Ηράκλειο : Τηγανίτης Α.Σ.Η – Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε αυτούς που τους μοιράζονται με ΟΛΟΥΣ

Παρ΄όλο που οι διαθέσιμοι δωρεάν αθλητικοί χώροι στη πόλη μας εκλείπουν, η Δημοτική Αρχή επιλέγει να διαθέσει έναν από αυτούς σε νεο-ναζί!

Στις 23 Απριλίου ο Δήμος Ηρακλείου αποφάσισε να παραχωρήσει δωρεάν στον Μ. Δεληγιαννάκη (γνωστό και ως «Κροκόδειλο») μια έκταση στο εγκαταλειμμένο πάρκο Σκαφιδαρά (στα όρια των δήμων Ηρακλείου και Γαζίου) .
O «Κροκόδειλος» είναι στέλεχος και πρώην υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής και παράλληλα ο εκπρόσωπος του συλλόγου «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΣΜΑ – ΟΙ ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΣΤΕΣ».

Η εν λόγω έκταση (περίπου 2 στρεμάτα), δημιουργήθηκε ως χώρος αναψυχής με γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου κ.α. όμως, παρ’ όλα αυτά, παρέμεινε αναξιοποίητη.
Η Δημοτική Αρχή και η αρμόδια αντιδήμαρχος Στέλλα Αρχοντάκη αποφάσισαν, εν τέλει, πως ήρθε η ώρα για να δώσουν «ζωή» στο εγκαταλελειμμένο πάρκο και με επισπευμένες διαδικασίες -μέσα σ’ ένα μήνα- παραχώρησαν το ακίνητο στον «Κροκόδειλο».

Οι προθέσεις του Συλλόγου του Χρυσαυγίτη παλαιστή είναι να διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις με θέμα τη δημιουργία «ηθικών χαρακτήρων» μέσω της γυμναστικής της πυγμαχίας, kick boxing κλπ αλλά και την εφαρμογή «μορφωτικών προγραμμάτων» στους αθλούμενους από τις 10/04/18 έως τις 30/10/18. Το δημοτικό συμβούλιο μάλιστα επικαλέσθηκε πως οι παραπάνω δραστηριότητες έχουν κοινωφελή χαρακτήρα.

Άραγε, πόσο «κοινωφελές» είναι ένα τέτοιο εγχείρημα καθώς προέρχεται από τα σπάργανα της Χρυσής Αυγής;

Το παρελθόν του Μ.Δεληγιαννάκη στον αθλητισμό υποδεικνύει τις πραγματικές του προθέσεις: Πριν από 4 χρόνια, ως μέλος της διοίκησης του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου Ηρακλείου (ΕΓΟΗ) καταγγέλθηκε από γονείς και αθλητές ότι χρησιμοποιούσε τις εγκαταστάσεις του συλλόγου για τη δημιουργία σχολής εκπαίδευσης χρυσαυγιτών. Συν τις άλλοις είχε συμμετάσχει και στη διοργάνωση του φασιστοκάμπινγκ της Χρυσής Αυγής (καλοκαίρι του 2013) στην Κρήτη, στο οποίο πέρα από «αρχαιοελληνικά» αθλήματα, μέρος έλαβαν και (σύμφωνα με τους ίδιους) «ιδεολογικές κατηχήσεις».

Στα γήπεδα δε χωρά ο ρατσισμός και το μίσος για το διαφορετικό και ο αθλητισμός στέκεται απέναντι σε τέτοιες λογικές και τακτικές.
Δε θα ανεχτούμε την απόδοση ούτε μέτρου στο Δεληγιαννάκη και τα τσιράκια του, που απώτερο σκοπό έχουν την κατήχηση, μύηση και εκπαίδευση νεο-ναζί.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ 

ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ Α.Σ.Η.