Ανταπόκριση από την απεργιακή κινητοποίηση στις 26/09/2012 στο Ρεθυμνο

Πάνω από πεντακόσια άτομα διαδήλωσαν κατά των μέτρων λιτότητας εχθές στην πόλη του Ρεθύμνου, στα πλαίσια της Γενικής 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Δυο προσυγκεντρώσεις ήταν προγραμματισμένες. Τα μελή του ΠΑΜΕ στις 10.00 πμ συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης, ενώ την ίδια ώρα έξω από το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου συγκεντρώθηκαν σωματεία εργαζομένων σε διάφορους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα,αλλά και άτομα κάθε κοινωνικής ομάδας, τα οποία ανήκαν σε όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους πλην της Χρυσής Αυγής, η οποία δεν προσήλθε να διαμαρτυρηθεί στα επώδυνα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση,κάτω από τις προσταγές της τρόικας.

Στις 11,00 πμ κατόπιν ομιλιών των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, του Εργατικού κέντρου και του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ξεκίνησε η πορεία, χωρίς ιδιαίτερη παρουσία της Αστυνομίας, η οποία δεν φρόντισε να κλείσει την κυκλοφορία με αποτέλεσμα την διέλευση μοτοποδηλάτων δίπλα από τους διαδηλωτές.

Στην διάρκεια της πορείας μοιράστηκαν φυλλάδια σχετικά με τα νέα μέτρα με το θέμα της ΒΙΟ.ΜΕΤ ,σκορπίστηκαν τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα σε τοίχους, αλλά και σε δυο ανταλλακτήρια χρυσού. Οι υπάλληλοι των ανταλλακτηρίων αντέδρασαν έντονα, αλλά μπροστά στην αντίδραση του κόσμου δεν συνέβη κάτι περαιτέρω.

Η πορεία κατευθύνθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα λόγω των νέων μέτρων της κυβέρνησης και υπάρχει έντονη φημολογία σχετικά με το κλείσιμό του.

Στην συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στην ΔΟΥ Ρεθύμνου σε μια συμβολική κίνηση στερούμενη νοήματος, καθώς οι υπάλληλοι της είχαν κηρύξει τριήμερη απεργία (27/9-29/9). Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο συγκεκριμένο σημείο για αρκετή ώρα, κάνοντας συμβολική κατάληψη της εισόδου της εφορίας.

Ευτύχημα είναι ότι την τελευταία διετία οι διαδηλώσεις στο Ρέθυμνο συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο (γύρω στα πεντακόσια με εξιακόσια άτομα), σε αντίθεση με παλαιότερα, που ο αριθμός τους περιορίζονταν στα εκατονπενήντα με διακόσια άτομα

αξίζει να σημειωθεί ότι η κολλεκτίβα εργασίας ¨το Χαλικούτι¨ , το οποίο ειναι παραδοσιακό καφενείο συνεταιρισμού για την αλληλέγγυα οικονομία και την αυτοοργάνωση, “το Κιβώτιο”, συμμετείχε στην γενική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη και ανοίξε το καφενείο μετά την πορεία από τις 14:00 το μεσημέρι. Όλη η είσπραξη της ημέρας και τα μεροκάματα διατέθηκαν για την οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας των εργατών της ΒΙΟΜΕΤ να ανατρέψουν τον μεσαίωνα της εξαθλίωσης που μας επιβάλλουν ντόπια και ξένα αφεντικά παίρνοντας το εργοστάσιο στα χέρια τους.

Για να δειτε τις υπόλοιπες Φωτογραφίες πατήστε εδώ

Πηγή : http://mpalothia.wordpress.com