Ανακοίνωση Συλλόγου Κοινοτήτων Β. Αφρικής στην Κρήτη (Μαγκρέμπ Αράμπι)

Σύλλογος Μαγκρέμπ ΑράμπιΣτις 16 και 17 Μάη 2009 το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης διοργάνωσε πανελλαδική συνάντηση μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων. Τη πρώτη μέρα έγινε συζήτηση για τα θέματα που μας αφορούν και την επόμενη έγινε συγκέντρωση μπροστά από το παλιό ΙΚΑ, με σκοπό να αναδείξει στην κοινωνία και την πολιτεία το εγκαταλελειμμένο κτίριο ως χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει άστεγους, έλληνες και μετανάστες και δράσεις αλληλεγγύης.
Σαν μέλη του Συλλόγου Μαγκέμπ Αράμπι στην Κρήτη, εκπλαγήκαμε όταν μετά από πολλούς μήνες μάθαμε ότι 3 μέλη του Φ.Μ.Κ. αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν ή οργάνωσαν αυτήν την συγκέντρωση. Εμείς, τα μέλη του συλλόγου Μαγκρέμπ δηλώνουμε τα εξής:
Καταδικάζουμε αυτές τις διώξεις
Στεκόμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι στα 3 μέλη του Φ.Μ.Κ., Φραντζέσκο Ελευθερίου, Αμπντελουαχέμπ Χάτζι και Μάρκο Χατζησάββα
Καλούμε όλα τα μέλη της κοινότητάς μας καθώς κάθε μετανάστη/τρια, κάθε προοδευτικό άνθρωπο και όλες τις συλλογικότητες, οργανώσεις και φορείς αυτής της πόλης, να βρεθούν στα Δικαστήρια στις 15 Οκτώβρη 11:00 και να υποστηρίξουν τους αγωνιστές που παλεύουν για τα δικαιώματα των μεταναστών.

ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ

Σύλλογος Μαγκρέμπ Αράμπι
Χανιά, 8-10-2009