Φεστιβάλ Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου ǀ Πάρκο Γεωργιάδη, 3 – 5 Ιουλίου 2015

diktyoΦεστιβάλ Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου ǀ Πάρκο Γεωργιάδη, 3 – 5 Ιουλίου 2015

κάλεσμα προς εθελοντές

 Αγαπητοί φίλοι και αλληλέγγυοι,
συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ίδρυση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Στα χρόνια αυτά μέσα από τη συνύπαρξη και την κοινή μας δράση συνειδητοποιήσαμε τον εαυτό μας και τον άλλο ως μέρη μοναδικά αλλά και αδιαχώριστα ενός κοινωνικού χώρου. Καθώς πλέον αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο και την ζωή του Δικτύου να συνεχίζεται σε μια κοινότητα ενεργών πολιτών, επιθυμούμε να επεκτείνουμε τη δράση μας και να απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας αναζητώντας στην πράξη την απάντηση στο ερώτημα “Tι είδους υγεία θέλουμε να έχουμε; Ένα αγοραίο είδος ή ένα κοινωνικό αγαθό;”.

Στα πλαίσια αυτού του ανοίγματος που πραγματοποιούμε, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ, μια γιορτή για να θυμηθούμε, να μοιραστούμε, να προτείνουμε, να οραματιστούμε, να βρεθούμε όλοι μαζί.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Πάρκο Γεωργιάδη στις 3, 4 & 5 Ιουλίου. Μέσα σ” αυτές τις τρεις ημέρες θέλουμε να ξεδιπλώσουμε τη διαδρομή μας, το ξεκίνημα, την ορμή, τις αναζητήσεις και την προοπτική μας.

Θα χρειαστούμε την κινητοποίηση όλων των συμμετεχόντων στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης, με όποια ιδιότητα. Είτε ως άτομα είτε ως ομάδες εργασίας μπορείτε να στείλετε ιδέες για θέματα που θέλετε να αναδειχθούν τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ.

Προτείνουμε οι συντονιστές να επεξεργαστούν και να παρουσιάσουν προτάσεις με τις ομάδες τους προκειμένου να εμπλουτίσουν με ιδέες το υλικό μας. Οι ιδέες μπορούν να σχετίζονται είτε με την μέχρι σήμερα πορεία του ΚΙΦΑ, είτε με παραδείγματα αλληλεγγύης σχετικά με την υγεία που μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για την προοπτική του ΚΙΦΑ είτε με πιο συγκεκριμένους τρόπους, με τους οποίους θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτή η προοπτική το επόμενο διάστημα.

Οι ιδέες θα θέλαμε να σταλούν μέχρι τις 10 Ιουνίου, ενώ μπορείτε να στέλνετε παράλληλα μέχρι τότε και επιπλέον υλικό (φωτογραφίες, βίντεο, υλικό από τον τύπο, κείμενα, ενθυμήματα, αντικείμενα κ.ά.), στο οποίο αποτυπώνονται στιγμές από την πορεία του ΚΙΦΑ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται υπό διαμόρφωση από την ομάδα που έχει αναλάβει την οργάνωση. Και αυτή, όπως και οι προηγούμενες εκδηλώσεις και δράσεις μας, προκύπτουν από τη συνεργασία με συμπολίτες μας, που πρόθυμα και αβίαστα μοιράζονται τον χρόνο και την γνώση τους, αλλά και αυτή τη συνθήκη ισότιμης συμμετοχής, αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης, που είναι το πνεύμα του εγχειρήματός μας.

Επίσης, θα επανερχόμαστε συχνά για να σας ενημερώνουμε και θα υπάρχουν καλέσματα μέσω mail, στον δικτυακό μας τόπο, στην Κοινότητα των μελών, στο facebook και ενημερώσεις στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης.

Θα ήταν πραγματικά σπουδαίο και υπέροχο να συμμετέχουμε όλοι.

Σας περιμένουμε
Από την ομάδα του φεστιβάλ

Τηλέφωνα και e-mail επικοινωνίας:
Μάρα Βραχνάκη 6946113190 – gismadiam@hotmail.com
Μαριάνθη Δικίδου 6945158919 – mdikidou@gmail.com

πηγή : http://koinoniaher.gr/