Χανιά : πορεία ενάντια στις κρατικές δολοφονίες στο Φαρμακονήσι.

xaniabkaennΧανιά,Παρασκευή 24/1/14  : καλέστηκαν στην αγορά 2 συγκεντρώσεις, η μία από τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και η άλλη από το Φόρουμ Μεταναστών για τις κρατικές δολοφονίες στο Φαρμακονήσι.

Έγινε κοινή πορεία ντόπιων και μεταναστών, που κατέληξε στο λιμεναρχείο Χανίων, όπου ήταν παρεταγμένοι λιμενόμπατσοι και κάποιοι χαφιέδες, εναντίον των οποίων ο κόσμος φώναξε συνθήματα.

πηγή : https://athens.indymedia.org

*************

xania-poreia-24-1-14 Την Παρασκευή 24/1, δύο μέρες μόλις αφού έγινε γνωστό το έγκλημα στο Φαρμακονήσι με θύματα παιδιά και γυναίκες πρόσφυγες, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά πορεία στο Ενετικό Λιμάνι και παρέμβαση-καταγγελία στο Λιμεναρχείο, με πρωτοβουλία του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης. Στο άμεσο του καλέσματος ανταποκρίθηκαν περίπου 100 συμπολίτες μας, απαιτώντας να ανοίξει ο κλοιός των λιμενικών που έφραζαν το δρόμο μπροστά από το Λιμεναρχείο, και να προχωρήσουμε μέχρι το κατώφλι του, όπου παραμείναμε για μισή περίπου ώρα.

Ζητούμε συγνώμη από τα θύματα του πολέμου που το ελληνικό κράτος έχει κηρύξει στους κολασμένους αυτής της γης, που η οργή μας και η αντίδρασή μας δεν ήταν ανάλογη της θηριωδίας. Αισθανόμαστε παρόλα αυτά υποχρεωμένοι/ες να συνεχίσουμε όπως μπορούμε να στεκόμαστε απέναντι σε μια πολιτική που από τη μια δολοφονεί πρόσφυγες, και από την άλλη εξαχρειώνει μια κοινωνία που υποφέρει, προσπαθώντας να την πείσει πως οι δολοφονίες είναι “για το καλό της”.

πηγή:http://fmkritis.wordpress.com/