Ηράκλειο : Φυλές του πάρκου Γεωργιάδη – κάλεσμα σε πορεία κόντρα στην Πατριαρχία και το Κράτος της Βίας και του Θανάτου | 8/3-ώρα:18:00,πλ.λιονταριών

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ, ΩΡΑ 18.00 ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ
Αυτό που συμβαίνει στο Ηράκλειο σήμερα, όπου η δημοτική αρχή θέλει να εκμεταλλευθεί το τελευταίο ελεύθερο και ζωντανό κομμάτι της πόλης, το Πάρκο Γεωργιάδη, αλλάζοντας βίαια τον χαρακτήρα και τη χρήση του, μέσα από την πρόφαση της «αναβάθμισής» του, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, ούτε διαφορετικό από την αντιμετώπιση και τη συνολική στάση των κρατούντων απέναντι στη Ζωή, τη Γη και τα πλάσματά της, τις τελευταίες χιλιάδες χρόνια.
Είναι γνωστό ιστορικά πως αρκετά νωρίτερα από τον ερχομό της Εποχής του Χαλκού, 4.000π.Χ., άρχιζε να πρωτο-εμφανίζεται αυτό που σήμερα αποκαλούμε Πατριαρχία, ένα σύστημα αρσενικής κυριαρχίας, που έχει τις ρίζες του στο ήθος του Πολέμου, το οποίο νομιμοποιεί τη βία, καθαγιασμένη από θρησκευτικά σύμβολα, όπου οι άνδρες επιβάλλονται στις γυναίκες μέσω του ελέγχου της γυναικείας σεξουαλικότητας, με σκοπό τη μεταβίβαση ιδιοκτησίας σε άνδρες κληρονόμους, διατάζοντας άνδρες -ήρωες του πολέμου- να σκοτώνουν άνδρες-εχθρούς, προτρέποντάς τους να βιάζουν γυναίκες, να κατάσχουν γη και αγαθά, να εκμεταλλεύονται τους φυσικούς πόρους και να επιβάλλονται στην κατακτημένη φυλή.
Η καταπίεση αιώνων που επιβάλλεται στις γυναίκες όλων των φυλών και των τάξεων, μέσω των θεσμών της οικογένειας, παιδείας, θρησκείας σε συνεργασία με τους φορείς της δικαιοσύνης, υγείας και διακυβέρνησης, έχει καταστήσει το γυναικείο σώμα ένα πεδίο προς κατάκτηση για την παραγωγή υπηκόων. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη στυγνή εκμετάλλευση της Γης, όπου όλοι οι φυσικοί της πόροι απομυζούνται για την εγκαθίδρυση και στερέωση των Ηγετών της Πατριαρχίας.
Ο αγώνας μας για την υπεράσπιση του Πάρκου Γεωργιάδη δεν είναι ξέχωρος από τον αγώνα μας ενάντια στη λεηλασία της Γης και την εμπορευματοποίηση της Ζωής σε όλες τις εκφάνσεις της. Ο δρόμος για αυτά περνάει μέσα από την αποδόμηση της Πατριαρχίας και τη Γυναικεία απελευθέρωση. Άλλωστε, το σώμα της Γης που γεννάει και μας θρέφει δεν είναι πολύ διαφορετικό από το σώμα των Γυναικών που δύναται να φέρνει στη ζωή και να ανατρέφει νέα μέλη στην ανθρώπινη κοινότητα.
Αυτή η σύνδεση για μας είναι ξεκάθαρη και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να οραματιζόμαστε έναν άλλον τρόπο ζωής, όπου η αυτοδιάθεση των σωμάτων και των ζωών μας, οι κοινοτικοί δεσμοί , η αυτοδιαχείρηση και η αλληλεγγύη, η άμεση δημοκρατία, η ποικιλομορφία και η αρμονική συνύπαρξη με τη Φύση και τα πλάσματά της θα είναι δομικά συστατικά του.
Καλούμε σε πορεία την Πέμπτη 8 του Μάρτη, ώρα 18.00 στα Λιοντάρια, ημέρα Γυναικείου Αγώνα, για την αναγνώριση της βίας που ασκεί η Πατριαρχία στις ζωές τις δικές μας και των υπόλοιπων πλασμάτων της Γης.
Κόντρα στην Πατριαρχία και το Κράτος της Βίας και του Θανάτου.Συντασσόμαστε με τη Ζωή
για την αυτοδιάθεση της Γης και όλων των πλασμάτων της.
* Jin | Jiyan | Azadi : Βασικό σύνθημα της επανάστασης των Κούρδων στη Βόρεια Συρία που αποτυπώνει με απλότητα ότι ο δρόμος για την απελευθέρωση της Ζωής περνάει μέσα από τη γυναικεία απελευθέρωση.
Φυλές του πάρκου Γεωργιάδη