26 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Ηράκλειο : Αντιφασιστική εκδήλωση 1/2/13 -ώρα:19:00-Αιθουσα ανδρόγεω στο 30/01/2013 στις 00:29

    ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ – ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

    Η φασιστική απειλή και πως θα την αντιμετωπίσουμε..

    Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 – Ωρα 19.00 Αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ Δήμου Ηρακλείου

    ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ:

    ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»

    ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ «ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ»

    ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η.

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151178783002093&set=a.10151029656622093.415298.327034632092&type=1&theater

  1. Στην Κρήτη και στην Πάτρα, πολλές οικογένειες δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα. Είτε μένουν στο σκοτάδι είτε το συνδέουν παράνομα.

    Ενας πατέρας εμφανίστηκε στο Κρήτη TV και ομολόγησε δημοσίως πως αναγκάστηκε να το συνδέσει παράνομα για να παρέχει τα βασικά στην τριών μηνών κορούλα του! Στην Πάτρα, μια δεκαμελής οικογένεια με νεογέννητο φωτίζεται με κεριά! «Μαμά, γιατί δεν έχουμε ρεύμα;» ρωτά το ένα από τα τέσσερα παιδιά οικογένειας στην Αγία Σοφία. Το περασμένο καλοκαίρι η ΔΕΗ έδωσε τρία εκατ. ευρώ για τη διαφημιστική της προβολή! Πού είναι το κοινωνικό σου πρόσωπο; Εγώ μια φθηνή κουκούλα βλέπω, που τρομοκρατεί… με μολότοφ σκοταδιού!
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1453115

    • Ηράκλειο : Σοβαρός τραυματισμός 2 νεαρών υστερα απο την καταδιωξη τους απο μπάτσους στο 24/01/2013 στις 11:41

    Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε, χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 23.00, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, με δύο νεαρούς δικυκλιστές να καταλήγουν στο ΠΑΓΝΗ με σοβαρά τραύματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τροχαίο σημειώθηκε μετά από καταδίωξη από την αστυνομία, με τα δύο νεαρά παιδιά, 15 και 19 ετών, να πέφτουν από μεγάλο ύψος, μετά από εκτροπή του δικύκλου στο οποίο επέβαιναν.

    Οι δύο επιβαίνοντες στο μηχανάκι, χθες το βράδυ, δε σταμάτησαν σε τροχονομικό έλεγχο από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., στην πλατεία Ελευθερίας. Το δίκυκλο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, γι’αυτό δε σταμάτησαν. Ακολούθησε καταδίωξη μέσα από τα στενά του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο του δικύκλου και τα δύο παιδιά να εκσφενδονιστούν και να συρθούν στο έδαφος.

    Τα δύο νεαρά παιδιά νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, με την κατάστασή του να κρίνεται κρίσιμη. Οι νεαροί είναι διασωληνωμένοι σήμερα εισήχθησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι, χθες το βράδυ, δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι σε ΜΕΘ, σε κανένα νοσοκομείο της χώρας. Τα παιδιά έμειναν, χθες, στα ΤΕΠ και σήμερα μπήκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

    Οι δύο αστυνομικοί, ένας 28χρονος κι ένας λίγο μικρότερος, έχουν συλληφθεί, ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνα για την υπόθεση.

    απο καθεστωτικο :http://www.cretalive.gr/crete/view/duo-nearoi-sto-nosokomeio-meta-apo-katadiwjh-apo-thn-astunomia/61026

    Με εντολή εισαγγελέα συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που κατά την καταδίωξη δύο έφηβων μοτοσικλετιστών χθες βράδυ στο Ηράκλειο, οι οποίοι νοσηλεύονται αυτή την ώρα στο ΠΑΓΝΗ σε κρίσιμη κατάσταση, κατηγορούνται από αυτόπτη μάρτυρα ότι προκάλεσαν το σοβαρό ατύχημα.

    Συγκεκριμένα, η μαρτυρία αναφέρει ότι ένας από τους αστυνομικούς άπλωσε το πόδι του κατά την διάρκεια της καταδίωξης, με αποτέλεσμα την πτώση της μηχανής, που επέβαιναν οι έφηβοι.

    Οι δύο νεαροί, ηλικίας 16 και 19 ετών, φέρουν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο θώρακα και η κατάστασή τους κρίνεται κρίσιμη, αλλά σταθερή.

    Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, οι νεαροί αρνήθηκαν να σταματήσουν σε τυπικό έλεγχο των Αρχών καθώς η μηχανή τους δεν έφερε αριθμό κυκλοφορίας. Ακολούθησε καταδίωξη στο κέντρο της πόλης οπότε και συνέβη το τροχαίο.

    Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του τροχαίου, θα σχηματιστεί δικογραφία και θα σταλεί στον εισαγγελέα.
    απο το καθεστωτικο:enikos.gr

    • Νέα :Καμπάνια αλληλεγγύης στους απελευθερωμένους χώρους και στ’ αναρχικά συντρόφια στον κόσμο όλο στο 24/01/2013 στις 11:20

    Καλούμε σε διεθνή εκστρατεία άμεσων δράσεων σε αλληλεγγύη προς τους απελευθερωμένους χώρους απ’ τις 2 ως τις 12 Φλεβάρη 2013. Δε θέλουμε όμως να σταματήσουμε ύστερα από μια δυο ενέργειες, γιατί μιλάμε για κάτι πολύ περισσότερο από μιαν αντίδραση στην καταστολή. Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους αναρχικούς και αντεξουσιαστές, προς όλες τις αναρχικές και αντεξουσιάστριες να ξεχυθούμε στη μάχη τώρα ανά τον κόσμο.

    Ακόμα κι αν η πρόσφατη επέλαση του ελληνικού κράτους εναντίον του αναρχικού/αντεξουσιαστικού φάσματος υπήρξε τ’ αρχικό μας έναυσμα για να συντάξουμε αυτά τα λόγια, πολυάριθμα παραδείγματα σ’ όλο τον κόσμο μάς δείχνουν ότι οι αστυνομικές και δημοτικές αρχές, από κοινού με κολοσσιαίες εταιρείες, συνεργάζονται άριστα μεταξύ τους, επιτίθενται σε δομές αλληλεγγύης και κατευνάζουν ολόκληρες κοινωνίες επιβάλλοντας μιαν ειρήνευση σε διακρατικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και μηνών, σε ορισμένα μέρη του κόσμου όπου άνθρωποι υποφέρουν απ’ τη συστηματική εξαθλίωση κι από εκτεταμένα σχέδια αστικής ανάπλασης κι εξευγενισμού, ολοένα και εξαπολύονται επιθέσεις του κράτους/Κεφαλαίου ενάντια σε ριζοσπαστικά κινήματα, συμπεριλαμβανομένης της καταστολής απτών μορφών αντίστασης, όπως είναι οι καταλήψεις γης, τ’ αυτόνομα εγχειρήματα, οι καταλήψεις γραφείων εταιρειών ή οι απεργιακές δράσεις. Θεωρούμε λοιπόν σημαντικό να συνδέσουμε κι εμείς τους αγώνες μας διεθνώς, και ν’ αντεπιτεθούμε στο εδώ και τώρα. Το δικό σας έναυσμα θα μπορούσε να ’ναι η ανάγκη ν’ απαντήσετε έμπρακτα σε επιθέσεις που δέχονται κατειλημμένοι χώροι εκεί όπου βρίσκεστε εσείς. Αναλάβετε δράση στο δρόμο κι αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει αχαλίνωτη για να εξαπλωθεί το μήνυμα της ενεργούς αντίστασης.

    Συντρόφια μας εξακολουθούν να βρίσκονται στις φυλακές του κόσμου. Πολλές απ’ τις αυτοοργανωμένες εστίες μας έχουν υποστεί επιδρομές ή εκκενώσεις, οι ίδιες μας οι υποδομές τελούν υπό πολιορκία, ενώ τα δικά μας μέσα αντιπληροφόρησης λογοκρίνονται ή παρεμποδίζονται. Κάθε φορά που εκφράζουμε τις ιδέες μας δημοσίως, ένστολοι ρόμποκοπ καραδοκούν παντού. Μηχανήματα επιτήρησης παρακολουθούν και την παραμικρή μας κίνηση, την ίδια ώρα που το κράτος μπορεί να υπολογίζει σ’ έναν ένοπλο φασιστικό συρφετό… Μα η υπαρξιακή μάχη την οποία δίνουμε είναι κάτι που υπερβαίνει την προάσπιση στέρεων υλικών δομών.

    Ήρθε επομένως η ώρα να πούμε αρκετά με τη μόνιμη ηττοπάθεια. Ο κοινωνικός πόλεμος μαίνεται ανεξάρτητα από εξώσεις ή προσαγωγές. Δεν υπάρχουν σύνορα μες στις δικές μας τις καρδιές. Για κάθε ένα εγχείρημα που μας καταστρέφουν, θα πρέπει να ξεπηδάνε δυο καινούργια ανά την υδρόγειο. Για κάθε ένα φυλακισμένο συντρόφι, οι δράσεις μας θα πρέπει να μιλάνε από μόνες τους.

    Ξυπνάτε, σαλτάρετε, πάρτε τα αγρίως – Πόλεμο στον πόλεμο των κυριάρχων!
    ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΑΥΡΟ ΦΛΕΒΑΡΗ

    Αναδημοσίευση από : gr.contrainfo.espiv.net

    • Νέα : Συμπαράσταση στους εργαζόμενους των ΜΜΜ στο 24/01/2013 στις 11:20

    Γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ της δικαστικές αποφάσεις που έβγαζαν την απεργία τους παράνομη συνεχίζουν για 8η μέρα (και ίσως την πιο κρίσιμη την απεργία τους), αδιαφορώντας για τις κυβερνητικές απειλές περί απολύσεων και επιστράτευσης. Στο πλευρό του βρίσκονται και οι άλλοι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ.

    Πέρα απ’ το βίντεο ( http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dMYmPzWSjiA )που παραθέσαμε στην περασμένη ανάρτηση μας θα ήταν παράληψη να μην βάλουμε και βίντεο από συλλόγικότητες και εργαζόμενους που χτες εκδήλωσαν την συμπαράσταση τους στην συγκέντρωση των εργαζομένων στο Μετρό, στο κεντρικό αμαξοστάσιο στα Σεπόλια. (Το ότι στο βίντεο δεν υπάρχει ομιλητής, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, της συνδικαλιστικής του ΚΚΕ στην συγκέντρωση, πιθανόν να είναι δικιά μας παράλειψη .. ο σημερινός “Ριζοσπάστης” μας λέει ότι υπήρξαν εκπρόσωποι “ομοσπονδιών και συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ”. Εμείς δεν έτυχε να τους αντιληφθούμε)

    Πάμε τώρα να συμπαρασταθούμε στην περιφρούρηση της απεργίας και σίγουρα άλλοι σύντροφοι απ’ το μπλοκ μας θα κάνουν αναρτήσεις για την πορεία αυτού του εργατικού αγώνα.
    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_24.html

    • Νέα : Αθώος ο Θ. Ηλιόπουλος στο 24/01/2013 στις 11:17

    Ο Θ. Ηλιόπουλος είναι ένας που τους εκατοντάδες νέους που μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν κατασκευασμένες από τους ασφαλίτες κατηγορίες. Γνώρισε το εκδικητικό μίσος του κράτους, σε όλες του τις μορφές, προφυλακίστηκε, για 8,5 μήνες στον Κορυδαλλό, και μετά από 49 μέρες σκληρής απεργίας πείνας, από την οποία κινδύνευσε να πεθάνει, ο Ηλιόπουλος αποφυλακίζεται, με σοβαρά προβλήματα υγείας. (Εχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην περιπέτεια που πέρασε. Δυο χαρακτηριστικές μας αναρτήσεις είναι εδώ και εδώ).

    Σήμερα, επιτέλους και μετά σχεδόν 4 χρόνια αργότερα η ασφαλίτικη σκευωρία κατέρρευσε στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Χαλκίδας –οι αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν δεν έδιναν κανένα περιθώριο στο δικαστήριο να πάρει διαφορετική απόφαση- και ο Θ. Ηλιόπουλος μαζί με τους άλλους τέσσερις συγκατηγορούμενους του αθωώνεται.

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2554.html

    • Λασίθι : Κάλεσμα για συμμετοχή εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στο Πανυγειονομικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα την Πέμπτη 31/1/2013 στο 23/01/2013 στις 13:07

    Συνάδελφοι – ισσες
    Την Πέμπτη 31 Γενάρη ημέρα 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ, θα πραγματοποιηθεί Πανυγειονομικό Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα με συγκέντρωση στις 12 κάτω από το Υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

    Από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ καλείται κάθε σωματείο Νοσοκομείου με το πανό του και με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο για να δώσει βροντερό παρόν στην προσπάθεια να ανατρέψουμε όλες αυτές τις αντιλαϊκές και ανθυγιεινές πολιτικές.

    Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε από το Σύλλογο μας να γίνει στην Αθήνα την ημέρα του Συλλαλητήριου μετάβαση αντιπροσωπίας των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

    Καλούμε όσους συνάδελφους έχουν τη δυνατότητα και τη θέληση να ταξιδέψουν μαζί μας στην Αθήνα την Πέμπτη 31/1/12 και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση (αναχώρηση βράδυ Τετάρτης 30/1 και επιστροφή το πρωί της Παρασκευής 1/2) , να μας ενημερώσουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 28/1/13 ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε έγκαιρα τα ακτοπλοϊκά εισητήρια.

    Είναι σημαντικό το προσωπικό του Νοσοκομείου μας που αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα προβλήματα, να δώσει δυναμικό παρόν σε αυτή την Πανελλαδική κινητοποίηση.

    Το κόστος των ακτοπολοϊκών εισιτηρίων όσων συμμετάσχουν θα καλυφθεί από το Σύλλογο (ενδεχομένως με βοήθεια από την ΠΟΕΔΗΝ), ενώ θα υπάρξει κάλυψη και κάποιου μέρους από τα λοιπά έξοδα μετακίνησης.

    Για δήλωση συμμετοχής, ή για διευκρινήσεις οι συνάδελφοι μπορούν να απευθύνονται στον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Μανουσάκη στο τηλ 6972341889 και στο Γραμματέα Δαμιανό Χαλκιαδάκη στο εσωτερ. τηλ. 434 και στο κιν. 6999925626.

    http://syllogosgnan.blogspot.gr/

  2. Ενάντια στην ανεργία και τους μισθούς πείνας – ΠΟΡΕΙΑ – ΠΕΜΠΤΗ 24 ΓΕΝΑΡΗ 2013 – ΩΡΑ :19:00 ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

    Την Πέμπτη 10/1, πραγματοποιήθηκε η πολυδιαφημισμένη φιέστα με την ονομασία “Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων” την οποία παρουσίασαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Εργασίας και Παιδείας ως τη μεγαλύτερη πρόκληση πολιτικής για τη σημερινή κυβέρνηση. Προπαγανδίζουν ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο «θα αντιμετωπιστούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, θα στηριχτεί το ανθρώπινο δυναμικό μέσω της εκπαίδευσης, θα αναπτυχτεί η καινοτόμα επιχειρηματικότητα».
    Στην πραγματικότητα είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την υπερεκμετάλλευση των νέων. Οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι επιχειρηματίες που θα τσεπώσουν μπόλικο χρήμα ως επιχορήγηση και πάμφθηνους εργαζόμενους αφού θα απαλλάσσονται με διάφορες παραλλαγές από τις εργοδοτικές εισφορές. Αυτό που υπόσχονται η κυβέρνηση και η ΕΕ στους χιλιάδες άνεργους νέους – που στις ηλικίες 18 με 25 φτάνουν το 60% – είναι το πολύ 5 μήνες δουλειάς με μισθό-χαρτζιλίκι (460€ για αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ), χωρίς ένσημα και μετά το πέταμά τους ξανά στην ανεργία.
    Ήδη κυβέρνηση – ΕΕ – πλουτοκρατία έχουν διαμορφώσει ένα εφιαλτικό παρόν και μέλλον για τους νέους και τις νέες, για τους φοιτητές και σπουδαστές. Θέλουν να σπουδάζουμε πληρώνοντας ένα σκασμό λεφτά για να πάρουμε ένα πτυχίο κουρελόχαρτο για την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά.
    ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝΕ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΕ ΤΖΑΜΠΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

    Πολλά από αυτά τα προγράμματα εφαρμόζονται ήδη, άλλα έχουν δοκιμαστεί ξανά. Το μόνο που πέτυχαν είναι όντως οι επιχειρηματίες να χρηματοδοτούνται με μπόλικο χρήμα, να χρησιμοποιούν «τσάμπα» εργαζόμενους για όσο διαρκεί το πρόγραμμα, να τους απολύουν μόλις τελειώσει και να προσλαμβάνουν πάλι νέους. Πέτυχαν να τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις και τα πτυχία. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές έχουμε μεγάλη πείρα για το πώς οι επιχειρηματίες εναλλάσσουν ανά εξάμηνο φοιτητές από γραφεία διασύνδεσης και πρακτικάριους ΤΕΙ για να «κάνουν τη δουλειά τους». Τώρα όχι μόνο συνεχίζουν τα παλιά σχέδια υπερεκμετάλλευσης των νέων αλλά φέρνουν και νέα.
    Αυτό που σίγουρα δεν πέτυχαν είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία είναι σύμφυτη με το καπιταλιστικό σύστημα, το κυνήγι του μέγιστου κέρδους, την αναρχία στην παραγωγή. Ανακυκλώνουν την ανεργία και τη χρησιμοποιούν για να τσακίσουν τα εργασιακά δικαιώματα.

    Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
    ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ
    Το μόνιμο επιχείρημα των κυβερνήσεων και της ΕΕ ότι τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ πρέπει να συνδεθούν με την παραγωγή και την αγορά εργασίας για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας των αποφοίτων είναι κάλπικο.
    Τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ είναι και ήταν πάντα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας στην οποία επικρατεί η ανεργία και οι μισθοί πείνας γι’ αυτό οι απόφοιτοι είναι άνεργοι και χωρίς δικαιώματα. Μεγαλύτερη σύνδεση σημαίνει μεγαλύτερη σύνδεση με αυτή την πραγματικότητα δηλαδή την περιπλάνηση μεταξύ ανεργίας και δουλειάς-λάστιχο, την ανασφάλιστη εργασία, τους μισθούς πείνας, τις ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις.
    Κοροϊδεύει η κυβέρνηση όταν μας λέει να γίνουμε επιχειρηματίες «αναπτύσσοντας την νεανική επιχειρηματικότητα». Κάθε μέρα όλοι μας βλέπουμε γύρω μας να βάζουν λουκέτο εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικρομάγαζα κάτω από την εξουσία και την ισχυροποίηση των μονοπωλίων.
    Τα «κροκοδείλια δάκρυα» της κυβέρνησης για τους επιστήμονες και τους ερευνητές «που δεν αξιοποιούνται και φεύγουν στο εξωτερικό» είναι ψεύτικα. Οι επιστήμονες και οι ερευνητές δεν βρίσκουν δουλειά επειδή η μοναδική έρευνα που γίνεται είναι για το πώς τα μονοπώλια θα αυξάνουν τα κέρδη τους και όχι για το πώς θα βελτιωθεί το επίπεδο ζωής του λαού βοηθώντας π.χ. την επιμήκυνση του χρόνου ζωής, την καταπολέμηση ασθενειών, την εκμηδένιση των εργατικών ατυχημάτων, την απάλυνση του μόχθου του εργάτη και τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία κλπ.

    Με τις «Δράσεις 9 και 10» το Υπουργείο Παιδείας «προσφέρει» μέσω της πρακτικής άσκησης των φοιτητών και των σπουδαστών, 35.000 πάμφθηνους εργαζόμενους στους επιχειρηματίες για να βγάζουν τη λάντζα (όπως συνήθως γίνεται), χωρίς ένσημο, με μισθό ακόμα μικρότερο και από το εξευτελιστικό (430 ευρώ) που προβλέπεται για τους νέους κάτω των 25 ετών. Ταυτόχρονα δεν λέει κουβέντα για την κατώτερη αμοιβή αφού ξέρει ότι οι εργοδότες δεν θα πληρώνουν φράγκο και οι πρακτικάριοι θα περιμένουν να πάρουν (αν και όποτε) την ισχνή κρατική επιδότηση του μισθού.
    Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να απορρίψουν τα σχέδια αυτά και να απαιτήσουν:
    • Επίδομα ανεργίας χωρίς καμία προϋπόθεση και από και την πρώτη μέρα ανεργίας. Άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών τους.
    • Μόνιμη, πλήρης και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που καθορίζει μισθό 429 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 χρονών.
    • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βιβλιάρια ασθενείας για όλους τους νέους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
    • Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών και σπουδαστών. Πρόσθετες εξεταστικές περίοδοι, ειδικά ωράρια μαθημάτων (π.χ. απογευματινά εργαστήρια) εργαζόμενους φοιτητές (π.χ. απογευματινά εργαστήρια για τα ΤΕΙ), 6ωρο με αποδοχές 8ωρου, άδεια με αποδοχές την περίοδο της εξεταστικής.
    • Πρακτική άσκηση με αξιοπρεπή μισθό και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι

    Καλούμε όσους νέους μπουν σε αυτά τα προγράμματα, να μη θεωρήσουν ότι έχουν σε κάποιους υποχρέωση , ότι τους κάνουν χάρη. Να πάνε με το κεφάλι ψηλά. Να μην δεχτούν τη σύγχρονη σκλαβιά, να οργανωθούν και να παλέψουν για δουλειά με δικαιώματα.

    Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

  3. Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου με αφορμή το κόψιμο του Ταμείου Ανεργίας από τους εποχιακά εργαζόμενους. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΑΕΔ( στην Β Εφορία).

    Την απόφαση αυτή πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, κάνοντας δεκτή την πρόταση του Προεδρείου κατά πλειοψηφία, μειοψήφησε το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ το οποίο βρέθηκε σε αμηχανία, καθότι δεν είχε προλάβει να πάρει την έγκριση του ΚΚΕ προβάλλοντας φτηνές δικαιολογίες.
    Επίσης η Διοίκηση αποφάσισε να καλέσει την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου και τα άλλα Σωματεία του Επισιτισμού καθώς και το Σωματείο Τουριστικών Λεωφορείων και τους Ξεναγούς σε κοινή σύσκεψη με σκοπό την συμμετοχή και τον συντονισμό της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους Ξενοδοχοϋπάλληλους και εποχιακά εργαζόμενους, ανεξαρτήτως που ανήκουν, να συμμετέχουν μαζικά για να ανατραπεί αυτή η πολιτική που μας φέρνει στην εξαθλίωση.

  4. Αναδημοσίευση από : http://www.creteplus.gr

    Μετά τις αλλεπάλληλες εφορμήσεις της ΕΛΑΣ σε αναρχικά «στέκια-φρούρια», ανά την Ελλάδα, όπου βάσει ανακοίνωσης αναμένονται εξελίξεις, σειρά φαίνεται πως παίρνει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CretePlus.gr, το κτίριο του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο.

    Είναι γνωστό φυσικά, εδώ και μέρες στα αστυνομικά πηγαδάκια ότι κάτι τέτοιο επίκειται να συμβεί άμεσα βάσει των ανωτέρων κοινοποιημένων εντολών, αλλά μέχρι στιγμής ήταν αδιευκρίνιστος για ευνόητους λόγους, ο ακριβής χρόνος που θα γίνει η έφοδος.

    Βάσει όμως των τελευταίων στοιχείων η «μπούκα» των αστυνομικών δυνάμεων θα λάβει χώρα το επόμενο 10ήμερο, με τους καταληψίες να είναι ήδη υποψιασμένοι, καθώς απαντούν μέσα από το επίσημο blog τους στο ίντερνετ, ότι δεν έχουν κάτι να φοβηθούν από ένα κράτος ανομίας.

    Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων γράφουν: «Καθαρίζουν τις “εστίες ανομίας”. Η μοναδική εστία ανομίας είναι το ίδιο το κράτος, το κεφάλαιο και ο πολιτισμός που παράγουν. Δυστυχώς δεν είναι αυτοκαθαριζόμενα. Πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε ένα χεράκι… Nα μην αφήσει ο ένας τον άλλο μόνο, να φοβηθούμε, αλλά να μη δειλιάσουμε, να σφίξουμε όλοι μαζί τις γροθιές μας και με συντροφικότητα και αλληλεγγύη …»

    Το συγκεκριμένο site έχει δώσει πολλές φορές χώρο στην ακροδεξιά και τα ρεπορτάζ του είναι ολοφάνερα πως είναι επηρεασμένα από αυτή την ιδεολογία καθώς σε οποιαδήποτε κατάσταση έντασης με μέλη της Χ.Α. έχει υπάρξει, εμμέσως τους υποστηρίζει. Έτσι δεν είναι απρόσμενο που πρώτο εξαγγείλει την σχεδιαζόμενη εισβολή στο κτίριο του Ευαγγελισμού. Παραθέτοντας μόνο ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση της κατάληψης και χωρίς να αναφέρει πως το κτίριο ανήκει στο πανεπιστήμιο Κρήτης, άρα δεν είναι δημόσιο, η ως τώρα στάση των πρυτάνεων ήταν δεκτική απέναντι στην κατάληψη και δεν τους είχαν δημιουργήσει σοβαρές αντιδράσεις. Αλλά στο γενικότερο πλαίσιο της κυβέρνησης και της υποστήριξης της στην Χ.Α., θα προσπαθήσουν να διαλύσουν και αυτή την κατάληψη, που αποτελεί ανάχωμα στους σουμπερίτες (φασίστες) και την παραπέρα εξάπλωση της φασιστικής ιδεολογίας.

    Φυσικά όποιος μπει στο άρθρο θα δει και τα ανάλογα πανηγυρικά σχόλια και τις απειλές από σουμπερίτες.

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
    http://mpalothia.com/

  5. Ένας 33χρονος Ρουμάνος εργάτης σκοτώθηκε, όταν έπεσε από την καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου πηγαίνοντας για ελιές. O εργάτης έπεσε απο αδιευκρύνιστο λόγο από την καρότσα του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Στην καρότσα επέβαινε ένας ακόμα μετανάστης.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.