Αναρχικοί/ες Αντιεξουσιαστές/στριες Ηρακλείου : Κάλεσμα σε αγώνα 18-20/9

afisak1ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ;
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!!!
ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ TΩN ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
Τετάρτη 18/9 –συγκέντρωση 10.30πμ ΕΚΗ –
Πέμπτη 19/9 – Συνέλευση 19:00 στο σινέ Αστόρια –
Παρασκευή
20/9 -19:30 Ανοιχτή συζήτηση – Πλατεία Ελευθερίας: Νέο Λύκειο- Νέο Τεχνολογικό. Συναυλία πλατεία Ελευθερίας.

Να δημιουργήσουμε τις βάσεις για τα αυριανά ελευθεριακά σχολεία!

Αν όχι εμείς ποιοι;  Αν όχι τώρα πότε;  Αντεπίθεση στην επίθεση των αφεντικών. «Φτάνουμε στο κατακόρυφο της αδικίας όταν καλοπερνά αυτός που αδίκησε, ενώ οι αδικηθέντες, που δε θέλουν μάλιστα να αδικήσουν, εξαθλιώνονται». (Πλάτων, Πολιτεία Ι, 344α, 4)

H επίθεση είναι γενικευμένη προς όλους. Και γενικευμένη πρέπει να ‘ναι η απάντηση. Εάν δεν ασκήσει πίεση συνολικά  η κοινωνία που βρίσκεται “από κάτω”τότε πώς θα εμποδίσει τα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή της;    

 Σαν Αναρχικοί/Αντιεξουσιαστές, σαν άνθρωποι που μάχονται με ανιδιοτέλεια (χωρίς να ζητούμε κανενός είδους αντάλλαγμα) υπέρ της ισότητας, και της ελευθερίας  όλων ανεξαιρέτως και σαν πολιτικός χώρος που ήταν και είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της εξουσίας των λίγων, ο οποίος ανέκαθεν δεχόταν και συνεχίζει να δέχεται τη λυσσαλέα επίθεση τους, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε δίπλα στον αγώνα των εκπαιδευτικών ισότιμα γιατί είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας υπέρ της γνώσης και της μόρφωσης και όχι φυσικά υπέρ της εκπαίδευσης δούλων και ανθρώπινων εξαρτημάτων στη μηχανή του χρήματος, έτσι όπως θέλουν δηλαδή να είναι η εκπαίδευση οι λίγοι ισχυροί και είναι το σχολείο ως σήμερα. Εδώ θα θέλαμε να καταθέσουμε και τη δική μας πρόταση προς τους εκπαιδευτικούς:

Αγαπητοί/ες εκπαιδευτικοί,

 Αντί να κάνετε μια σκέτη απεργία με κίνδυνο να καταρρεύσει και να γίνετε για μια ακόμη φορά βορά στον κοινωνικό αυτοματισμό, ελάτε σε συζήτηση με τους μαθητές σας και καταλάβετε από κοινού τα σχολεία. Προκηρύξτε φυσικά απεργία ώστε να μην σας κατηγορήσουν ότι κρύβεστε πίσω από τους μαθητές και τις καταλήψεις, αλλά κρατήστε τα σχολεία ανοικτά κάνοντας αντιμαθήματα χωρίς βαθμολογίες και ανταγωνισμούς με βάση τη μόρφωση και τη καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. Συζητήσεις με τα παιδιά και τους γονείς τους, πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις μέσα στα σχολεία, ανοικτές καθημερινές συνελεύσεις. Πετάξτε το κράτος έξω από τα σχολεία και ανοίξτε τις πόρτες τους στη κοινωνία, την αλληλεγγύη την αλληλοβοήθεια. Δείτε ανάλογα παραδείγματα (πχ ΕΡΤ) και πράξτε.

Είναι μια από τις σπάνιες ευκαιρίες να υπάρξει πραγματική αλληλεγγύη στον αγώνα σας από γονείς και μαθητές. Ξεκινήστε να μαθαίνετε κι εσείς μαζί με τα παιδιά και τους γονείς τους τη αξία της οριζοντιότητας, της αλληλοβοήθειας, της πραγματικής άμεσης δημοκρατίας. δημιουργήστε τις βάσεις για τα αυριανά ελευθεριακά σχολεία. Ο Επίκουρος και ο Αριστοτέλης προσδιόριζαν την ευτυχία ως τη δυναμική τού να ενεργείς με τους άλλους. Είναι εκείνη η στιγμή όπου για να κάνεις μια κοινωνία περισσότερο δίκαιη, μάχεσαι, κινητοποιείσαι, ελπίζεις μαζί με άλλους.

Δεν έχουμε πολλές επιλογές. Όλοι και όλες ενωμένοι πρέπει να παλέψουμε χωρίς διαμεσολαβητές, και κηδεμόνες, ηγέτες και ηγεσίες αλλά μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις με άμεση δράση, παίρνοντας αποφάσεις ισότιμα από τα κάτω μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις μέσα από συλλογικές διεκδικήσεις. Είμαστε πολλοί/ες, πάρα πολλοί/ες για να ανεχόμαστε οι λίγοι να αποφασίζουν για τη ζωή μας. Ή θα βγούμε για τα καλά και χωρίς πισωγυρίσματα στο προσκήνιο της ιστορίας παίρνοντας επιτέλους την τύχη μας στα χέρια μας , ή θα τους αφήσουμε να μας βυθίσουν στα πιο μαύρα σκοτάδια της εκμηδένισής μας .

Μας  θέλουν φτωχούς, αγράμματους και γονατιστούς. Να τους τσακίσουμε! Ταξική αντεπίθεση τώρα!

Αναρχικοί/ες Αντιεξουσιαστές/στριες Ηρακλείου Κρήτης