Χανιά : Χαλέπα- Δέσμιοι των εταιρειών. Όχι στην Κεραία κινητής τηλεφωνίας

keraia -xalepaΜεγάλο θέμα έχει προκύψει στην γειτονιά της Χαλέπας μετά την απόφαση εταιρείας να τοποθετήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας. Παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, η κεραία εγκαταστάθηκε.

Η περιοχή που επιλέχθηκε από τους ιθύνοντες της εταιρείας, είναι, κοντά σε σχολείο, και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση από την αρμόδια εταιρεία, αλλά και από το Δήμο Χανίων. Παρά τις αποδεδειγμένα αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, τού ηλεκτρομαγνητικού πεδίου πού εκπέμπουν, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας συνεχίζει απτόητη το έργο της χωρίς να ενημερώσει κανένα.

Σήμερα 24/3 το απόγευμα, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο (δίπλα στην Ευαγγελίστρια), στις 18.00, ό σύλλογος γονέων και κηδεμόνων καλεί σε Γενική συνέλευση, για την νέα πρόκληση στο περιβάλλον, χάριν τού κέρδους.

Σήμερα ή Χαλέπα, αύριο η γειτονιά μας. Οι εταιρείες δεν σταματούν ποτέ….

Και η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χανίων ανησυχεί και διαμαρτύρεται για την τοποθέτηση 5 νέων κεραιών κινητής τηλεφωνίας και την ύπαρξη πολλών περισσότερων στην περιοχή της Χαλέπας. Οι κεραίες βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων από το 10ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χανίων, τη Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΤΕΙ Κρήτης, τη Σχολή Ξένων Γλωσσών και πολλών κατοικιών σε μία ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Διεύθυνσης του Σχολείου και του Συλλόγου Διδασκόντων και απαιτεί να επανεξεταστεί η τοποθέτηση των 5 νέων κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τους αρμόδιους φορείς λόγω των μακροχρόνιων αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία των μαθητών, φοιτητών και όλων των κατοίκων της περιοχής

Πηγή :  http://www.tokaravani.gr/