Ρέθυμνο : Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στους αναρχικούς απεργούς πείνας 2/12

rethymno 2-12-14Συγκέντρωση στα πλαίσια των πανελλαδικών δράσεων αλληλεγγύης στους αναρχικό απεργό πείνας Ν. Ρωμανός και τους συντρόφους επίσης απεργούς πείνας Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Μπουρζούκο, Δ. Πολίτη, πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο (02/12/2014)

Το κάλεσμα ήταν στις 18:00 στο δημαρχείο. Ο κόσμος μαζεύτηκε σταδιακά μέχρι της 19:00 καθώς τελούν υπό κατάληψη το πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της πόλης και υπάρχουν ανάγκες από κόσμο. Παρόλα αυτά μαζεύτηκαν πάνω από 150 αλληλέγγυοι.

Η πορεία ξεκίνησε με δυνατό παλμό και πολλά συνθήματα αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό και τους απεργούς πείνας, τους πολιτικούς κρατούμενους και τους ένοπλους αντάρτες, αντικρατικά και για την κρατική και αστυνομική καταστολή. Πετάχτηκαν πολλά τρικάκια, μοιράστηκαν κείμενα και γράφτηκαν συνθήματα.

Δεν ακολουθήθηκε η συνηθισμένη διαδρομή, αλλά ξεκίνησε προς τη σχολή αστυφυλάκων και κινήθηκε μετά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μπλοκάροντας εντελώς την κυκλοφορία οχημάτων. Στο τέλος κατευθύνθηκε προς τα δικαστήρια της πόλης όπου περνώντας μπροστά από αυτά, πετάχτηκαν πέτρες και μπογιές προς αυτά. Κατόπιν έστριψε προς τα όρια της πολιά πόλης και βρέθηκε μπροστά από τα γραφεία της δημοτικής παράταξης που κατέβηκε στις εκλογές ως επίσημο ψηφοδέλτιο του Σώρρα και συγκαλυμμένο της χρυσής αυγής.

Εκεί έγινε μια στάση όπου φωνάχτηκαν πολλά αντιφασιστικά συνθήματα και επικράτησε μια σχετική ταραχή, όμως συνεχίστηκε η πορεία προς το δημαρχείο όπου και διαλύθηκε μετά από κάποια ώρα. Συνολικά κράτησε περίπου 2 ώρες.

Μπροστά από τη σχολή αστυφυλάκων σημειώθηκε και φραστικό επεισόδιο στο ξεκίνημα της πορείας, με πεζό τροχομπάτσο, όπου έκλεινε την κυκλοφορία προς την είσοδο της σχολής. Από τα πρώτα αντιμπατσικά συνθήματα, άρχισε να προσκαλεί και να βρίζει τους συμμετέχοντες της πορείας. Όταν του απάντησαν λεκτικά συνέχισε αυτός, και τότε κινήθηκαν εναντίον του. Τότε έφτασαν οι ΔΕΛΤΑ που ακολουθούσαν την πορεία από μακριά και όταν τους είδε σταμάτησε να προκαλεί και η πορεία συνεχίστηκε.

Γενικότερα οι αστυνομικές δυνάμεις φρόντιζαν να μην είναι ορατές και ακολουθούσαν από μεγάλη απόσταση, με σκοπό να μην προκαλέσουν, αν και από ότι πληροφορηθήκαμε υπήρχαν κάποιες υποτυπώδες διμοιρίες έτοιμες στη σχολή αστυφυλάκων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ 

ΠΟΛΙΤΗ – ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ – ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

πηγή : http://mpalothia.wordpress.com

1 σχόλιο

    • Aλληλέγγυοι-Aλληλεγγυες στο 04/12/2014 στις 09:39

    Ρέθυμνο: κατάληψη δημαρχείου για Ν. Ρωμανό

    Απο νωρίς το πρωί το δημαρχείο Ρεθύμνου τελεί υπο κατάληψη ως ελαχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

    Καλούμε όλο τον αλληλέγγυο κόσμο να στηρίξει την κατάληψη και τον ίδιο.

    ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

    ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.