Ημέρα αντιφασιστικής δράσης στην Ιεράπετρα – 21 Απρίλη 2012 η γιορτή τους να γίνει ημέρα της φυγή τους

Γραβατωμένοι φασίστες στα υπουργεία για πρώτη φορά μετά τη Χούντα ( όπως ο Βορίδης, που τη δεκαετία του΄80, κυνηγούσε με τσεκούρια αγωνιζόμενους μαθητές και φοιτητές ) και συμμορίες τραμπούκων νεοναζί που κλιμακώνουν τα πογκρόμ στις γειτονιές ενάντια στους μετανάστες, με την ανοχή, ακόμα και με την προστασία, της αστυνομίας. Η ανάγκη για την κλιμάκωση της αντιφασιστικής δράσης είναι μεγαλύτερη από ποτέ!
Τα ονομάζουν «Κέντρα Φιλοξενίας». Ετοιμάζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, κολαστήρια ψυχών ,την ώρα που οι ντόπιοι γίναμε φτωχοί, χάνουμε τα σπίτια μας, τις δουλειές μας, τα Σχολεία, τα Νοσοκομεία μας, την ώρα που πια βλέπουμε έλληνες και μετανάστες σε ουρές συσσιτίων να περιμένουν για ένα κομμάτι ψωμί… Πόσο ξεκάθαρη πλέον η αλήθεια! Οι μάσκες έπεσαν και ο πραγματικός εχθρός ξεπρόβαλλε μπροστά μας οπλισμένος: Είναι το σύστημα του κέρδους που σπέρνει τη φτώχεια, τη δυστυχία, την ανεργία, Την κατοχή, τον πόλεμο!
Και να τι σημαίνει φασιστική απειλή σε καιρούς κρίσης:
Όλος ο κόσμος ξέρει το πιο πρόχειρο τέτοιο παράδειγμα, τη ναζιστική Γερμανία. Όταν οι καπιταλιστές της χτυπήθηκαν από το κραχ του 1929, καταστροφικό όσο και η σημερινή κρίση στην Ελλάδα, για να κρατήσουν τα προνόμιά τους έδωσαν την εξουσία στον Χίτλερ. Η αριστερά, απορροφημένη από τις διαιρέσεις της, δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα τον κίνδυνο. Μόλις δυνάμωσαν οι ναζί την τσάκισαν, κι έστησαν το απάνθρωπο καθεστώς τους. Εξαπέλυσαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ώσπου εντέλει κατέστρεψαν κι εκείνους που τους είχαν φτιάξει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το να υποτιμάς τον φασισμό. Οι ηγέτες του αρχικά φαίνονται γελοίοι, ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι ακριβώς έτσι έμοιαζαν στους συγχρόνους τους, αλλά είναι επικίνδυνοι. Δεν πρέπει να τους δώσουμε καμιά ευκαιρία να δυναμώσουν.
Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι η ελληνική άρχουσα τάξη άνοιξε την προεκλογική εκστρατεία ρίχνοντας στο τραπέζι το χαρτί του ρατσισμού. Θέλουν να φορτώσουνε στις πλάτες άμαχου λαού τις ευθύνες τους και ξοδεύουν εκατομμύρια για τη Frontex και το φράχτη στον Έβρο, την ώρα που διαλύουν το ΕΣΥ και χαρίζουν τα εκατομμύρια από τα «πακέτα διάσωσης» στου Τραπεζίτες… Οι μετανάστες μάς έκλεισαν τη Μαθητική Εστία; Οι μετανάστες υποβάθμισαν το Νοσοκομείο της πόλης σε Κέντρο Υγείας;
Μέσα σ’ αυτό το βάθεμα της κρίσης βρίσκουν ευκαιρία τα φασιστοειδή να κραυγάσουν τη ναζιστική τους προπαγάνδα. Δε διστάζουν να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στα μυαλά των παιδιών μας, μέσα στα ίδια τους τα Σχολεία! Παρέα με τοκογλύφους, τραμπούκους και «νονούς», παρήλασαν στην Ιεράπετρα αναβιώνοντας την παρέλαση των ες ες του ‘44 ! Στην πόλη που θρηνεί τα μαρτυρικά της χωριά από τη ναζιστική θηριωδία!
Οι προσπάθειες των νεοναζί να μασκαρευτούνε σαν πατριώτες που αντιστέκονται στα μνημόνια θα πέσουνε στο κενό, γιατί όλοι εμείς παντού θα ξεσκεπάζουμε το πραγματικό τους πρόσωπο. Ότι είναι απόγονοι του φασισμού που πάντα υπηρέτησε το κεφάλαιο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς. Η Χρυσή Αυγή είναι οι πιο δηλωμένοι νεοναζί, είναι οι οπαδοί του Χίτλερ. Κι αυτός που θρέφει τους φασίστες είναι οι τροϊκανοί και η κυβέρνηση. Χρειάζονται τους φασίστες για να χτυπήσουν το διεκδικητικό κίνημα των εργαζομένων, και οργανώνουν τα πογκρόμ των μεταναστών και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για να απομακρύνουν την προσοχή από τις ευθύνες τους για τη χρεωκοπία. Τόσο αδίστακτες και κυνικές πολιτικές έχουμε να δούμε από τον καιρό της ναζιστικής Κατοχής.
Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Η ίδια η ιστορία τους προδίδει:
Είναι νοσταλγοί της χούντας, πολιτικά γεννημένοι στη ναζιστική κατοχή, απόγονοι των μαυραγοριτών και των δωσίλογων κουκουλοφόρων, που πριν από 70 χρόνια προσκύναγαν την ναζιστική σημαία και έστελναν αγωνιστές της Αντίστασης στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Είναι η σημερινή μορφή των Γερμανοτσολιάδων και ταγματασφαλιτών της κατοχής. Νοσταλγοί του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος. Θέλουν να επαναλάβουν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, αυτές του ναζισμού που οδήγησε σε εκατομμύρια νεκρούς.
Έχουν το ίδιο μίσος με το δολοφόνο Νορβηγό νεοναζί Αντερς Μπρέιβικ που εκτέλεσε 76 νέους. Ο ίδιος, ανέφερε τη Χρυσή Αυγή ως σύμμαχο οργάνωση στην Ελλάδα.
Είναι αυτοί που είχαν το θράσος να οργανώσουν προβοκάτσια ενάντια στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών. Αυτοί που ονειρεύονται να διαλύσουν κάθε συλλογικότητα.
Οι δημοσκοπήσεις , τους εμφανίζουν να μπαίνουν στη Βουλή. Προετοιμάζουν έντεχνα το έδαφος για να νομιμοποιήσουν στα μάτια της κοινωνίας τα εγκλήματά τους σε βάρος αγωνιστών και μεταναστών, μας χρυσώνουν το χάπι για να το καταπιούμε αδιαμαρτύρητα.
Το αντιφασιστικό κίνημα όμως σε όλη τη χώρα τους κηρύσσει παράνομους και στις 17 Μάρτη, ενωμένο, έδωσε απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλες τις πόλεις τη βροντερή του απάντηση:

«ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ»

«ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ»

Χρειάζεται να ενώσουμε τη φωνή μας ενάντια στη φασιστική απειλή. Χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να στείλουμε τους φασίστες, στους υπόνομους της Ιστορίας!

πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1392919