κάλεσμα για την διοργάνωση Αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στα χανιά

49143862_2ddad2f0f6Κάλεσμα για αντιρατσιστική διαδήλωση στα Χανιά απευθύνει το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών εν όψει των εκδηλώσεων και διαδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, με αφορμή τη σύνοδο του διακυβερνητικού Παγκόσμιου Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης, που θα γίνει στην Αθήνα, στο διάστημα μεταξύ 2 και 5 Νοέμβρη. Ο Σύλλογος καλεί συνδικάτα, συλλόγους και κάθε κοινωνικό φορέα που ενδιαφέρεται, σε σύσκεψη,  με σκοπό τη διοργάνωση και στα Χανιά αντιρατσιστικής εκδήλωσης – συλλαλητηρίου σε μια από τις ημέρες εκείνου του διαστήματος. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στα γραφεία του Συλλόγου μας στις 8 μ.μ.
Διεκδικούμε: Τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης και ανανέωσης των αδειών διαμονής, εργασίας και οικογενειακής επανένωσης.
Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Η αμοιβή τους να γίνεται σύμφωνα με τις κλαδικές συμβάσεις χωρίς διακρίσεις.Κατάργηση του ελληνικού και κοινοτικού νομοθετικού πλαισίου, που αξιοποιεί τους μετανάστες, για να χτυπήσει εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα και στερεί από μετανάστες και πρόσφυγες στοιχειώδη δικαιώματα”

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων