Ηράκλειο : Φυλές του Πάρκου Γεωργιάδη | Δελτίο Τύπου – Τι γυρεύει ένας “κροκόδειλος” στον Αλμυρό;

Δελτίο Τύπου

Τι γυρεύει ένας “κροκόδειλος” στον Αλμυρό;

Το “πολυαγαπημένο” μας δημοτικό συμβούλιο μας εξέπληξε δυσάρεστα, για ακόμη μια φορά με τις αποφάσεις του. Στις 23 Απριλίου, ενέκρινε την παραχώρηση έκτασης 2 στρεμμάτων του εγκαταλελειμμένου πάρκου Σκαφιδαρά, στο Αθλητικό Σωματείο Μαχητικών Αθλημάτων (ΑΣΜΑ), με την κωδική ονομασία «Παγκρατιστές» για διεξαγωγή προπονήσεων και διαφόρων εκδηλώσεων.

Δυο λόγια για το ¨πάρκο¨

Το πάρκο Σκαφιδαρά βρίσκεται κοντά στον Αλμυρό, δίπλα στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο κι έχει έκταση 100 στρεμμάτων. Παλιότερα ήταν χωματερή, η όποια με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (800 εκ. δραχμών) αναπλάστηκε σε πάρκο με αξιόλογες εγκαταστάσεις αναψυχής και αθλητισμού. Εγκαινιάστηκε το 2002 επί δημαρχίας Ασλάνη κι έπειτα αφέθηκε στην “τύχη του”, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι παντελώς ρημαγμένο.

Δυο λόγια για το Αθλητικό Σωματείο Μαχητικών Αθλημάτων (ΑΣΜΑ) – «Παγκρατιστές»

Εκπρόσωπος του συγκεκριμένου σωματείου, ο οποίος υπέβαλε και τη σχετική αίτηση στο Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση της εν λόγω έκτασης, είναι ο Μιχάλης Δεληγιάννης, γνωστός και ως «Κροκόδειλος». Είναι ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ στο παρελθόν ήταν και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλός τους στην Κρήτη.

Τα πεπραγμένα αυτού του συλλόγου είναι ευρέως γνωστά. Συγκεκριμένα, πριν από 4 χρόνια, γονείς του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου Ηρακλείου (ΕΓΟΗ) κατήγγειλαν πως ο «Κροκόδειλος» χρησιμοποιούσε παράνομα τις εγκαταστάσεις του συλλόγου για τη δημιουργία σχολής εκπαίδευσης χρυσαυγιτών.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό και τα ερωτήματα που εγείρει ποικίλα, το γεγονός πως η τωρινή δημοτική αρχή παραχώρησε με τις ψήφους της τον προαναφερόμενο χώρο σε ένα σύλλογο, που εδώ και χρόνια επιδίδεται απροκάλυπτα στη σύσταση και εκπαίδευση των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α.

Εμείς, από τη μεριά μας, ξεκαθαρίζουμε ότι θα κάνουμε, ό,τι είναι απαραίτητο ώστε οι δημόσιοι χώροι, όσο ρημαγμένοι και αν είναι, να παραμείνουν “καθαροί” από φασίστες τουλάχιστον.

Απαιτούμε, σε συνεργασία με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις αυτής της πόλης, ο δήμος Ηρακλείου να απολογηθεί για την απόφασή του και να την ακυρώσει άμεσα.

Φυλές του Πάρκου

Πηγή: https://www.facebook.com/fyles2parkou/