Ενημέρωση απο την απεργιακή κινητοποίηση της 6/11/12 στο Ρέθυμνο

Περισσότερο με περίπατο, παρά με πορεία έμοιαζε η σημερινή κινητοποίηση στην πόλη του Ρεθύμνου. Η προσυγκέντρωση ήταν ιδιαίτερα χαλαρή, αφού στο Εργατικό Κέντρο ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει μετά τις 10,30 π.μ. , λίγο πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες. Πέραν των κλασσικών ομιλητών (ΑΔΕΔΥ- Εργ. Κέντρο), την παράσταση έκλεψε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Μ.Α.Π.Π.Α Δ.Ε.Κ.Α. Μάρκος Ιερωνυμάκης , μια κλασσική παγκοσμίου φήμης μορφή της πόλης, ο οποίος κάλεσε σε αντιμνημονιακό /αντιφασιστικό αγώνα.

Επίσης υπήρχε πικέτο σχετικά με την δίκη για τα μεταπτυχιακά και τον θάνατο του καθηγητή Στ. Αλεξανδρόπουλου, η οποία δεν διεξήχθη την Δευτέρα 5 Νοέμβρη, αλλά θα γίνει την Παρασκευή 9 του μήνα(9/11) και ώρα 9,00 π.μ στο πρωτοδικείο Ρεθύμνου.Η πορεία ξεκίνησε στις 11,00 π.μ. και ακολούθησε την κλασσική πλέον διαδρομή, διασχίζοντας την λεωφόρο Κουντουριώτη, κατευθυνόμενη προς την Περιφερειακή Διοίκηση Ρεθύμνου, η οποία είχε καταληφθεί από τους εργαζόμενους της, οι οποίοι είχαν κλειδώσει την πόρτα και δεν επέτρεπαν σε κανένα την είσοδο.

Μετα από μια σύντομη στάση στην περιφερειακή διοίκηση, οι απεργοί διαμέσου της παλιάς πόλης επέστρεψαν στο εργατικό κέντρο, όπου πραγματοποιήθηκε συνέλευση προγραμματισμένη από την ΑΔΕΔΥ για συντονισμό δράσεων.Η αστυνομική παρουσία ήταν διακριτική, ίσως και λόγω της μικρής συμμετοχής , με μονάδα καταστολής σε επιφυλακή στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, απέναντι από το υπό κατάληψη κτίριο της Αντιπεριφέρειας.

Κατά την διάρκεια της πορείας ομάδα τριών-τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι κρατούσαν ελληνική σημαία προσπάθησαν να παρεισφρήσουν στο μπλοκ του Αντιφασιστικού Μετώπου. Ακολούθησε έντονη λογομαχία με κάποιους από αυτούς να χρησιμοποιούν ύβρεις φασιστικού και απαξιωτικού χαρακτήρα. Ευτυχώς απομακρύνθηκαν γρήγορα χάρη στην παρέμβαση της περιφρούρησης και των ψυχραιμότερων. Κατόπιν αυτού του γεγονότος, ένας από τους διαχειριστές του mpalothia τους άκουσε να συνεχίζουν να εκτοξεύουν απειλές προς τα μέλη του Αντιφασιστικού Μετώπου.

Εντύπωση προκαλεί η συνεχής αστυνομική παρουσία έξω από το Δημαρχείο, μέρα και νύχτα, που όταν δεν είναι φανερή, το κτίριο παραμένει κλειδωμένο, ακόμα και σε ώρες λειτουργίας του κατόπιν της προσπάθειας εισόδου από την Λαϊκή Συνέλευση της πόλης στις 18 Οκτώβρη, που είχε αποκλειστεί από μονάδα καταστολής.

Πηγή : http://mpalothia.wordpress.com