υπο καταληψη τελει το πολυκεντρο του δημου Ηρακλειου "Ανδρωγεω"

Σημερα στο ηρακλειο εγιναν 5 συλληψεις χωρις να εχει γινει το παραμικρο … Πιο συγκεκριμενα 2 κοπελες συνεληφθησαν εξω απο την καταληψη ΠΙΚΠΑ μετα απο απροκλητη επιθεση μιας διμοιριας σε κοσμο που κατευθυνοταν προς τη συγκεντρωση στα λιονταρια και επισης τρεις συλληψεις στο παρκο θεοτοκοπουλου πανω απο την καταληψη ευαγγελισμου. Να σημειωθει οτι οι συλληψεις εγιναν χωρις να εχει γινει το παραμικρο και ακουγεται οτι σε εναν συλληφθεντα εχουν φορτωσει μπουκαλια … Στη πορεια το μεσημερι δεν σημειωθηκε κατι ιδιαιτερο ενω το ηρακλειο εχει πλυμμυρισει απο ασφαλιτες και μπατσους καθως ξεχειλλησε ο υπονομος της ΓΑΔΗ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΝΕΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ …. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
(πηγή :http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1202007)

Ενας απο αυτους που ηταν στην ομαδα που χτυπηθηκε στο παρκο θεοτοκοπουλου περιγραφει:

“συγκεντρωμενοι ανεβαιναμε γυρω στα 20-25 ατομα  απο τη καταληψη ευαγγελισμου προς τα λιονταρια.Στο κατω μερος του παρκου ηταν δυο διμοιριες και αλλη μια στο πανω μερος.Μολις μας ειδαν αρχισαν να τρεχουν και μας περικυκλωσαν σε ενα στενο δρομακι του παρκου ενω συνεχως προκαλουσαν μας εγκλωβισαν κοντα στο κοντεηνερ του ταχυδρομιου στο πανω μερος του παρκου και αρχισαν να φωναζουν: “κατω ολοι, γονατιστε,σκαστε”. Αμυνθηκαμε κι αρχισαν να χτυπουν το κοσμο,η αποσταση απο τα λιονταρια ουτε δεκα μετρα.Αμεσως ετρεξε κοσμος απο τη προσυγκεντρωση και αρχισε να τους φωναζει ωστε να μας αφησουν. Χαρακτηριστικο σκηνικο: Αξιωματικος των ματαδων γυρανει στους αριστερους και απανταει “τι φωναζετε; δε βλεπετε οτι ειναι αναρχικοι;”
μεσα απο αυτο γινεται σαφες οτι το δογμα Χρυσοχοϊδη (διαχρονικο ετσι και αλλιως) θεωρει αυτοματα οποιον ανηκει (η μοιαζει να ανηκει βαση των κριτηριων τους) στον αναρχικο χωρο αυτο θεωρειται τρομοκρατης και πρεπει να συντριβει. Απο εκεινο το σημειο οι μπατσοι πηραν και δυο συντροφους,ενω αλλοι τρεις συνελληφθησαν κοντα στη καταληψη του ΠΙΚΠΑ και ολα αυτα πριν ξεκινησει καν η πορεια ενταγμενα στο φασιστικο δογμα της κυβερνησης ΠΑΣΟΚ περι “μηδενικης ανοχης και προληπτικων συλληψεων”.Η πορεια εχει τελειωσει πλεον,δεν εγιναν συγκρουσεις η οτι αλλο αλλα η πολη στο κεντρο της συνεχιζει να μπατσοκρατειται  απο διμοιριες και παρα πολλους ασφαλιτες πολυ περισσοτερους απο τους φανερους μπατσους.”

ασφαλιτης απο τη ταρατσα της νομαρχίας τραβουσε φωτογραφιες τον κοσμο οταν εφτασε η πορεια στην πλ.ελευθεριας

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :

Η κατάληψη στην Ανδρωγεω μόλις  έληξε ,αποφασίτηκε
Αύριο Δευτέρα 7/12/09  – συγκέντρωση αλληλεγγύης  στις 9 το πρωί , στα δικαστήρια  Ηρακλείου για τους 6 συλληφθέντες .