Κατάληψη Rosa Nera : Η Μεσόγειος δείχνει το μέλλον που επιφυλάσσει η κυριαρχία στο περιβάλλον και την ανθρωπότητα

ximika-syria-xrwma-716x1024Η καταστροφή 1οοο τόνων χημικών από το οπλοστάσιο της Συρίας, δρομολογείται να πραγματοποιηθεί ανοιχτά της Μεσογείου, ανάμεσα σε Μάλτα, Ιταλία και Ελλάδα. Διαβεβαιώσεις απ’ τα στόματα των δυναστών μας για το ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, μας ανησυχούν περισσότερο. Τα τοξικά απόβλητα που θα παραχθούν, θα προκαλέσουν ανυπολόγιστη καταστροφή στο θαλάσσιο περιβάλλον και κατ’επέκταση στους λαούς της Μεσογείου.

Ποιοι όμως νομιμοποιούν την παραγωγή χημικών όπλων;

Από τη στιγμή που παράγονται τέτοια όπλα, δημιουργούν μια ανεξέλεγκτη για τη φύση καταστροφή. Διεθνής συμβάσεις καταπατώνται από τις ίδιες τις κυβερνήσεις που υποκριτικά υπογράφουν την απαγόρευση της παραγωγής τους, καθώς προμηθεύουν τις πρώτες ύλες των χημικών στους εμπόλεμους. Κατ’ αυτό τον τρόπο εμπλέκουν έμμεσα όλους μας στις πολεμικές τους επιχειρήσεις, αφού μετά την παραγωγή κάποιοι θα πρέπει να δηλητηριαστούν.

Ποια οικονομία τρέφεται από το εμπόριο πολέμου;

Ο πόλεμος αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα εμπορεύματα της αγοράς. Γύρω απ’ αυτόν συγκεντρώνονται και διακινούνται τα μεγαλύτερα κονδύλια, παράγονται υπέρογκα κέρδη και «αναπνέει» ο καπιταλισμός. Οι κυβερνήσεις ως πολιτικό προσωπικό των πολεμοκάπηλων, τροφοδοτούν την πολεμική βιομηχανία λόγω των τεράστιων κερδών, αλλά κυρίως γιατί τα κόστη (κοινωνικό, περιβαλλοντικό) δεν τα πληρώνουν όσοι καρπώνονται τα κέρδη, αλλά οι λαοί του κόσμου. Τα μεγάλα περιβαλλοντικά εγκλήματα δείχνουν το μέλλον ενός πλανήτη γεμάτου «γκρίζες ζώνες». Περιοχές όπου θα είναι αδύνατο να υπάρξει ζωή.

Να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό προτού καταστρέψει την ανθρωπότητα και τη φύση.

Κατάληψη Rosa Nera, Φλεβάρης 2014
Πηγή : http://rosanera.squat.gr/

1 ping

  1. […] Η καταστροφή 1οοο τόνων χημικών από το οπλοστάσιο της Συρίας, δρομολογείται να πραγματοποιηθεί ανοιχτά της Μεσογείου, ανάμεσα σε Μάλτα, Ιταλία και Ελλάδα. Διαβεβαιώσεις απ “τα στόματα των δυναστών μας για το ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, μας ανησυχούν περισσότερο. Τα τοξικά απόβλητα που θα παραχθούν, θα προκαλέσουν ανυπολόγιστη καταστροφή στο θαλάσσιο περιβάλλον και κατ’επέκταση στους λαούς της Μεσογείου. […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.