Ρέθυμνο : Μπροσούρα για τους 15 μήνες λειτουργίας του Κιβωτίου (pdf)

kivwtio-mrosouraΗ μπροσούρα του συνεταιρισμού για την αλληλέγγυα οικονομία “το Κιβώτιο” (Χαλικούτι και Μπεγίρι). Συνολικά 15 μήνες δρόμος για τα δύο συνεργατικά εγχειρήματα στην πόλη του Ρεθύμνου αποτυπώνονται στο παρακάτω συλλογικό έργο που αποτελεί το απόσταγμα συζητήσεων της κοινής συνέλευσης των μελών του συνεταιρισμού. Οι αρχές λειτουργίας , η προυποθέσεις δικτύωσης, οι στόχοι και οι σκοποί του συνεταιρισμού αποτελούν από κοινού το θέμα της παρακάτω μπροσούρας. Στις τελευταίες της σελίδες μπορείτε να βρείτε μια πρώτη τοποθέτηση γύρω από τον όρους κοινωνική, αλληλέγγυα και συνεργατική οικονομία.

Πολλά από τα επιμέρους θέματα του κειμένου είναι εμπνευσμένα από άρθρα και πολιτικές θεωρήσεις των συνεργατικών εγχειρημάτων που βλέπουν τον εαυτό τους ως ενεργά υποκείμενα του κινήματος της εργασιακής χειραφέτησης και πασχίζουν προς αυτή την κατεύθυνση. Τέλος φιλοδοξούμε  να συμβάλει θετικά στη συζήτηση γύρω από τις αλληλέγγυες δομές με εργασιακό χαρακτήρα και να αποτελέσει αρχή απάντησης τόσο απέναντι σε όσους τις υποτιμούν  όσο και σε αυτούς που τις λυμαίνονται.

Σε έντυπη μορφή μπορείτε να την προμηθευτείτε χωρίς αντίτιμο στο χώρο του καφενείου και του μπακάλικου-μανάβικου καθώς και σε στέκια της πόλης.Kαλή ανάγνωση!

Κατεβάστε την μπροσούρα σε μορφή pdf πατώντας mprosoura-xalikouti ή διαβάστε on line [εδώ]

Πηγή : http://toxalikouti.org