Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες : ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ – ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ | Αντιφασιστικά/διεθνιστικά καλέσματα 1 & 4/2

Αντιφασιστικά/διεθνιστικά καλέσματα Ηράκλειο :
Πέμπτη 1 Φλεβάρη 9πμ δικαστήρια Δίκη Κασιδιάρη
Κυριακή 4 Φλεβάρη 12μμ Λιοντάρια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ – ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ

Δεν σκοπεύαμε να τοποθετηθούμε για το «φλέγον» ζήτημα της «ελληνικότητας» της Μακεδονίας (μας αφήνει παγερά αδιάφορους/ες μιας και στηρίζεται σε θολά εθνικά αφηγήματα), θεωρούμε ωστόσο σημαντικό να σταθούμε στα γεγονότα που προέκυψαν από το παραλήρημα των τελευταίων ημερών: τις απροκάλυπτες επιθέσεις των φασιστών της Χρυσής Αυγής (και όχι μόνο) στο ΕΚΧ Σχολείο και στην κατάληψη Libertatia που κάηκε ολοσχερώς από εμπρησμό, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της περασμένης Κυριακής 21/1 στη Θεσσαλονίκη.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η επιβολή, ως κύρια είδηση, των «εθνικοπατριωτικών» ζητημάτων αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, ονοματίζοντας αγωνιστές ως τρομοκράτες, καλύπτοντας τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, και τις διαρκώς μειούμενες παροχές σε υγεία και παιδεία και η ακροδεξιά αυτού του τόπου, δηλωμένη ή αδήλωτη, συνδράμει παντού και πάντα το έργο της εξουσίας. Το βλέπουμε να συμβαίνει και στα νησιά, όπου το κράτος επεκτείνει τις μορφές καταστολής και στις ζωές των προσφύγων και μεταναστών/τριών με τις εξοντωτικές συνθήκες εγκλεισμού και τις αστυνομοκρατούμενες, γραφειοκρατικές και δυσλειτουργικές διαδικασίες ασύλου, όπου η απανταχού ακροδεξιά οργανώνει πογκρόμ χεράκι χεράκι με την ΕΛ.ΑΣ. Αποτέλεσμα όλα αυτά της πολιτικής ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, που από την μία εφευρίσκει πολυδάπανους τρόπους αποτροπής των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών και από την άλλη υποθάλπει και ενισχύει τις πολεμικές συρράξεις και την οικονομική εξαθλίωση των χωρών καταγωγής τους, πουλώντας ταυτοχρόνως πανάκριβους εξοπλισμούς στα μέλη κράτη. Και έτσι… η μπίζνα καλά κρατεί.
Όσοι και όσες ενισχύουν «εθνικά» συλλαλητήρια με το λόγο ή την παρουσία τους ξέρουν τι ακριβώς υποθάλπουν (κι ας λένε πως δεν καταλαβαίνουν).
Όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη λοιπόν στις 21/1, έγιναν με την συγκάλυψη και στήριξη, όχι μόνο, όπως αρχικά φάνηκε, ακροδεξιών φωνών, αλλά και του κρατικού μηχανισμού, της εκκλησίας, των ΜΜΕ, των μπάτσων και κάθε λογής εθνικιστικής τάσης (ΑΡΔΗΝ, πρώην ΣΠΙΘΑ, ΕΠΑΜ, μέρος της ΛΑΕ και της ΚΟΕ, Πλεύση Ελευθερίας κ.λπ.) επί τόπου ή -ακόμη χειρότερα- εκ των υστέρων. Τα γεγονότα δεν περιορίστηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αντιθέτως έδωσαν κίνητρο, χώρο και αφορμή επανεμφάνισης των φασιστών και αλλού, με πρόσφατο παράδειγμα τα επεισόδια της Πέμπτης 25/1 στο «δημοκρατικό» Ηράκλειο. Οι, εδώ και καιρό, άφαντοι φασίστες πραγματοποίησαν το δεκάλεπτο show τους με προκάλυμμα το μακεδονικό ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Έδειξαν όμως το πραγματικό τους πρόσωπο, όταν ένας από αυτούς, μετά από συμπλοκή με αντιφασίστες/τριες της πόλης, επιτέθηκε δολοφονικά σε εκείνους/ες αλλά και σε περαστικούς/ές αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα με το αυτοκίνητό του κατά πάνω τους, «καβαλώντας» την πλατεία Ελευθερίας και τη Δικαιοσύνης στην αρχή της.
Εμείς από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι/ες να μην παίξουμε το παιχνιδάκι της μιντιακής και κρατικής προπαγάνδας.
Δεν θα σταματήσουμε να εναντιωνόμαστε σε κάθε έκφραση φασισμού/εθνικισμού.
Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον πόλεμο, την εξαθλίωση και ό,τι γεννά την προσφυγιά/μετανάστευση.
Παραμένουμε αλληλέγγυοι/ες στους πρόσφυγες/μετανάστες-τριες και σε κάθε κομμάτι της κοινωνίας που αντιστέκεται.
Παραμένουμε αλληλέγγυοι/ες σε κάθε ελευθεριακό εγχείρημα και χώρο έκφρασης που κράτος και φασίστες προσπαθούν να εξαφανίσουν.
Κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών/τριών ενάντια στο φασισμό.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

πηγή :  https://el-gr.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1634195593301737&id=889100617811242