Ρεθύμνο : Δίκτυο Αλληλεγγύης Χωρίς Μεσάζοντες – Κυριακή 14 Απριλίου -ώρα:10:00 (Αγ.Φωτεινή)

diktyo xwris mesazontes-rethymnoΤο Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου Χωρίς Μεσάζοντες είναι μια ομάδα καταναλωτών και παραγωγών στο νομό Ρέθυμνου πού επιδιώκει τη διαμόρφωση δίκαιης τιμής στα διακινούμενα προϊόντα. Μιας τιμής που θα εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των παραγωγών, την ασφάλεια στην διατροφή των καταναλωτών καθώς και την ποιότητα των προϊόντων.Πιστεύουμε στην αλληλέγγυα οικονομία ως απάντηση στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική κρίση που βιώνουμε.

Αποφασίσαμε να ενταχθούμε στο Πανελλαδικό Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες θεωρώντας ότι σπάζοντας τις αλυσίδες εξάρτησης παραγωγών και καταναλωτών από πολυεθνικές εταιρίες και μαφίες χονδρικής και λιανικής πώλησης, αποκτούμε τον έλεγχο σε ένα βασικό στοιχείο της ζωής μας: τη διατροφή και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσής της.

Ποιοι είμαστε; Είμαστε μια ομάδα καταναλωτών και παραγωγών στο νομό Ρέθυμνου.

Τι κάνουμε; Επιδιώκουμε να δραστηριοποιηθούμε στον τομέα της αλληλέγγυας οικονομίας και του πολιτισμού, ως απάντηση στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική κρίση που βιώνουμε.

Με ποιο τρόπο; Αποφασίσαμε να ενταχθούμε στο Πανελλαδικό Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες θεωρώντας ότι σπάζοντας τις αλυσίδες εξάρτησης παραγωγών και καταναλωτών από πολυεθνικές και μαφίες χονδρικής και λιανικής πώλησης, αποκτούμε τον έλεγχο σε ένα βασικό στοιχείο της ζωής μας: τη διατροφή και τον τρόπο παραγωγής και διάθεσής της.

Οι αρχές μας: Επιδιώκουμε την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, βασιζόμενοι σε σχέσεις αμοιβαιότητας, αμεσότητας, εγγύτητας και εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, μακριά από φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες και πρακτικές. Λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας μέσω συνελεύσεων, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Επιδιώκουμε να προσφέρουμε ποιοτικά και ασφαλή ελληνικά προϊόντα, βιολογικά όπου είναι δυνατό, στηρίζοντας μεθόδους παραγωγής μη επιβλαβείς προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον και δίνοντας προτεραιότητα στην τοπική παραγωγή.

Οι τιμές μας: Επιδιώκουμε τη διαμόρφωση δίκαιης τιμής στα προϊόντα που διακινούμε, που να εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση παραγωγών και καταναλωτών και την ποιότητα των προϊόντων. Η τιμή είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις τιμές της κυρίαρχης αγοράς (καθώς παρακάμπτει το κέρδος χονδρεμπόρων και πολυεθνικών αλυσίδων σουπερμάρκετ), αλλά όχι πάντα, καθώς μια φαινομενικά χαμηλή τιμή μπορεί να διαμορφώνεται με επιζήμιες μεθόδους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, δουλοποίηση των εργαζομένων στο εξωτερικό και εσωτερικό, νοθεία, χημικά πρόσθετα, κλπ.
Οι εισφορές αλληλεγγύης:
Στις τιμές των προϊόντων υπάρχει μια μικρή εισφορά αλληλεγγύης από τους παραγωγούς (περιλαμβάνεται στις αποδείξεις) και για τους καταναλωτές θα υπάρχει κουτί αλληλεγγύης. Με το ποσό που συγκεντρώνεται, αναλαμβάνουμε δράσεις ενημέρωσης για τη διατροφή, εκδηλώσεις διάδοσης και στήριξης της αλληλέγγυας οικονομίας, πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και τη στήριξη των ανέργων που έχουμε στην ομάδα μας.

Η πρώτη διανομή προϊόντων θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου το πρωί από 10πμ-14μμ, στην Αγία Φωτεινή, στον υπαίθριο χώρο της ένωσης Συνεταιρισμών Ρεθύμνου, στον Κουμπέ.

Παραγγελίες θα γίνονται με συμπλήρωση του εντύπου παραγγελίας(πατήστε εδώ) και θα είναι δεκτές ως την Κυριακή 7 Απριλίου.

Μπορείτε να δώσετε παραγγελία με τους παρακάτω τρόπους:
• Μέσω internet στην διεύθυνση www.dareth.gr
• Μέσω email στην διεύθυνση  info@dareth.gr
• Τηλεφωνικά στο 6987172643 καθημερινά. Ώρες επικοινωνίας πρωί 10πμ-2μμ, απόγευμα από 6μμ-9μμ

Με παράδοση της φόρμας παραγγελίας
• στο κατάστημα Σουβλίτσα Κορωναίου και Κοραή γωνία
• Στο στέκι των καθηγητών, Ηλιακάκη 16, πίσω από τον κήπο, μόνο καθημερινές, μεταξύ 7-11 το βράδυ
• Καφενείο του Τάσου, Ηρώων Πολυτεχνείου 14 Πλατεία Νομαρχίας
• Εναλλακτικά παραδίδεται την συμπληρωμένη φόρμα παραγγελίας στο μέλος του δικτύου πού σας την προώθησε, ή σε άλλο μέλος πού γνωρίζετε.

Πηγή : www.dareth.gr