1 χρόνος απο την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

IMG_35992Κερατσίνι Τετάρτη 18/9/13 τα ξημερώματα, στην περιοχή της Αμφιάλης στην οδό Τσαλδάρη , φασίστες της Χ.Α μαχαίρωσαν τον 34χρονο Παύλο Φύσσα, γνωστό για την αντιφασιστική του δράση , ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν το “αποκορύφωμα” της δράσης τους από ένα δυναμικό πυρήνα φασιστών, που είχε ήδη στο ενεργητικό του σωρεία από επιθέσεις, όχι μόνο σε μετανάστες, αλλά και ντόπιους αγωνιστές και εργάτες. Επρόκειτο για ένα γεγονός που είχε εκθέσει τους πάντες. Οι φασίστες έτρεχαν να κρυφτούν, οι μπάτσοι να τα μπαλώσουν και η ελληνική κυβέρνηση να καθησυχάσει τα αφεντικά της στο εξωτερικό, ότι αυτή έχει τον έλεγχο της κατάστασης και όχι οι ναζί. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς η δράση της Χ.Α. είχε ξεφύγει από τον όποιο κρατικό έλεγχο και δεν εξυπηρετούσε πια κανέναν άλλον, πέρα από την ίδια. Οι προφυλακίσεις των χρυσαυγιτών, μαζί με την απόπειρα απονομιμοποίησής τους, τόσο θεσμικά (επιχειρώντας να βγάλουν παράνομο το κόμμα τους), όσο και μιντιακά (διακόπτοντας απότομα την μέχρι τότε συνεχή προβολή τους) δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από ένα διακομματικό παιχνίδι άντλησης ψήφων, που οι ίδιοι δημιούργησαν στην πλάτη μιας εξαθλιωμένης και αναποφάσιστης κοινωνίας. Η άνοδος του φασισμού στον ελλαδικό χώρο είναι δημιούργημα του καπιταλισμού και μια ακόμα εφεδρεία για το ξεπέρασμα των απανωτών του κρίσεων.Τον φασισμό δεν θα τον αντιμετωπίσει το κράτος, γιατί ο φασισμός απορρέει από το ίδιο το κράτος. Γιατί ο φασισμός δεν είναι απλά οι νεοναζί, αλλά ο ίδιος ο κρατικός ολοκληρωτισμός.
Τον φασισμό δεν θα τον νικήσει η ψήφος σε μια εναλλακτική πολιτική διαχείριση του συστήματος όπως μας υπόσχεται η καθεστωτική αριστερά, που προσπαθεί να αποτρέψει και να χειραγωγήσει τους κοινωνικούς αγώνες, καλώντας τους καταπιεσμένους να εναποθέσουν την επίλυση των κοινωνικών και ταξικών αντιθέσεων στους θεσμούς, να εμπιστευτούν το πολιτικό σύστημα, τη «δικαιοσύνη» κ.λπ.
Τον φασισμό θα τον συντρίψουν οι πλατιές, οριζόντιες, αντιθεσμικές κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Τον φασισμό θα τον συντρίψουμε στα οδοφράγματα, στους δρόμους, στις γειτονιές, στις πλατείες, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς. Θα τον συντρίψει η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων, η αυτοοργάνωση των εργαζόμενων, των άνεργων, των μαθητών, ντόπιων και ξένων, και ο κοινός μας αγώνας για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας. Για να στείλουμε το κράτος, τα αφεντικά και τους φασίστες στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
Αρχείο (((●))) Candia :: Alternativa : [Δολοφονία Π.Φύσσα ] [Αντιφασισμός] (((●))) προηγούμενο κεντρικό |