Χανιά : Ενημέρωση απο την πορεία της 1Μάη 2014

x@nia 1-5-14Χανιά : 1η Μαίου, μέρα αντίστασης. Μέρα που μας θυμίζει τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα που κατέκτησε η διεθνής εργατική τάξη. Σήμερα, έναν αιώνα μετά και όλα αυτά τα διακαιώματα, που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες, αμφισβητούνται, και σταδιακά χάνονται στο βωμό του κέρδους, της αδικίας, της εκμετάλλευσης δίχως τέλος. Η αξία της ελευθερίας χτυπιέται ακόμη στα πρόσωπα ανθρώπων, των κολασμένων της γης που ποτέ δεν έπαψαν να υπάρχουν.
Με αφορμή λοιπόν αυτή τη μέρα μνήμης και ορόσημο για την ιστορία των λαικών αγώνων, 50 περίπου Σύριοι πρόσφυγες πολέμου μαζί με τα παιδιά τους βρέθηκαν στη συγκέντρωση της Αγοράς που καλούσαν σωματεία, φορείς και κινήματα, για να δηλώσουν άλλη μια φορά πως είναι άνθρωποι που προέρχονται από έναν σκληρό πόλεμο και δικαιούνται ως πρόσφυγες πολέμου να τύχουν μιας αξιοπρεπούς μεταχείρισης και ζωής, χωρίς να είναι καταδικασμένοι μια ζωή στην ανελευθερία.
Δήλωσαν ότι οι Ελληνικές αρχές τους έφεραν με τη βία στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εδώ. Προορισμός τους ήταν η Ιταλία και εν συνεχεία θα κατευθύνονταν σε χώρες στις οποίες υπάρχει πρόβλεψη και δομές για στέγαση και εργασία.

Ελευθερία και ισότητα για όλες-ους.
Ταξιδιωτικά έγγραφα σε όποιον άνθρωπο το επιθυμεί.

Πηγή : http://www.tokaravani.gr