Η Οrchesta της Ύφεσης βγήκε στους δρόμους και στα καφενεία των Χανίων και είπε τα δικά της κάλλαντα,για οικονομική ενίσχυση των απεργών στη χαλυβουργία

Την πέμπτη 22/12 στις 19:00 η Οrchesta(ορχέστα) της Ύφεσης βγήκε στους δρόμους και στα καφενεία των Χανίων και είπε τα δικά της   κάλλαντα,για οικονομική ενίσχυση των απεργών στη χαλυβουργία.Οι καιρικές συνθήκες δε βοήθησαν πολύ, αφού έβρεχε και ο κόσμος που κυκλοφορούσε στην πόλη ήταν ελάχιστος.Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε :

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΟΡΤΕΣ
Η γηραιά ήπειρος όλο και περισσότερο βιώνει αυτό που για χρόνια προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει έξω από τα σύνορα της. Η ανεργία, η φτώχεια, η προλεταριοποίηση των μικρομεσαίων στρωμάτων από τα μέτρα « λιτότητας» είναι μια καθημερινότητα που οδηγεί το καθένα και τη καθεμία σε απόγνωση, απογοήτευση και σε όλο και μεγαλύτερη θωράκιση του εαυτού του, της.Κάποιοι όμως στο πείσμα των καιρών σπάνε το κλίμα απομόνωσης και φόβου. Παρόλες τις απολύσεις οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο Αττικής κοντεύουν τους 2 μήνες απεργία με καθημερινές περιφρουρήσεις έξω από το εργοστάσιο. Αποφασίσαμε λοιπόν να βοηθήσουμε με αυτό τον απλό τρόπο και να στηρίξουμε και εμείς τον αγώνα τους . Ο αγώνας αυτός απασχολεί και όλους-όλες εμάς, εργαζόμενες-ους, άνεργες και άνεργους που βλέπουμε να παίρνονται αποφάσεις εις βάρος μας. Τα λαμπιόνια και η εορατστική ατμόσφαιρα του δήμου χανιών δεν θα μας κάνει να ξεχάσουμε ότι αυτοί-οι άρχοντες- είναι που μας οδηγούνσε χειρότερες εργασιακές και κοινωνικές συνθήκες. Θα τους τα ψάλλουμε λοιπόν με τα δικά μας κάλαντα ακολουθώντας και εμείς το πνευμά των εποχών. Αλληλεγγύη –  Αυτοοργάνωση – Αντίσταση!
Orchesta σε ύφεση

Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: pot_pouri.doc (application/msword)

Πηγή : http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1364406