ΕΛΜΕ Ηρακλείου : Ψήφισμα Γ.Σ. για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

antifa-fissasH Γ. Σ. της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου καταγγέλλει την δολοφονία του αγωνιστή-αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής.

Η στυγνή δολοφονία κορυφώνει την φασιστική πρακτική της τρομοκράτησης του αναπτυσσόμενου λαϊκού κινήματος, όπως αυτή αποτυπώθηκε και στις δολοφονικές επιθέσεις των ναζιστών εναντίον των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, στα αίσχη των παραστρατιωτικών ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά, αλλά και σε μια σωρεία δολοφονιών των μεταναστών όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του καπιταλισμού, διάδοχος των Ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπάνε και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία. Είναι τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας. Καλούμε τους εργαζομένους, την νεολαία, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να καταδικάσουν την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Σε μια περίοδο όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής, απεργιακών κινητοποιήσεων και ανάπτυξης της συλλογικής πάλης, το δολοφονικό χέρι του φασισμού έρχεται να υπηρετήσει τον πολιτικό στόχο της υπονόμευσης του αναπτυσσόμενου εργατικού λαϊκού κινήματος ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της λαϊκής εξαθλίωσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της οικονομικής ολιγαρχίας με την στήριξη των προστατών της: Ε. Ε. και Δ. Ν. Τ, – – πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των πιο μαύρων δυνάμεων του συστήματος.

Τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης Σαμαρά έχουν στόχο να συγκαλύψουν την ανοχή και αξιοποίηση της δράσης της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση και τα κόμματα της ολιγαρχίας, στην κατεύθυνση της υποταγής του λαϊκού κινήματος.

Η κυβερνητική πολιτική του εκφασισμού του κράτους, της ποινικοποίησης των αγώνων, των ρατσιστικών πογκρόμ, των στρατοπέδων συγκέντρωσης κ.λπ. είναι αυτή που εκτρέφει και δυναμώνει τον φασισμό, βασισμένη στη θεωρία «των δυο άκρων». Η θεωρία αυτή ενοχοποιεί τις λαϊκές κινητοποιήσεις και εξομοιώνει το αριστερό και λαϊκό κίνημα με την εγκληματική δράση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Η δράση των φασιστικών δυνάμεων διευκολύνεται από τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό τον φόβο επιδιώκει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση Σαμαρά, μαζί με τις άλλες δυνάμεις του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», για να παραπλανήσουν τον λαό και να αφήσουν στο απυρόβλητο την στυγνά αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΘΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Γ. Σ. της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου

http://www.elmeher.gr