Κατάληψη Rosa Nera: Μπροσούρα για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

FYA-1“Όταν ο κρατούμενος δεν επικοινωνεί, πεθαίνει σαν ψάρι εξω από τo νερό. Όταν οι πηγές που τρέφουν το πνεύμα και τις ιδέες του αποκοπούν και στερέψουν, η επαναστατική του πλευρά θα ξεριζωθεί “.

Από το  εγχειρίδιο του τούρκικου υπουργείου δικαιοσύνης για τη διαχείριση των φυλακών.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ | Κελία τύπου Γ | Μια φυλακή μες στη φυλακή

Οι θιασώτες του εγκλεισμού δυσχεραίνοντας τις ήδη υπάρχουσες φρικτές συνθήκες στις φυλακές κατέθεσαν νομοσχέδιο, το οποίο καταργεί τα όποια κεκτημένα σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης. Καταλύει τον όποιον “σωφρονισμό” επικαλούνται και προσπαθεί να επιβάλλει την πλήρη ισοπέδωση σε αγώνες εντός και εκτός των κατέργων. Ο εκδικητικός χαρακτήρας του θεσμού της φυλακής διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα.

Βάσει του νέου νομοσχεδίου, οι φυλακές θα χωρίζονται στο εξής σε τρεις κατηγορίες.

Στην πρώτη, την λεγόμενη τύπου Α, θα κρατούνται υπόδικοι και κατάδικοι για χρέη και όσοι γενικά εκτίουν ποινές φυλάκισης έως πέντε χρόνια.

Στη δεύτερη, τύπου Β, θα κρατούνται υπόδικοι αλλά και κατάδικοι με «μεσαίας» ποινικής αξιολόγησης παραβατική συμπεριφορά, με κακουργήματα που επισύρουν καθείρξεις όχι όμως ισόβια.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, αναφορικά με το πού θα κρατείται κάποιος θα κρίνει αρμόδιος εισαγγελέας. Σε περιπτώσεις που η αξιολόγησή του θεωρείται εσφαλμένη, ο κρατούμενος θα μπορεί (χωρίς ελπίδα συνήθως) να προσφύγει δικαστικά. Γ\α τους κρατουμένους των φυλακών Α τύπου προβλέπεται διαδικασία χορήγησης αδειών χωρίς να απαιτούνται εξαιρετικές προϋποθέσεις, ενώ για όσους κρατούνται σε φυλακές τύπου Β οι άδειες χορηγούνται μεν, αλλά με αυστηρότερα κριτήρια.Διαβάστε περισσότερα και κατεβάστε την μπροσούρα σε μορφή pdf εδώ

Κατάληψη Rosa Nera ,λόφος Καστέλι παλιο λιμάνι ,Χανιά

Πηγή : http://rosanera.squat.gr