Ρέθυμνο : Ενημέρωση απο την αντιφασιστική συγκέντρωση 18/9

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΡέθυμνο 18/9/13 : Η μεγαλύτερη αντιφασιστική πορεία των τελευταίων χρόνων έγινε στην πόλη του Ρεθύμνου και πέρασε ξεκάθαρα το μήνυμα στους κρυμμένους φασίστες, πως δεν τους χωράει η πόλη, ενώ οι επίδοξοι ψηφοφόροι τους, θα είναι πολύ πιο προσεκτικοί και περισσότερο σκεπτόμενοι.Ξεπερνώντας ακόμα και την πρωινή απεργιακή / αντιφασιστική πορεία (450 -500 διαδηλωτές) βρέθηκαν στο δρόμο 550 με 600 αντιφασίστες. Η πορεία ήταν μεγάλη όχι μόνο για το πλήθος των αντιφασιστών  αλλά γιατί πέρασε από γειτονιές που ποτέ δεν είχε ξαναπεράσει καμία πορεία. Ξεκίνησε από το Δημαρχείο με μεγάλο όγκο και παλμό και συμμετοχή της ΚΕΕΡΦΑ, του Αντιφασιστικού χώρου και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ καθώς και πλήθος άλλου κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν κυρίως νεολαία και οι μεγαλύτερες ηλικίες ήταν σχεδόν ελάχιστες.

Ακολουθώντας τους κεντρικούς δρόμους κατευθύνθηκε προς την περιοχή της Καλλιθέας. Οι στάσεις της ήταν συχνές είτε σε δρόμους που μένουν χρυσαυγίτες, είτε σε μαγαζιά που δουλεύουν, είτε απλά για να φωναχθούν αντιφασιστικά και αντικατασταλτικά συνθήματα. Για πρώτη φορά πέρασε πορεία μέσα στα στενά στην πυκνοκατοικημένη περιοχή τη Καλλιθέας, όπου οι νοικοκυραίοι έβγαιναν στα μπαλκόνια τους, μένοντας άφωνοι από τον κόσμο, τον παλμό και τα αδιάκοπα συνθήματα. Πολλοί χειροκροτούσαν και εμψύχωναν την πορεία, ενώ άλλοι κοίταζαν σα χαμένοι.

Έτσι η πορεία έφτασε μέχρι τα ανατολικά όρια της πόλης και επέστρεψε στο κέντρο μέσω της λεωφόρου συνεχίζοντας τα συνθήματα και τις στάσεις έξω από σπίτια χρυσαυγιτών και χώρους εργασίας τους. Αυτό συνεχίστηκε και μέσα στην παλιά πόλη που την διέσχισε ολόκληρη η πορεία μέχρι να τελειώσει στην πλατεία Μικρασιατών, έχοντας διάρκεια πάνω από 2 ώρες και κάλυψε πάνω από 5 χιλιόμετρα δρόμων μέσα στην πόλη.

Κατά την διάρκεια της πορείας γράφτηκαν πολλά συνθήματα έξω από τράπεζες και καταστήματα πολυεθνικών, κολλήθηκαν αντιφασιστικά αυτοκόλλητα, σβήστηκαν φασιστικά συνθήματα, ενώ σπάστηκαν και 2 κάμερες τραπεζών.

Το μήνυμα που πέρασε ήταν σαφές : Στην Κρήτη δεν χωράνε οι φασίστες. 

Ο Παυλός Φύσσας ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

πηγή : http://mpalothia.com