Ενημέρωση για την απεργία της 24/2/2010 στα Χανιά

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 στην πλατεία αγοράς. το κκε μ-λ έχει προσυγκέντρωση στο δημαρχείο, οι φοιτητές έξω από το κτίριο παπαδοπέτρου και  το ΠΑΜΕ καλεί ξεχωριστά στην πλατεία 1866. Γύρω στις 10.00 μια ομάδα συντρόφων κάνει μια μεγάλη γύρα στο κέντρο μοιράζοντας κείμενα σε περαστικούς, σε σουπερ μαρκετ, πολυκαταστήματα, τράπεζες κτλ. Η αντίδραση του κόσμου είναι σε γενικές γραμμές σχετικά μουδιασμένη.  Σχεδόν όλα τα καταστήματα μικρά και μεγάλα είναι ανοιχτά. Ουσιαστικά μόνο κάποιες λίγες τράπεζες και κάποιες λίγες δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές.

H πορεία ξεκινάει γύρω στις 12.00 και έχει περισσότερο κόσμο (γύρω στους 400-450) από την απεργία στις 10 φλεβάρη. τα μπλοκ είναι τα κλασικά, εκτός από ένα μπλοκ από κάποιους απλήρωτους, για μήνες, εργαζομένους από την εταιρεία ΑΚΤΕΡ (αν δεν κάνω λάθος)

η πορεία κάνει τον κλασικό γύρο (αγορά-1866-δημαρχείο-αγορά) και συνεχίζει προς τα δικαστήρια. Στη διαδρομή γράφονται αρκετά συνθήματα στους τοίχους. Στα δικαστήρια κάποια κομμάτια της πορείας διαλύονται και μένουν τα μπλοκ του φοιτητικού συλλόγου, των αναρχικών και κάποιου διάσπαρτου κόσμου. Αυτό το κομμάτι σταματάει για λίγο δίπλα σε κτίριο που έχει φτιαχτεί από την εταιρεία ΑΚΤΕΡ σαν συμπαράσταση στους απολυμένους. Αφού κατέγραψαν οι κάμερες το γεγονός και έγιναν και οι απαραίτητες δηλώσεις, η πορεία αποχωρέι και κατευθύνεται στο κτίριο Παπαδοπέτρου.Nα σημειώσουμε ότι την προηγούμενη μέρα ο φοιτητικός σύλλογος πήρε απόφαση (από γενική συνέλευση) για “επανακατάληψη” του κτίριο παπαδοπέτρου και μετά να γίνει συντονιστικό για τη “συνέχιση του αγώνα”, σχετικά με το κτίριο.

Nα θυμίσουμε ότι από τα χριστούγεννα η πρυτανεία είχε μπει μέσα στο κτίροι και είχε αφαιρέσει όλα τα πορτοπαράθυρα και όλη την υλική υποδομή της κατάληψης. Σήμερα το κτίριο στέκει ακόμα έτσι και ο εργαλάβος δεν έχει μπει, αφού όποτε προσπάθησε να το κάνει αποτράπηκε. (σε όλο αυτό το διάστημα των 2 μηνών έγιναν αρκετές προσπάθειες από κάποιο κόσμο να ξαναμπεί στο κτίριο, αλλά δεν είναι της παρούσης).

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1135885

Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 11.00πμ. στην αγορά. Το κκε μ-λ είχε προσυγκέντρωση στο δημαρχείο, ο σύλογος φοιτητών έξω από το κτίριο παπαδοπέτρου ενω  το ΠΑΜΕ κάλεσε ξεχωριστά στην πλατεία 1866. Η πορεία είχε σίγουρα περισσότερο κόσμο απο αυτή της προηγούμενης απεργείας στις 10 του μήνα. Οι περισσότεροι λένε για πάνω απο 400 άτομα ενώ κάποιοι άλλοι και για περισσότερους απο 500. Ενδιαφέρον το ανυπόγραφο πανό των συντρόφων οπου αναγραφόταν: Απεργείες διαρκείας και οχι κοροϊδίας.

Η πορεία έκανε το κλασσικό δρομολόγιο (αγορά,1866,Κυδωνίας, αγορά) με τη διαφορά οτι συνέχισε αν και με εσθητά λιγότερο κόσμο απο πρίν μεχρι τη πλατεία δικάστηρίων. Στα δικαστήρια ο κόσμος που είχε συνεχίσει απο την αγορά άρχισε να διαλυέται και το μπλόκ του συλόγου φοιτητών, των συντρόφων αλλα και κάποιος άλλος διάσπαρτος  κόσμος συνέχισαν μέχρι το κτήριο Παπαδοπέτρου οπου ο σύλογος φοιτητών έκανε συντονιστικό.

πηγή: http://anarxonimosxania.squat.gr/?p=81