ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Από τις 6 Απρίλη οι αναρχικοί Γ. Καραγιαννίδης, Α. Μητρούσιας και Κ. Σακκάς βρίσκονται σε απεργία πείνας, απαιτώντας την άρση των νέων αυθαίρετων και εκδικητικών προφυλακίσεών τους, καθώς και την άμεση αποφυλάκιση της συγκατηγορούμενής τους Στέλλας Αντωνίου λόγω των πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας που έχει και που χρήζουν αντιμετώπισης από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Οι σύντροφοι συνελήφθησαν στις 4-12-2010 μαζί με τους αναρχικούς Δ. Μιχαήλ, Σ. Αντωνίου και Χ. Πολίτη κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση. Έπειτα από 6μηνη κράτηση, οι Δ. Μιχαήλ και Χ. Πολίτης αποφυλακίζονται, ενώ αργότερα οι σε βάρος τους κατηγορίες αποσύρονται και δεν παραπέμπονται καν σε δίκη. Οι υπόλοιποι τελικά κατηγορούνται για συμμετοχή στην Ε.Ο. Σ.Π.Φ., κάτι που οι ίδιοι αρνούνται εξ αρχής. Στον Α. Μητρούσια και Γ.Καραγιαννίδης προσάπτεται επιπλέον η κατηγορία της αποστολής των εμπρηστικών δεμάτων, ενέργεια την οποία έχει αναλάβει με προκήρυξή της η Σ.Π.Φ. Μετά από αίτημα τους ακολουθεί κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, όπου και κανένας από τους μάρτυρες δεν τους αναγνωρίζει. Παρ’ όλα αυτά τούς αποδόθηκαν οι κατηγορίες.

Η Στέλλα Αντωνίου κρατείται στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού με μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο μία πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στην κατοχή της. Παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει, οι δικαστικές αρχές απορρίπτουν τη μία αίτηση αποφυλάκισής της μετά την άλλη. Αυτήν την περίοδο αναμένει την απάντηση στην 5η συνεχόμενη αίτηση.

Ξαφνικά και ενώ πλησιάζει η λήξη της προφυλάκισης τους με το πέρας του 18μηνου (4 Ιούνη), οι ειδικοί εφέτες ανακριτές Μόκκας και Μπαλτάς τούς προσάπτουν νέες κατηγορίες που αφορούν 250 εμπρηστικές επιθέσεις που έχει αναλάβει η Ε.Ο. Σ.Π.Φ. Βάσει αυτών των νέων διώξεων οι Καραγιαννίδης, Μητρούσιας και Σακκάς προφυλακίζονται εκ νέου, όπως και τα ήδη φυλακισμένα μέλη της Ε.Ο. Σ.Π.Φ. Η Στέλλα Αντωνίου κατηγορήθηκε αλλά δεν προφυλακίστηκε εκ νέου και αναμένεται να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους το αργότερο με τη λήξη του 18μηνου.

Επίσης, στις 8 Απριλίου τα φυλακισμένα μέλη της Ε.Ο. Σ.Π.Φ. Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ξεκίνησαν απεργία πείνας απαιτώντας την οριστική μεταγωγή τους στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες εκδικητικές μεταγωγές και η σωματική και ψυχολογική φθορά που υφίστανται εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο που βρίσκονται στα κρατικά κολαστήρια. Κατά τη διάρκεια αυτών των μεταγωγών έχουν έρθει σε λεκτική και σωματική ρήξη με τους δεσμοφύλακες των φυλακών Δομοκού, αρνούμενοι να δεχτούνε τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο από τους ανθρωποφύλακες.

Την ίδια μέρα, ως έμπρακτη αλληλεγγύη, ξεκινά απεργία πείνας και ο Χ. Τσάκαλος, ενώ σταδιακά ακολουθούν και άλλα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης (Χ. Χατζημιχαλάκης, Δ. Μπολάνο, Γ. Πολύδωρος, στις 17 Απρίλη).

Επίσης, στις 4 Απρίλη, ο κρατούμενος Σπύρος Δραβίλας ξεκινά απεργία πείνας γιατί το καθεστώς της φυλακής Δομοκού αρνείται να του δώσει άδεια βασιζόμενο σε σαθρές αιτιολογήσεις, παρόλο που εδώ και 2,5 χρόνια, έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο τού ενός πέμπτου της ποινής του.

Σε μια περίοδο που τα ντόπια και τα παγκόσμια αφεντικά του καπιταλιστικού συστήματος επιβάλλουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ενώ παράλληλα προσπαθούν να μαντρώσουν την κοινωνική οργή στις αυταπάτες της διαμεσολάβησης (βλ. εκλογικές κάλπες), δεκάδες είναι οι αγωνιστές-ριες που κρατούνται στις φυλακές για τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ επιλογές ή τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ τους αντιλήψεις. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ουρανοκατέβατοι ούτε αποκομμένοι από την αγωνιζόμενη κοινωνία, αντιθέτως είναι οι πιο προωθημένοι μαχητές της. Ανήκουν σε αυτούς που έρχονται σε έμπρακτη ρήξη με το απάνθρωπο καθεστώς και περνάνε στην αντεπίθεση. Είναι οι αγγελιοφόροι της κοινωνικής αντίστασης και γι’ αυτό το σύστημα τούς ανακήρυξε ως τους πιο επικίνδυνους εχθρούς του, γι’ αυτό και βρίσκονται εκεί που είναι, γι’ αυτό και δικάζονται υπό ειδικό καθεστώς, τους επιβάλλονται ειδικές ποινές και συχνά κρατούνται σε ειδικά κελιά.

Ο αγώνας τους μέσα στα κρατικά μπουντρούμια είναι κομμάτι του πολύμορφου αγώνα ενάντια στην εξουσιαστική βαρβαρότητα, είναι αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε μόνους!

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ    –   ΟΞΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ-ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Συνέλευση Αλληλεγγύης και Οικονομικής Υποστήριξης Φυλακισμένων Αγωνιστών,

Πολιτικών Κρατουμένων & Διωκόμενων Συντρόφων – Ηράκλειο Κρήτης

Αλληλέγγυοι/-ες

1 σχόλιο

    • Ανακοίνωση από Γ.Καραγιαννίδη, Κ.Σακκά, Α.Μητρούσια στο 28/04/2012 στις 10:59

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ,Κ.ΣΑΚΚΑ,Α.ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ,Κ.ΣΑΚΚΑ,Α.ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 6/4 ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ Α.Ο ΣΠΦ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΠΟ 6/3.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.

    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΩΣ ΑΙΧΜΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ -ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ – ΤΗΝ ΠΙΛΩΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ 2 ΚΑΙ 4 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ,ΜΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ.

    ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ-ΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ,ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΔΡΑΣΑΝ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΗΚΩΜΕΝΗ ΓΡΟΘΙΑ.

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ,ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1395389

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.