Ενημέρωση από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης για το άτομο που κατηγορείται για παρέμβαση με συνθήματα στη Σητεία

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στη διάρκεια της μικροφωνικής μοιράστηκε το κείμενο που παραθέτουμε αμέσως μετά.Φροντίσαμε η συγκέντρωση να γίνει αμέσως την επόμενη μέρα της σύλληψης αφού ήταν και η μέρα που ο Κρχιμάκης θα ζητιάνευε για ψήφους στις καφετέριες.

Φυσικά μέσα σ’ όλα δεν έχουν λήψει οι σταλινοφασίστες, που μόλις γράφτηκαν τα συνθήματα ξεκίνησαν να τα σβήνουν, αφήνοντας παράλληλα ατόφια τα συνθήματα των χρυσαυγητών.Αφήσαμε λίγες μέρες ώστε να διασταυρώσουμε ποιοι είναι ρουφιάνοι που μέσα στη νύχτα σαμποτάρουν τη δράση μας.

Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο

Το βράδυ της Τετάρτης  11-4-2012, γράφτηκαν συνθήματα  στο κέντρο της πόλης της Σητείας όπως είχαν γραφτεί και πολλά άλλα τις προηγούμενες ημέρες κυρίως για τα προεκλογικά έργα του Καρχιμάκη. Την Τετάρτη, έπεσε στα χέρια των μπάτσων το άτομο που έγραψε τα συνθήματα της συγκεκριμένης νύχτας, όμως κατηγορήθηκε και για όλα τα υπόλοιπα . Τον κράτησαν στο μπατσικό μέχρι την επόμενη μέρα το μεσημέρι και τον κατηγορούν για ‘’υποβάθμιση περιβάλλοντος’’.  Προσπάθησαν να τον συνδέσουν επίσης με το χτύπημα στην Πειραιώς, με συνθήματα που γράφτηκαν στο γραφείο του Πλακιωτάκη και την Εμπορική τράπεζα. Τηλεφώνησαν στον ίδιο αλλά και στα αφεντικά της Εμπορικής τράπεζας για να τους παραδώσουν το ‘’λαυράκι’’ και να αποφασίσουν αν θέλουν να το τραβήξουν δικαστικά χωρίς να έχουν στοιχεία εναντίον του. Στόχος των τραμπούκων αυτών ήταν να του φορτώσουν συνολικά 3 κατηγορίες, κάτι που τελικά δεν έγινε. Ο Πλακιωτάκης αρνήθηκε επειδή προφανώς έχει τον προεκλογικό του βόθρο αυτές τις μέρες, ενώ η τράπεζα, είτε επειδή δε θέλει να ανοίξει ξανά ‘’λογαριασμούς’’ είτε επειδή δε θέλει να χάσει πελατεία σε μια μικρή κοινωνία όπου μία πολιτική δίωξη μπορεί να πάρει και το χαρακτήρα της προσωπικής επίθεσης. Τέτοιες δράσεις θα υπάρξουν πολλές από τώρα και στο εξής αφού τις στηρίζουμε και έμπρακτα. Η αλληλεγγύη για μας δεν έχει το χαρακτήρα της ηθικής υποστήριξης  γιατί τη θεωρούμε άλλη μία σχέση αγώνα και όχι σχέση βοήθειας. Εν ολίγοις, η σύλληψη ενός συναγωνιστή μας είναι επίθεση και σ’ εμάς.

Η συγκεκριμένη απόφαση φίμωσης από την πλευρά των μπάτσων όπως και σε άλλες πόλεις, συνδέεται με τις τελευταίες απόπειρες των δυνάμεων καταστολής να διαφυλάξουν τα απομεινάρια του Ελληνικού κράτους: τις κοινοβουλευτικές του καρέκλες και μάλιστα τα παραδοσιακά τους θεμέλια. Στην περίπτωση της Σητείας πολύ απλά η αστυνομία διασφαλίζει τις αναίμακτες γιορτινές διακοπές των υποψήφιων λακέδων, την ομαλή εξέλιξη των δημόσιων σχέσεων του κάθε Πλακιωτάκη, τα δημόσια έργα της τελευταίας στιγμής του Καρχιμάκη όπως και τη σωματική του ακεραιότητα στις παρελάσεις, τη νόμιμη εγκαθίδρυση των ψυχασθενών της Χρυσής Αυγής στα ψηφοδέλτια όλο και περισσότερων επαρχιών και όλα αυτά υπό τον κοινοβουλευτικό παρασιτισμό και συστημικό ρόλο της αριστεράς. Δε μένουμε όμως μόνο σ’ αυτό, καθώς εδώ και αρκετούς μήνες παρατηρούμε την έντονη παρουσία της αστυνομίας μέσα στην πόλη και την κινητικότητά της σχετικά και με άλλες παρεμβάσεις (αφισοκολλήσεις, περαιτέρω συνθήματα σε τοίχους, διαδικτυακή αντιπληροφόρηση μακριά από την πατριωτική θολούρα των ημερών αλλά και άλλες ακόμα πιο ριζοσπαστικές δράσεις οι οποίες στήνονται στο στόχαστρο.)Η έντονη δραστηριοποίηση αυτή, από εμάς μεταφράζεται σε φόβος που μας ωθεί σε μια ακόμη εγρήγορση για συσπείρωση.

Η τακτική της αστυνομίας είναι γνωστή. Ταλαιπωρεί  τα ‘’ζωηρά’’ κομμάτια της κοινωνίας ακόμη και για έντυπο υλικό, όμως απώτατος στόχος της είναι η απομόνωση και στοχοποίηση όσων αντιστέκονται ώστε να τους ράψουν ένα ‘’ποινικό’’ προφίλ λουσμένο με μπόλικη καθοδήγηση πίσω από τις δράσεις τους. Αυτή τη μεθοδευμένη περιθωριοποίηση ανθρώπων θα την καταστρέφουμε καθημερινά μιας και οι δράσεις μέσα στην πόλη είναι μοιρασμένες και δεν τις αναλαμβάνει μόνο ένα άτομο όπως θα ήθελαν να αποδείξουν οι μπάτσοι. Αυτή ήταν η αφορμή για να μας έχουν πλέον και έμπρακτα απέναντί μας αφού είχαν ήδη ξυπνήσει το μίσος μας με τα κελιά 2 επί 2 για στοιβαγμένους μετανάστες.

Αλληλέγγυοι/ες

Πηγή : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1393021