1 σχόλιο

    • Χανιά 22/12...συζήτηση με απεργούς χαλυβουργούς στο 24/12/2011 στις 13:35

    Συζήτηση με απεργούς της “Ελληνικης Χαλυβουργίας” μετά από πρόσκληση του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών Χανιών

    Στις 22/12 στο ΤΕΕ Χανίων κόσμος από τα κινήματα της πόλης, από συλλογικότητες και τις οργανώσεις της αριστεράς, πολλοί ανένταχτοι πολιτικοποιημένοι άνθρωποι και κόσμος από τις συλλογικότητες και καταλήψεις του αναρχικού χώρου, γέμισε την αίθουσα για να ακούσει, να συμπαρασταθεί και να ενημερωθεί άμεσα για τον σκληρό αγώνα των απεργών στην “Ελληνική Χαλυβουργία”.

    Η ενημέρωση έγινε από δύο εργάτες απεργούς.

    Η μεγάλη αίθουσα του ΤΕΕ ήταν τόσο γεμάτη, που αρκετός κόσμος ήταν όρθιος, δείγμα της πανελλαδικής έντασης της αλληλεγγύης που έχει κινητοποιήσει η απεργία.

    Στη συζήτηση, που οργανώθηκε από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων, οι χαλυβουργοί αναφέρθηκαν στη σημασία της αλληλεγγύης, υλικής και ηθικής για τον αγώνα τους, και τόνισαν τη σημασία που έχει αυτή τη στιγμή ο αγώνας για την ταξική πάλη στην Ελλάδα.

    Επίσης αναφέρθηκαν με συγκλονιστικά στοιχεία τόσο στις συνθήκες της δουλειάς τους, τους τραγικούς θανάτους συναδέλφων τους που δουλεύουν “μέσα στη φωτιά και το ατσάλι”, όσο και στην ταξική ενότητα και την αλληλοστήριξη που υπάρχει ανάμεσα τους ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές.

    Έγιναν αρκετές τοποθετήσεις και ερωτήσεις, στην κατεύθυνση του τι σημαίνει αυτή η απεργία για τους ίδιους, για την άμεση συμπαράσταση από άλλους εργατικούς κλάδους, το τι μορφές έχει πάρει και που μπορεί να φτάσει η αλληλεγγύη, ακούστηκαν εκτιμήσεις για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τους κοινωνικούς αγώνες, και άλλα πολλά. Τονίστηκε από αρκετούς η σημασία του να ξεσηκωθούν και άλλοι με ουσιαστικές απεργίες/αντιστάσεις διαρκείας στους εργασιακούς τους χώρους.

    Επίσης δόθηκε υποστήριξη για το απεργιακό τους ταμείο από τον κόσμο και τις συλλογικότητες που οργανώνουν κινήσεις αλληλεγγύης. Χαρακτηριστικό είναι πως την ίδια μέρα χορωδία έψαλε πολιτικά κάλαντα στην αγορά με σκοπό την ενίσχυση του απεργιακού ταμείου.Αν θέλει κάποιος ας συμπληρώσει.
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1364625

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.