ΑΥΤΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΕΙΧΗ, ΕΜΕΙς ΓΕΦΥΡΕς ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

stekixanionΜε τις επιχειρήσεις σκούπα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις μαζικές απελάσεις, τη θωράκιση των συνόρων με την παρουσία της Frontex, με τις κοινές περιπολίες της Ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, μπορεί να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της μετανάστευσης? Θα πάψουν να υπάρχουν οι αιτίες που τη γεννούν? Θα πάψουν να έρχονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη άνθρωποι συχνά απελπισμένοι που κυνηγούν το όνειρο μιας καλύτερης ζωής? Μήπως η ουσία του θέματος βρίσκεται κάπου αλλού?

Οι νέες τεχνικές υποδομές, στρατιωτικού τύπου, στήνονται για την αντιμετώπιση της «λαθρο»μετανάστευσης ή για τη χειραγώγηση κάθε αντιστεκόμενου πολίτη?

Άνθρωποι που συμμετέχουμε στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών θελήσαμε να μάθουμε, να συζητήσουμε και να συμπεράνουμε για το πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Μετανάστευσης και του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Κανείς από εμάς δεν είναι ειδικός, θέλουμε να παρουσιάσουμε κάποιες γνώσεις που αποκτήσαμε, κάποιες σκέψεις που κάναμε, με σκοπό να ανοίξει ένας διάλογος, να ακουστούν επιχειρήματα και να καταλήξουμε σε μια κινηματική δράση.

Την Παρασκευή 06 Νοεμβρίου στις 08:30μμ.,

στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5),Χανιά

– συζητάμε

με θέμα το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που οικοδομούνται (Frontex, Europol)

– μεταφέρουμε

απόψεις και εμπειρίες από τις συζητήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Συνόδου Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων (στα πλαίσια της Αντισυνόδου), σχετικά με τις Μεταναστευτικές πολιτικές σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Πολιτικές Συνόρων και Διαχείρισης της Μετανάστευσης.

.

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων
Χ”Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά

E-mail: stekichania@gmail.com
Web: www.stekichania.gr