Δευτέρα 7 Δεκέμβρη 09.Τίποτα δε τελείωσε,όλα συνεχίζονται !

Το μεσημέρι έγινε  πορεία στο ηρακλειο κυριως απο μαθητες.  Εγιναν συγκρούσεις στα δικαστήρια, νωρίτερα  μαθητες εκαναν επιθεση σε μια κλούβα- φορτηγακι μεταγωγών. Η πολη ειναι κατω απο αστυνομικη κατοχη,ενω μπατσοι στην Αστορια σταματουσαν μεχρι ασχετες κοπελες (οχι μαθητριες) κανωντας ερευνα σε τσαντες . Εχουν ρίξει πολλά χημικά, εχει σπαστεί η πίσω μεριά των δικαστηρίων κυριώς από μαθητές .

Ο κόσμος είναι ακόμα εξω από τα δικαστήρια . Υπήρχε η πληροφορία ότι κατα τις 2 θα πηγαιναν  στα δικαστήρια τα παιδιά που έπιασαν χτες .Μεχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάτι για σημερινή προσαγωγή ή σύληψη .προ ολίγου μαζεμένοι φοιτητές και μαθητές έξω από τα δικαστήρια, επι της οδου Δικαιοσύνης, περιμένοντας να αρχίσει η προανάκριση των χτεσινών συλληφθέντων,δεχτηκαν τις “φιλοφρονησεις της ΕΛΑΣ. Στο σημείο εμφανίστηκαν 2 διμοιρίες ΜΑΤ προσπαθώντας να κυκλώσουν τους αγωνιστές.
Η μία διμοιρία έκανε την εμφάνιση της από τα δεξιά του δικαστηρίου αλλά τραβήχτηκαν γρήγηρα πίσω, μόλις είδαν μαθητές να τρέχουν προς το μέρος τους.Η αλλη  μπροστά στο μπλόκ των φοιτητών ρίχναν χημικά, ενώ ήταν μαζεμένοι γυρω και αρκετοί μαθητές.
Μετά τις πρώτες φασαρίες αρκετοί μαθητές έτρεξαν να μπούν σε μεγάλο κατάστημα με είδη σπιτιού που βρίσκεται απέναντι από τα δικαστήρια. Όμως τους πρόλαβε ο σεκιουριτάς του εν λόγω μαγαζιού, ο οποιος μόλις καταλαβε την πρόθεση των μαθητών να μπούν στο μαγαζί σε περίπτωση που ξεσπάσουν επισόδεια, έτρεξε να κλειδώσει τις πόρτες.

Αποψε στις 6 το απογευμα καλειται πορεια απο αναρχικους/αντιεξουσιαστες στα λιονταρια.Να σημειωσουμε εδω και με αφορμη τα χθεσινα γεγονοτα στο παρκο Θεοτοκοπουλου οτι δεν έχει σημασία ποιος καλεί την πορεία.
σημασία έχει να καταργήσουμε με την παρουσία μας την προσπάθεια κυβέρνησης, αστυνομίας και ΜΜΕ να εισάγουν ένα ιδιότυπο καθεστώς διακρίσεων και κοινωνικών φρονημάτων στο δρόμο.
εσύ είσαι “αριστερός” περνάς
εσύ είσαι “αναρχικός” δεν περνάς.
η τακτική του διαίρει και βασίλευε βολεύει μόνο τους αποπάνω.
επειδή μέχρι πριν από 25 λεπτά ήμουν μπροστά στα δικαστήρια, στην απογευματινή πορεία κάλεσαν από την ντουντούκα και οι φοιτητικοί σύλλογοι, όχι μόνον μία αλλά δύο και τρεις φορές.
το απόγευμα όλοι στα Λιοντάρια.

(πηγη: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1202440)