Ηράκλειο : Εκδήλωση -Αναρχισμός και Γεωγραφία: αλληλοβοήθεια και χωρική απελευθέρωση |25/6-ώρα:19:00, κατάληψη Ευαγγελισμού

Εκδήλωση/Συζήτηση : ” Αναρχισμός και Γεωγραφία : αλληλοβοήθεια και χωρική απελευθέρωση”

με τον αναρχικό-γεωγράφο Simon Springer.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 -ώρα:  19:00
στην αυλή της κατάληψης Ευαγγελισμού (Θεοτοκοπούλου 18, Ηράκλειο)

*Θα ακολουθησει Metal καφενείο.

Αναρχική Συλλογικότητα Οκτάνα – μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

Επικοινωνία – http://oktana.espivblogs.net/– mail:  oktana@espiv.net

πηγή: https://athens.indymedia.org/event/75391/  & http://evagelismos.squat.gr/?p=3558


Ο Simon Springer είναι καθηγητής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Βικτόρια, του Καναδά. Έχει γράψει τα βιβλία Violent Neoliberalism: Development, Discourse, and Dispossession in Cambodia και Cambodia’s Neoliberal Order: Violence, Authoritarianism, and the Contestation of Public Space. Έχει επιμεληθεί τα βιβλία The Handbook of Neoliberalism με τον Kean Birch και την Julie MacLeavy, The Handbook of Contemporary Cambodia με την Katherine Brickell και το βιβλίο The Radicalization of Pedagogy: Anarchism, Geography, and the Spirit of Revolt με τους Marcelo Lopes de Souza και Richard J. White.

Στο τελευταίο του βιβλίο Οι αναρχικές ρίζες της γεωγραφίας, ο Simon Springer θέτει τις προϋποθέσεις για μια ριζοσπαστική πολιτική δυνατοτήτων και ελευθερίας μέσα από μια συζήτηση για τις εξεγερσιακές γεωγραφίες που καλύπτουν τις καθημερινές μας εμπειρίες. Προσεγγίζοντας τις αναρχικές γεωγραφίες ως καλειδοσκοπικές χωρικότητες που επιτρέπουν τη δημιουργία μη ιεραρχικών σχέσεων μεταξύ αυτόνομων οντοτήτων, ο Springer επιχειρεί να διαμορφώσει μια νέα πολιτική φαντασία. Δεν μπορούμε πλέον να δεχτούμε τις άθλιες, αρχαϊκές γεωγραφίες της ιεραρχίας που μας αλυσοδένουν στον κρατισμό, τον καπιταλισμό, την κυριαρχία του ενός φύλου, την φυλετική καταπίεση και τον ιμπεριαλισμό. H γεωγραφία πρέπει να γίνει όμορφη όπου η αποδοχή του συνόλου της ευθυγραμμίζεται με τη χειραφέτηση.

Η προσωπική ιστοσελίδα του Simon Springer είναι η https://anarchistgeography.com