάκι και ένα πλαστικό δοχείο βενζίνης. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο χώρο.(πηγή :http://athens.indymedia.org)

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

1 σχόλιο

  1. Νέα ρατσιστική επίθεση, με εκρηκτικό μηχανισμό, σημειώθηκε στην Κρήτη, στα Καμίνια Ηρακλείου, σε χώρο προσευχής της μουσουλμανικής κοινότητας της περιοχής. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τη 01:00 το βράδυ (02/04) προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

    Οι άγνωστοι τοποθέτησαν μηχανισμό αποτελούμενο από ένα γκαζάκι και ένα πλαστικό δοχείο βενζίνης στην είσοδο του χώρου, που χρησιμοποιείται ως τζαμί. Μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας επισημαίνουν ότι η ημέρα της επίθεσης δεν είναι τυχαία, καθώς η Παρασκευή είναι ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους.

    To tvxs.gr μίλησε με τον Μαχμούντ, μέλος της μουσουλμανικής κοινότητας, ο οποίος τόνισε ότι «οι ρατσιστικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί στη Κρήτη και κυρίως στα Χανιά», σημειώνοντας ότι τα κρούσματα στο Ηράκλειο, αν και λιγότερα, έχουν αυξητική τάση.

    «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με κανένα αλλά μας κυνηγούν συνέχεια και κάθε φορά τα χτυπήματα είναι μεγαλύτερα. Πρώτα ήταν ο ξυλοδαρμός ενός μουσουλμάνου, ακολούθησαν και άλλοι ξυλοδαρμοί και τώρα η επίθεση στο χώρο προσευχής μας», επισήμανε ο Μαχμούντ.

    Οι περίοικοι με δηλώσεις στο Creta Tv, τονίζουν ότι δεν ενοχλούνται από την παρουσία των μουσουλμάνων στην περιοχή, τους οποίους χαρακτηρίζουν «ήσυχους και καλούς».

    Το τελευταίο καιρό, οι ακροδεξιές και ρατσιστικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί στην Κρήτη και κυρίως στα Χανιά, με χαρακτηριστικότερες τη διπλή εμπρηστική επίθεση στην Εβραϊκή συναγωγή των Χανίων, την επίθεση στην 28χρονη καθηγήτρια, στην οποία χάραξαν αγκυλωτό σταυρό στο χέρι, αλλά και την επίθεση στο στέκι μεταναστών στα Χανιά και τα επεισόδια που προκάλεσαν ακροδεξιοί στην ίδια περιοχή.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.