→ Φεβρουάριος 2012 :: Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιεύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο )και γράφετε στην θέση όνομα τον τίτλο που επιθυμείτε και στο κάτω πλαίσιο την πληροφορία που θα ανεβάσετε στην συνέχεια πατάτε υποβολή σχολίου και το άρθρο σας δημοσιέυεται άμεσα.Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@espiv.net & candiaalternativa@gmail.com

45 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Ηράκλειο : Καταγγελία για απεργοσπαστικό μηχανισμό στην Αριάδνη ΑΕΒΕ στο 19/02/2012 στις 18:09

    Η Σωματειακή επιτροπή εργαζομένων στην Αριάδνη ΑΕΒΕ και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηράκλειου σας καλέσαμε σήμερα εδώ, έξω από την πύλη της επιχείρησης όπου συνεχίζουμε για 24η μέρα την απεργία μας.

    Μια απεργία που αποφασίσαμε κόντρα στις αποφάσεις του ΔΣ της επιχείρησης να μας επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία με εργασία 2-3 μέρες τη βδομάδα και μισθούς από 250-350€ προκειμένου να μην αντέξουμε και να φύγουμε χάνοντας τις αποζημιώσεις και τα δικαιώματα μας.
    Η απεργία μας έφερε αποτελέσματα: καταρχήν συγκίνησε όλο το Ηράκλειο, εκφράστηκε και εξακολουθεί να εκφράζεται αλληλεγγύη στον αγώνα μας από εργαζομένους, φορείς και συνδικάτα. Δεχτήκαμε την αλληλεγγύη 30 σωματείων από όλη την Ελλάδα, όπως τους Χαλυβουργούς , το ΠΑΜΕ, το ALTER, και άλλους πολλούς. Αλληλεγγύη που εκφράστηκε και υλικά και ηθικά – χωρίς αυτήν δεν θα είχαμε φτάσει μέχρι εδώ. Επίσης υποχρέωσε την εργοδοσία σε συνάντηση με την Σωματειακή Επιτροπή των Εργαζομένων ζητώντας να διαπραγματευτούμε τους όρους ώστε να σταματήσει η απεργία.
    Κι ενώ υπήρξε από την πλευρά μας δέσμευση να μην οξύνουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να δοθεί από την επιχείρηση λύση στα προβλήματα μας, η εργοδοσία από την πλευρά της δεν τήρησε την ανάλογη δέσμευση. Όλο αυτό το διάστημα των δυο εβδομάδων που συζητούσαμε με την εργοδοσία, στήθηκε από το ΔΣ με επικεφαλής την κα Εμμανουέλλα Βλαχάκη (οικονομική διευθύντρια) παράνομος απεργοσπαστικός μηχανισμός στο γραφείο της στην οδό Θενών 86, με 3 συναδέλφους που υπέκυψαν στους εκβιασμούς κι τις πιέσεις της εργοδοσίας. Και όχι μόνο αυτό. Εντάθηκαν οι πιέσεις και σε άλλους συναδέλφους με εκβιασμούς και απειλές ότι αν δεν πάνε για δουλειά το μέλλον τους είναι αβέβαιο.
    Μετά από όλα αυτά δεν μας δίνουν άλλα περιθώρια παρά από να σκληρύνουμε την στάση μας απέναντι τους.
    Σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε εχθές αποφασίσαμε να δώσουμε δημοσιότητα στον παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνεται με την ανοχή του ίδιου του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου και να καταγγείλουμε σε όλους τους εργαζόμενους του Ηρακλείου τους εκβιασμούς και τις απειλές που δεχόμαστε! Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε (νομικό και αγωνιστικό) ώστε να σταματήσει αυτός ο βρώμικος πόλεμος στον τίμιο αγώνα που κάνουμε για την επιβίωση τη δική μας και των οικογενειών μας. Δεν είμαστε 1 μήνα σε απεργία για να γυρίσουμε πίσω ηττημένοι!
    Καλούμε όλο τον λαό του Ηρακλείου ακόμα μία φορά, να σταθεί στο πλευρό μας στον αγώνα για την επιβίωση μας. Να εκφράσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του ηθικά αλλά και υλικά με όποιο τρόπο αυτοί πιστεύουν ότι θα μας βοηθήσουν για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Καλούμε τους φορείς που μας έχουν στηρίξει ανάμεσα τους Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσουν τον παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό.
    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από εκ περιτροπής εργασία, άδειες άνευ αποδοχών, να συζητήσουμε το πώς να οργανωθούν στα σωματεία τους, να παλέψουν ενάντια σε εργοδοσία και τους νόμους τους! Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο μεγαλύτερη δύναμη αποκτούμε ενάντια στα άδικα μέτρα.
    Άλλος δρόμος δεν υπάρχει: ή θα γίνουμε δούλοι ή θα ξυπνήσουμε και θα σπάσουμε τις αλυσίδες μας!
    Δεν υπάρχει πια κάτι για να χάσουμε. Εμείς που ξεκινήσαμε χαμένοι, που αρνηθήκαμε προτάσεις για να απολυθούμε όλοι με μισές αποζημιώσεις, σήμερα είμαστε νικητές!
    Συνεχίσουμε λοιπόν με συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας τη Δευτέρα 11 το πρωί όπου καταγγείλαμε τον παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό, διεκδικούμε τα μεροκάματα του Γενάρη που δεν μας έχουν πληρώσει ακόμα και τις υπερωρίες μας.
    Καθημερινά διοργανώνουμε περιοδείες σε χώρους δουλειάς ώστε να γίνει γνωστό το πρόβλημα μας, να ζητήσουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη των συναδέλφων.
    Συζητάμε με τους εργαζόμενους στην ΑΕ που τους ετοιμάζουν το ίδιο μέλλον με εμάς ώστε να οργανώσουμε από κοινού την πάλη μας.
    Το Μήνυμα μας είναι ένα και ξεκάθαρο.
    Οργανωμένα, συλλογικά και ενωμένοι θα νικήσουμε!

    • Διεθνής κινητοποίηση αλληλεγγύης στον λαικό ξεσηκωμό στην ελλαδα στο 17/02/2012 στις 20:51

    Σάββατο 18 Φεβρουαρίου: διεθνής κινητοποίηση αλληλεγγύης στον ελληνικό ξεσηκωμό!

    Ελλάδα και Γερμανία μαζί!

    Μπορεί ο καθεστωτικός τύπος της Γερμανίας να κάνει ότι και ο δικός μας, οι γερμανοί πολίτες όμως καταλαβαίνουν και δείχνουν την αλληλεγγύη τους. Μόνο συγκίνηση προκαλεί η ταχύτητα με την οποία οργάνωσαν ήδη συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έξω απο τα ελληνικά προξενεία, αλλά και η προετοιμασία για συμμετοχή τους στις 18, στη διεθνή ημέρα αλληλεγγύης για την Ελλάδα που παίρνει γρήγορα παγκόσμιες διαστάσεις.

    Περισσότερες πληροφoρίες τις προσεχείς ημέρες στο blog μας.

    Σε αυτή τη δημοσίευση παρουσιάζεται ακολούθως μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες το κάλεσμα σε διεθνή κινητοποίηση αλληλεγγύης στον ελληνικό ξεσηκωμό. Οι κινητοποιήσεις αυτές προκύπτουν ως απάντηση στο κάλεσμα του ελληνικού κινήματος για διεθνιστική αλληλεγγύη.

    Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο. Μερικά επιλεγμένα βίντεο θα βρείτε εδώ.
    Είμαστε όλοι Έλληνες

    Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς

    Στις 10 Φλεβάρη η μη εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας υιοθέτησε ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, τερατώδες και καταστροφικό, το οποίο υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (199 βουλευτές υπέρ, 101 κατά) στις 12 Φλεβάρη.

    Με αυτό το νέο σχέδιο λιτότητας ο ελάχιστος μισθός μειώνεται κατά 22% και παγώνει για τρία χρόνια, οι συλλογικές συμβάσεις απλά καταργούνται, προβλέπονται 15.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα ενώ 150.000 θέσεις θα καταστραφούν μέσω μη ανανέωσης.

    Ο Ελληνικός λαός ξεσηκώνεται με κουράγιο ενάντια σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής τρομοκράτησης. Εν μέσω εκκωφαντικής σιωπής των μίντια, οι διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται καθώς και οι γενικές απεργίες, παρ όλη την βίαια καταστολή.

    Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από διεθνή αλληλεγγύη, στην οποία και καλούν.

    Να απαντήσουμε σε αυτό το κάλεσμα! Είμαστε όλοι Έλληνες!

    Η κινητοποίησή τους βρίσκει χτυπάει στον τοίχο μιας ευρωπαϊκής και διεθνούς δικτατορίας, αυτής των χρηματιστηριακών αγορών και της τρόικας (ΕΕ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ΔΝΤ) που επέβαλλαν στον Ελληνικό λαό τα μέτρα λιτότητας καθώς και μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση.

    Οι Ευρωπαικές κυβερνήσεις είναι συμμέτοχες σε αυτή τη δικτατορία και εφαρμόζουν και σε άλλες χώρες πολιτικές που ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση. Η Ελλάδα δεν είναι γι’αυτούς παρά ένα εργαστήριο πριν τη γενίκευση. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα με το εγχείρημα της νέας Ευρωπαϊκής Συνθήκης, που υποχρεώνει την εισαγωγή του “χρυσού κανόνα” στα συντάγματά μας.

    Εμείς επίσης, όπως και οι Έλληνες, αρνούμαστε να θυσιάσουμε το λαό στο βωμό του χρήματος.

    Να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

    Αφήστε το PC σας, ελάτε στην κινητοποίηση!

    Διαδήλωση αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό, Σάββατο 18 Φλεβάρη.

    http://realdemocracygr.wordpress.com/

    • EIMAΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ...Διεθνείς δράσεις αλληλεγγύης στο 17/02/2012 στις 20:42

    EIMAΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ…Διεθνείς δράσεις αλληλεγγύης (μέρος 1, Ισπανία, Γαλλία, Ουγγαρία)
    Διεθνείς δράσεις αλληλεγγύης (μέρος 1, Ισπανία, Γαλλία, Ουγγαρία)
    14/02/2012 |

    Κι ενώ η λέξη «Έλληνας» έχει πλέον καταστεί βρισιά στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες λόγω του στρουθοκαμηλισμού των Νεοφιλελεύθερων που δείχνουν να έχουν θορυβηθεί από τους κοινωνικούς αγώνες που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, κάποιοι κάτοικοι της γηραιάς μας Ηπείρου αμφισβητούν τα ρατσιστικά κλισέ, που θέλουν τους πολίτες της Ελλάδας υπαίτιους για την οικονομική καταστροφή και την αναμπουμπούλα στην Ευρωζώνη, και σε συνεργασία με πολλούς Έλληνες μετανάστες οργανώνουν μικρές συγκεντρώσεις συμπαράστασης έξω από Ελληνικές πρεσβείες. Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την ιστορική, πλέον, 12-2 (link). Αυτό το άρθρο, αποτελεί το πρώτο μέρος παρουσίασης τέτοιου είδους κινητοποιήσεων (θα υπάρξουν νεότερες αναρτήσεις).

    Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα απέναντι από την Ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα παρόμοια με εκείνα του κινήματος της 15ης Μαΐου, όπως «Μαριάνο [Rajoy], μάθε ότι οι άνθρωποι δεν πωλούνται» και «Αλληλεγγύη με τους Έλληνες» άνοιξαν πανό. Η αστυνομία έχοντας σχηματίσει κορδόνια περιμετρικά της συγκέντρωσης ασκούσε ελέγχους στις ταυτότητες αυτών που βάδιζαν προς το κτίριο τηε πρεσβείας.

    Περίπου 250 άτομα έξω από το Ελληνικό Προξενείο στην Βαρκελώνη, έστειλαν, εξίσου, μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.
    http://bambuser.com/v/2366158

    Αρκετοί αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία του Παρισιού φωνάζοντας συνθήματα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπέρ του Ελληνικού λαού.

    Παρακάτω η διακύρηξη των Γάλλων αλληλέγγυων.

    Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό!
    Από το Παρίσι μέχρι την Αθήνα,
    κοινός αγώνας ενάντια στη λιτότητα!
    Η τρόικα, με τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης εθνική ενότητας, επιβάλλει στον ελληνικό λαό ένα νέο πλάνο λιτότητας. Βίαιη μείωση μισθών και συντάξεων (-22%), κατάργηση θέσεων του δημόσιου τομέα, διάλυση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου. Οι έλληνες εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν την κρίση! Ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών υπηρεσιών, υποβάθμιση του συστήματος υγείας, διάλυση της δημόσιας παιδείας: είναι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού που πληρώνει για μια πολιτική που δεν έχει διαλέξει, μια πολιτική που επιβάλλεται από την αγορά, τις τράπεζες και την κυρίαρχη τάξη, που εκπροσωπείται από τη Μέρκελ και το Σαρκοζύ.
    Ξέρουμε πολύ καλά ότι για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα δεν είναι υπεύθυνος ο ελληνικός λαός όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Η λιτότητα επιβάλλεται για να σωθούν οι τράπεζες -και πιο συγκεκριμένα οι γαλλικές και οι γερμανικές- που επι χρόνια κερδοσκοπούν χάρη στο ελληνικό χρέος. Παράλληλα, χρησιμοποιείται σαν απειλή για να δείξει στους υπόλοιπους λαούς της ευρώπης τί τους περιμένει: δραστική μείωση του βιωτικού επιπέδου, μια χωρίς προηγούμενο μείωση των μισθών. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Σαρκοζύ επιβεβαιώνουν ότι η λιτότητα θα εξαπλωθεί για όλους τους λαούς την ευρώπης.
    Όμως ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη! Η ιδέα της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας χτίζεται κι εξαπλώνεται. Υπουργεία είναι κατηλειμμένα, εργαζόμενοι καταλαμβάνουν τους χώρους δουλειάς τους, φοιτητές τις σχολές τους…Την Κυριακή -μέρα που ψηφίζονται τα νέα μέτρα- η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι έχουν δώσει ραντεβού περικύκλωσης μπροστά στο κοινοβούλιο για να εμποδίσουν την ήδη απονομιμοποιημένη ψήφιση, την αντίθετη στη λαϊκή βούληση. Μας δείχνουν το δρόμο: δεν υπάρχει τέλος στα μέτρα λιτότητας! Είναι οι αγώνες που θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο για το τέλος της κρίσης!
    Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό. Όλοι οι λαοί της ευρώπης πρέπει να ξεσηκωθούν ενάντια στα πλάνα λιτότητας. Από το Παρίσι ως την Αθήνα, είναι ώρα να ξαναβρεθούμε στο χορό των κινητοποιήσεων!

    Μικρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στην Γρκενόμπλ (link).
    Παρακάτω, πανό αλληλεγγύης από διαδήλωση στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, ενάντια στα μέτρα λιτότητας που εξαγγέλθηκαν από την δεξιά κυβέρνηση, την επιβολή λογοκρισίας και περιορισμό πολιτικών ελευθεριών.

    http://anarhogatoulis.blogspot.com/2012/02/eima-1.html#ixzz1mfM9SnZL

    • Χανιά : Τα ΜΑΤ εμποδίσαν την είσοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο στο 17/02/2012 στις 20:40

    Με την προκλητική παρουσία των ΜΑΤ να εμποδίζουν την είσοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που είχαν έρθει για να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών ξεκίνησε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Χανίων το μεσημέρι της Τετάρτης 15-2-2012 αντί για το απόγευμα που είχε ανακοινωθεί και είχαν καλέσει συλλαλητήριο εκπαιδευτικοί φορείς και σύλλογοι γονέων. Η πόρτα της εισόδου ήταν κλειδωμένη από μέσα, τρανή απόδειξη το πώς εννοεί το δημοτικό συμβούλιο τη δημόσια συνεδρίασή του. Οι μαθητές με τα συνθήματα τους και με την επιμονή τους επέβαλλαν να ανοίξει η πόρτα και να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς. Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά αυτή της δημοτικής αρχής και όσων αποδέχτηκαν να αντιμετωπίζονται η νέα γενιά και όσοι αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους σαν «τρομοκράτες». Η στάση τους αποδεικνύει ότι έχουν θορυβηθεί από τις μαζικές κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας και γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός θα δυναμώσουν παραπέρα τους αγώνες τους για την υπεράσπιση της ζωή τους.
    Η μεταφορά των μαθητών δεν είναι πρόβλημα μόνο στα Χανιά. Το ίδιο πρόβλημα, αντιμετωπίζουν και πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για πολλές χιλιάδες μαθητές πανελλαδικά, που θα στερηθούν την πρόσβαση στο σχολείο. Αντιλαμβανόμαστε το τι θα συμβεί αν προχωρήσουν και οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις των σχολείων. Η κατάργηση του δικαιώματος στη δημόσια δωρεάν παιδεία είναι στους άμεσους στόχους του υπουργείου Παιδείας, όπως φάνηκε και με τα βιβλία τη φετινή χρονιά, την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας, τους μηδενικούς διορισμούς κλπ. Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται, επειδή το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να συνδιαμορφωθεί ένα κοινό ψήφισμα στη βάση του ψηφίσματος των εκπαιδευτικών φορέων και της ομοσπονδίας γονέων.
    Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές να δυναμώσουμε τους κοινούς αγώνες για
    ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ –ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΡΘΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ
    Χανιά 16-02-2012
    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

    Read more: http://antigeitonies.blogspot.com/2012/02/blog-post_894.html#ixzz1mfLHgmD7

  1. Τώρα θέλω να ζήσω, μονολόγησε ο κουμπάρος μου ο Χρήστος, άνεργος εμποροϋπάλληλος εδώ κι ενάμιση χρόνο, καθώς μετρούσε τη στάθμη του πετρελαίου στο ντεπόζιτο του σπιτιού του. Δέκα πόντοι ακόμα και μετά τέλος. Θα βλέπει τηλεόραση τυλιγμένος με την κουβέρτα του, μέχρι να φτιάξει ο κωλόκαιρος.

    Τώρα θέλω να ζήσω, ψιθύρισε κι ο Μανούσος, ο καρκινοπαθής γείτονας μου, συνταξιούχος των εννιακοσίων ευρώ, χώρια οι καινούριες και οι επόμενες περικοπές, με την τηλεόραση στη διαπασών γιατί είναι και κουφός, αλλά ενδόμυχα αμφιβάλλει αν η αγωγή χημειοθεραπείας του, χίλια ευρώ η κάθε ένεση, θα είναι διαθέσιμη στο φαρμακείο του νοσοκομείου την επόμενη εβδομάδα, κατά που είναι προγραμματισμένος.

    Τώρα θέλω να ζήσω, είπε κι ο Γιάννης, τριανταπεντάρης, άλλος γείτονας αυτός, με άριστα στο πτυχίο από το τμήμα προγραμματιστών του Πολυτεχνείου της Πάτρας και μεταπτυχιακές σπουδές σε κάποια μακρινή χώρα του βορρά. Με το μηχανάκι του αλωνίζει τα Χανιά και μοιράζει πίτσες. Μικρό και μαύρο το μεροκάματο, ας είναι καλά τα κέρματα που μου αφήνουν από τα ρέστα οι πελάτες και συμπληρώνω, μου εξήγησε χαμηλώνοντας τον ήχο στην τηλεόρασή του.

    Τώρα θέλω να ζήσω, μουρμούρισε κι η φιλενάδα μου η Μάρω, δασκάλα με κουτσουρεμένο το μισθό, τόσο κουτσουρεμένο που έχει καταντήσει πια χαρτζηλίκι, με δύο παιδιά, τον Άρη και τη Νεφέλη κι οικοδόμο σύζυγο και πτυχιούχο φυσικομαθηματικής, το Μπάμπη, που έχει να κάνει μεροκάματο από το καλοκαίρι και κάθεται από το πρωί μέχρι το βράδυ μπροστά στην τηλεόραση. Ρωτάει η Νεφέλη τον Άρη, που είναι μεγαλύτερος και καταλαβαίνει τα πράγματα καλύτερα, γιατί δεν τον αφήνει πια η μαμά να πηγαίνει στο μάθημα αγγλικών, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, έξι με εφτά. Ο Άρης την κοιτάζει με τα μεγάλα μαύρα μάτια του και της λέει, ψέματα, ότι δεν του άρεσαν τα αγγλικά.

    Τώρα θέλω να ζήσω, μούγκρισε κι ο μπάρμπα-Δημήτρης, ο συγχωριανός μου, που πούλησε το λάδι της χρονιάς στα 1,85 κι αισθάνεται και τυχερός, βουτηγμένος στα χρέη. Είναι μεγάλη η απόσταση από “το χωράφι στο ράφι”, μπάρμπα. Και την κάνουν ακόμα μεγαλύτερη οι κερδοσκόποι των δικτύων διανομής, “που μαζί μας στηρίζουν την κοινωνία και την οικονομία μας”, που λειτουργούν κάτω από τη μύτη των άβουλων, διαλυμένων ή συνένοχων ελεγκτικών μηχανισμών, του είπα, μα με στραβοκοίταξε γιατί δεν με κατάλαβε τι ήθελα να του πω. Ίσως και να μη με πρόσεξε γιατί είχε το ένα αυτί γυρισμένο στην τηλεόραση.

    Τώρα θέλω να ζήσω, μου εκμυστηρεύτηκε σήμερα το πρωί κι ο Φαρίκ από την Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, την ώρα που μου έδειχνε την πραμάτεια του με τις πειρατικές ταινίες. Γιατί δε γυρνάς στην πατρίδα σου, ρε Φαρίκ, αντί να κάθεσαι και να ανέχεσαι τον κερατά τον ιδιοκτήτη του ερειπίου που σου νοικιάζει για σπίτι? Που σε βάζει να πληρώνεις εσύ το χαράτσι του λογαριασμού της ΔΕΗ γιατί δεν έχεις τηλεόραση ούτε πολυκαταλαβαίνεις ελληνικά κι έτσι δεν έμαθες ότι το χαράτσι ήτανε στο δικό του μερδικό? Που σ’ έδειρε προχθές το αφεντικό, γιατί έχασες μερικά δισκάκια στο δρόμο όταν σε πήρε στο κυνήγι εκείνος ο μαγαζάτορας –όλο νεύρα κι αυτός γιατί τον άλλο μήνα το κλείνει και βγαίνει στην ανεργία? “Σέιμ-σέιμ”, μου απάντησε σιβυλλικά ο Φαρίκ, χαρίζοντας μου ένα πλατύ χαμόγελο, πριν πάρει το δρόμο του.

    Τώρα Ζήσε!

    Έτσι έγραφε το γκράφιτι στο κατειλημμένο κτίριο της αντιπεριφέρειας Χανίων. Πέντε-δέκα άνθρωποι μέσα στο κτίριο της Νομαρχίας κι άλλοι μερικοί διερχόμενοι.

    Ο Χρήστος, ο Μανούσος, ο Γιάννης, η Μάρω με τον Μπάμπη, ο μπαρμπα-Δημήτρης, δε θα περάσουν ποτέ από την κατάληψη της αντιπεριφέρειας. Περιμένουν, λένε, τις εκλογές για να μιλήσουν. Τώρα θα ακούνε στην τηλεόραση τον αντιπεριφερειάρχη να τους λέει ότι τα έργα καθυστερούν, η ανάπτυξη καθυστερεί γιατί δεν μπορεί να μπει στο γραφείο του να (μας) δουλέψει. Τηλεθεατές της ζωής τους, ο Χρήστος, ο Μανούσος, ο Γιάννης, η Μάρω με τον Μπάμπη, κι ο μπαρμπα-Δημήτρης. Για τον Φαρίκ, τι να πει κανείς, ούτε έχει τηλεόραση ούτε πολυκαταλαβαίνει ελληνικά…

    http://my-pillow-book.blogspot.com/2012/02/teledemocracy.html

    • Αλλαγή της νομοθεσίας για τις διαδηλώσεις στο κέντρο προ των πυλών στο 16/02/2012 στις 21:44

    Tην αλλαγή της νομοθεσίας για τη διοργάνωση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που έγινε απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με θέμα τους πρόσφατους βανδαλισμούς.

    – Όποιος θέλει εφεξής να διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να ζητάει εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, πέντε μέρες πριν από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης.

    – Όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Άλλως, για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης. Σε περίπτωση όπου ο οργανωτής έχει ζητήσει πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης και σημειωθούν ζημιές, την ευθύνη αποζημίωσης την αναλαμβάνει η Αστυνομία.

    – Όλες οι διαδηλώσεις πλην αυτών που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικές απεργίες, την πορεία του Πολυτεχνείου και την Πρωτομαγιά υποχρεωτικά οφείλουν να καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας. Διαφορετικά, οι πορείες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας να μην επιτρέπονται.
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1379243

    • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας στις 19/2/12 στο 16/02/2012 στις 17:57

    ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
    Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Κυριακή 19/2/12 ΣΤΙς 10:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    • Χανια : ενημερωση στο 16/02/2012 στις 17:55

    Σημερινή ενημέρωση απο Χανιά
    από Κατάληψη Αντιπεριφέρειας 22:17, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012
    θεματικές: Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις

    συγκεντρωτικό ενημερώσεων 15/02

    βίντεομήνυμα απο την κατάληψη

    Κατάληψη στη “Νέα Τηλεόραση”

    Έγινε κατάληψη των στούντιο στη “Νέα Τηλεόραση”, μετά από ομόφωνη απόφαση τουλάχιστον 250 ανθρώπων της συνέλευσης της κατάληψης αντιπεριφέρειας Χανίων.

    Στην αρχή του δελτίου εμφανίστηκε ένα πανό με σύνθημα “Γενική Απεργία Διαρκείας”, και προβλήθηκε ένα πολύ καλό βίντεο με κείμενο της συνέλευσης και εικόνες από τον κόσμο και τα πανό δημιουργίες της κατάληψης και των μαθητών.

    Μη χάσετε το βίντεο που προβλήθηκε, θα ανέβει σε λίγο!!!!!

    Μαθητικά – Εκπαιδευτικά

    Επίσης στην κατάληψη του στούντιο, έγινε ενημέρωση για τις μαθητικές διεκδικήσεις στα Χανιά ενάντια στις συγχωνεύσεις, όπως και τις κινητοποιήσεις υπεράσπισης της δωρεάν μεταφορά των μαθητών από τις μαθητικές κοινότητες των Χανίων. Πολύ μεγάλη συμμετοχή από μαθητές, γονείς και εκπαιδετικούς στα χωριά στις συγκεκριμένες διαμαρτυρίες.

    Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί απαίτησαν να παρέμβουν στο δημοτικό συμβούλιο και βρήκαν απέναντι τους τα ματ. Τα ματ αποχώρησαν μετά από πιέσεις των μαθητών και το δημοτικό συμβούλιο που δεν ήθελε να συνεδριάσει τελικά αναγκάστηκε να δεσμευτεί σε μια σειρά από αιτήματα των μαθητών.

    Παρ΄όλα αυτά κάποια τοπικά μέσα αναπαρήγαγαν ψευδώς την είδηση ότι απλώς το δημοτικό συμβούλιο αναβλήθηκε!!

    11 σχολεία της πόλης τελούν υπό κατάληψη.

    Πριν λίγο σταμάτησε το ψιλόβροχο, ποδήλατα μαζεύονται και η ποδηλατοπορεία θα ξεκινήσει σε λίγο
    Ενημέρωση 10:00 – 15/2
    ενημέρωση 12:00 – 15/2

    Ενημέρωση 2:45 – 15/2
    Ενημέρωση 2:45 – 15/2
    Ενημέρωση 17.00 15/02 από την Κατειλημμένη Αντιπεριφέρεια Χανίων

    Κείμενο μαθητών + φώτο απο την πορεία

    Από τα άτομα που στηρίζουν την κατάληψη της Περιφέρειας Χανίων, δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε κι εμείς οι μαθητές, αφού νωρίτερα είχαμε συμμετάσχει στην απεργιακή πορεία της παρασκευής 10/2, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη της περιφέρειας Χανίων.

    Το σαββατοκύριακο που ακολούθησε αρκετοί ήταν οι μαθητές που ενίσχυσαν τόσο την ίδια την κατάληψη, όσο και τις δράσεις που έβγαιναν από αυτήν. Από Δεύτερα ξεκίνησαν οι καταλήψεις των σχολείων που αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε τουλάχιστον 10. Οι καταλήψεις αυτές συνδυάζονται με καθημερινές πορείες από τα σχολεία έως την πλατεία δικαστηρίων με βασικό σκοπό τη διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν παιδείας η οποία πλήττεται καθημερινά, αλλά και την ενίσχυση της κατάληψης, στην οποία πραγματοποιούνται δράσεις που μας προσελκύουν, όπως ζωγραφική, συλλογική κουζίνα, ποδηλατοπορείες κ.α.

    Μέσα από την κατάληψη αυτή, μαθαίνουμε καθημερινά: να συνυπάρχουμε με τους γύρο μας, να τους ακούμε, να βάζουμε στην άκρη το ”εγώ” και να ενισχύουμε το ”εμείς” και να δημιουργούμε σχέσεις αλληλεγγύης.

    Τέλος αξίζει να τονίσουμε οτι η προσπάθεια αυτή δεν υποκινείται από κανένα κόμμα ή συγκεκριμένη ιδεολογία. Γι’ αυτό λοιπόν σας καλούμε όλους εδώ, να συμμετέχετε στην συνέλευση που γίνεται καθημερινά στις 20:00 και να ενισχύσετε αυτήν την προσπάθεια για ένα αξιοπρεπές μέλλον και καλύτερη παιδεία.
    Η ανακοίνωση της κατειλημμένης Αντιπεριφέρειας Χανίων στα Γαλλικά: πατήστε εδώ

    Ραδιοφωνικος σταθμος καταληψης (νεα διευθυνση)
    Επικοινωνία με άλλες καταλήψεις

  2. Είναι εντυπωσιακά αηδιαστική η ομοιότητα στις εκφάνσεις του λόγου του θρονιασμένου στην πρωθυπουργική καρέκλα τυπικάρη, των δύο κινδυνολόγων αρχηγίσκων και του παχύδερμου αντιπρόεδρου, σχετικά με τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης στάσης πληρωμών. Άλλη μια ένδειξη ότι υπηρετούν κοινά -άγνωστα σ’ εμάς- αφεντικά και καθόλου τον ελληνικό λαό.

    Ως κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας χαρακτήρισαν την πιθανότητα στάσης πληρωμών, απευθυνόμενοι στο κοινοβούλιο της ντροπής, λανθασμένα και ψευδώς, διότι τα κράτη δεν είναι μαγαζάκια για να χρεοκοπούν και να ορίζουν οι πιστωτές τους συνδίκους πτώχευσης.

    Τα ράφια των σούπερ-μάρκετ, λέει, θα μείνουν άδεια. Αδιάφορο αν τώρα που είναι γεμάτα με εισαγόμενα προϊόντα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι κι οι επισφαλώς εργαζόμενοι των 500-παρά-κάτι ευρώ, μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να τα κοιτάζουν αυτά τα γεμάτα ράφια. Κατά που έλεγε κι η γιαγιά, “φάτε μάτια ψάρια κι η κοιλιά περίδρομο”.

    Δεν θα μπορούμε, λέει, να εισάγομε φάρμακα. Αδιάφορο αν οι λογής-λογής ποταποί αυτοδιορισμένοι υπαρχηγοί, απεργάζονται σχέδια “εξοικονόμησης” της φαρμακευτικής δαπάνης, μόνο για να συνεχίζουν να κερδοσκοπούν απρόσκοπτα κι απροκάλυπτα οι “χορηγοί” φαρμακέμποροι και τα επίορκα στον Ιπποκράτη τρωκτικά.

    Δεν θα έχομε, λέει, καύσιμα. Αδιάφορο αν οι πολίτες που κάποτε τους ψήφιζαν κι ίσως τους ξαναψηφίσουν, κατέθεσαν κατά χιλιάδες τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους γιατί δεν αντέχουν πια να τα συντηρούν. Αδιάφορο αν οι γέροι τουρτουρίζουν μέσα στα παγωμένα σπίτια τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης, φορτωμένο με τόσους επαχθείς φόρους, όσους δεν πληρώνουν οι λαμογιότατοι που εμπλέκονται στο εμπόριο των καυσίμων.

    Τόση κινδυνολογία και τέτοια βδελυρή επιχειρηματολογία, που δεν μπορεί να αντέξει του ανθρώπου ο νους!

    Στάση πληρωμών δε είναι τίποτα παραπάνω από τον βίαιο ισοσκελισμό του κρατικού προϋπολογισμού, πράγμα που περιορίζει το ελληνικό κράτος να μην ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα εισπράττει. Όμως τις σκοτεινές τούτες μέρες, ακριβώς αυτός ο βίαιος ισοσκελισμός επιχειρείται, αλλά με τον πιο ανάλγητο τρόπο: με την εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της χώρας και το ταυτόχρονο ακώλυτο όργιο σπατάλης και φοροαποφυγής για την διακομματική παρέα των τυχάρπαστων βουλευτών και των διαπλεκόμενων “σύμβουλων” του κομματικού τους μηχανισμού, των κρατικοδίαιτων παράσιτων σε όλα τα μήκη και πλάτη του κρατικού μηχανισμού, των εκπρόσωπων της “ελληνικού τύπου” επιχειρηματικότητας, που επιδοτήθηκε από τους φόρους μας για να μεταφέρει τις όποιες παραγωγικές δραστηριότητες στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία κι αλλού.

    Και βέβαια κανείς τους δεν είχε την τσίπα να ψελλίσει και να εξηγήσει ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να κηρυχθεί μια στάση πληρωμών, η οποία θα ενεργοποιούσε τα 70-τόσα δισεκατομμύρια των ασφαλίστρων κινδύνου, των περιλάλητων CDS, που με τη σειρά της θα προκαλούσε ένα νέο ντόμινο καταρρεύσεων τύπου Lehman Brothers, αρχής γενόμενης από την αμερικανική αγορά ασφάλισης κινδύνων. Τυχαίο ήταν το χθεσινοβραδινό ενδιαφέρον των αμερικάνικων μέσων ενημέρωσης για τις εξελίξεις στην ελληνική Βουλή των 199 άβουλων και μοιραίων? Δε νομίζω…

    http://my-pillow-book.blogspot.com/2012/02/dial-199.html

    • 14 Φλεβάρη. Άγιος Βαλεντίνος...Ο έρωτας δεν είναι εμπόρευμα. Είναι ψυχή βαθιά.... στο 14/02/2012 στις 19:24

    Ο έρωτας δεν είναι εμπόρευμα. Είναι ψυχή βαθιά.

    Ο έρωτας κερδίζεται στα οδοφράγματα της καθημερινότητας. Χτίζεται, λιθαράκι λιθαράκι στις αστικές ζούγκλες των πόλεων η εκτοξεύεται κεραυνοβόλα, μέσα από την καρδιά κατευθείαν στο παράφορο.

    Για τη μεταφορά από τον τοίχο σε φοτό…

    κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ
    η αφισα βρισκεται εδω :https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1378559

    • Για όλα φταίνε οι Αναρχικοί στο 14/02/2012 στις 19:22

    ‘Ενα ωραίο άρθρο από το Ποντίκι, για να γελάσουμε και λίγο

    http://topontiki.gr/article/30185#.Tzoy2ONjpXw.facebook

    Της Βάλιας Μπαζού

    Ήμουν σίγουρη αλλά δεν ήθελα να εκτεθώ πριν εντοπίσω τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τη σκοτεινή συνωμοσία των αναρχικών δυνάμεων που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και τη χρεωκοπία…

    Και τα ντοκουμέντα είναι αμείλικτα αφού οι αναρχικοί δεν βρίσκονται μόνον πίσω από επεισόδια, φωτιές και προβοκάτσιες. Δεν βρίσκονται μόνον πίσω από κουκούλες…

    Βρίσκονται πίσω και πάνω από όλα και όλους! Είναι οι άρχοντες του σκότους!

    Και επειδή τα social media ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε έχουν αναλάβει το πιο σημαντικό κομμάτι της ενημέρωσης ιδού τι αποκαλύπτεται μέσω του twitter και του hashtag #Oi_anarxikoi…

    Αποκαλύψεις που όχι μόνον αλλάζουν την ιστορία αλλά την ξαναγράφουν στη σωστή της διάσταση και σηματοδοτούν το τέλος του μύθου και της μεταπολίτευσης….

    Ιδού τα ντοκουμέντα ανά κατηγορία:

    Πολιτική – Ελλάδα

    #Oi_anarxikoi υπέγραψαν το μνημόνιο

    #Oi_anarxikoi επιβάλουν την κομματική πειθαρχία

    #Oi_anarxikoi έκαναν τα υποβρύχια να γέρνουν

    #Oi_anarxikoi γέμισαν την Αθήνα με άστεγους

    #Oi_anarxikoi δημιουργούν χουντικά καθεστώτα στο εξωτερικό για να έρχονται μετανάστες και να τσαντίζουν τον Άδωνι

    #Oi_anarxikoi θέλουν να γυρίσουμε στην δραχμή γιατί έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό..

    #Oi_anarxikoi τρώγανε τρία συσσίτια στην Κατοχή

    #Oi_anarxikoi εμποδίζουν τα πυροσβεστικά γιατί το αναρχικό παρακράτος τους έχει βολέψει όλους στην Π.Υ.

    #Oi_anarxikoi έφεραν τη χούντα στην Ελλάδα

    #Oi_anarxikoi θα έρθουν στον ύπνο σου να σου αλλάξουν τα ευρώ σε δραχμές

    #Oi_anarxikoi έβγαλαν Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή και ΓΑΠ πρωθυπουργούς κι έγινε η χώρα μας υπερήφανη κοκόνα.

    #oi_anarxikoi πουλάνε τα CDS

    Διεθνή

    #Oi_anarxikoi ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου

    #Oi_anarxikoi κάψανε τη Ρώμη (ποιος Νέρωνας και παπαριές)

    #Oi_anarxikoi θα φέρουν το τέλος του κόσμου

    #Oi_anarxikoi έριξαν τους Δίδυμους πύργους

    #Oi_anarxikoi Σκότωσαν τον Κένεντυ για να προκαλέσουν κοινωνική επανάσταση

    #Oi_anarxikoi βύθισαν τον Τιτανικό

    #Oi_anarxikoi έδιναν κόκα στην Ουίτνεϊ…

    Lifestyle

    #Oi_anarxikoi εξώθησαν την Τζούλια στην πορνεία

    #Oi_anarxikoi κάνουν συνελεύσεις, γλέντια και d&b πάρτι στο Αβέρωφ

    #Oi_anarxikoi γράφουν τα τούρκικα σήριαλ καθώς και τις “Οικογενειακές Ιστορίες”

    #Oi_anarxikoi χτύπησαν τη Ντενίση

    #Oi_anarxikoi παγίδευσαν τον Ρότζερ Ράμπιτ

    #Oi_anarxikoi φταινε που δεν τραγουδησε στο “Πρωινο μου” η Κοκκινου…

    Προσωπικές ιστορίες

    #Oi_anarxikoi φταίνε που δεν περνάω μαθήματα

    #oi_anarxikoi φταίνε που έχω να κάνω σεξ τρεις μήνες

    #Oi_anarxikoi καταλαμβάνουν κτίρια και καταστρέφουν το φενγκ σούι

    #Oi_anarxikoi πέταξαν τα σεμεδάκια της μάνας μου

    #Oi_anarxikoi μου κάψανε ένα 50€ που είχα στην τράπεζα.

    #Oi_anarxikoi θα πάρουν όλες τις τηλεοράσεις μέσα από τα σπίτια σας

    #Oi_anarxikoiφταινε που δεν μου καθεται το τζοκερ

    Αστυνομικά- καταγγελίες

    #Oi_anarxikoi δεν είναι άνθρωποι, μπορούν και φιλιούνται φορώντας μάσκες

    #Oi_anarxikoi κλέβουν μωρά από τα καροτσάκια και τα πουλάνε για πειράματα

    #Oi_anarxikoi ξαναγυρνάνε πίσω τις γριές, που μόλις πέρασες απέναντι στη διάβαση.

    Υ.Γ

    Το χιούμορ έχει αλάθητο πολιτικό κριτήριο

    • Λασίθι :Αποχή σισιτιου ξεκινησαν οι κρατουμενοι στο 13/02/2012 στις 02:50

    Την απόγνωσή τους εκφράζουν οι κρατούμενοι στις δικαστικές φυλακές Νεάπολης Λασιθίου, οι οποίοι εξακολουθούν να απέχουν από τις εργασίες στη φυλακή, αλλά και από τη σίτιση.

    Μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου περί αποσυμφόρησης των φυλακών, πριν δύο μήνες, τέθηκε από τους κρατούμενους σειρά αιτημάτων που αφορούσαν στη χορήγηση αδειών σε όλους, εφόσον πληρούσαν τις προϋποθέσεις καθώς και την καλύτερη – ορθότερη εφαρμογή στο ζήτημα των συγχωνεύσεων και επίσης την αποσυμφόρηση των φυλακών.

    Οι κρατούμενοι, με επιστολή τους προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, τονίζουν ότι η διπλή κινητοποίησή τους έχει συμβολικό χαρακτήρα, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τη διαμαρτυρία τους, έως ότου … ακουστεί η φωνή τους.
    http://cretalive.gr/new/74746/crete/Kraugi_apognosis_apo_tis_fulakes_Neapolis

    • Μηνυματα Αλληλεγγυης απο ολον τον κόσμο στον αγωνιζομενο λαό της ελλαδας στο 12/02/2012 στις 16:00

    Μήνυμα από τον ΧΟΡΧΕ ΣΕΜΠΑΓΙΟΣ, βουλευτής του κινήματος « Ελεύθεροι του Νότου» από το κοινοβουλίου της Αργεντινής

    Αδέλφια Έλληνες,
    Σύντροφοι και Φίλοι,

    Ο λαός μας παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα σας. Ο λαός της Αργεντινής ξαναζεί το δράμα, την τραγωδία της λεηλασίας και της ακραίας φτώχειας, βλέποντας και διαβάζονται για αυτά που συμβαίνουν στη Ελλάδα.

    Νιώσαμε αυτό που νιώθετε.
    Πονέσαμε όπως και εσείς.

    Κύλησαν τα δάκρυα των μανάδων μας όταν τα παιδιά τους έφυγαν μετανάστες στα πέτρινα χρόνια του Δ.Ν.Τ.

    Είδαμε τους γονείς μας, τα αδέλφια μας και τα παιδιά μας να βρίσκονται στην μακροχρόνια ανεργία.

    Μας λοιδόρησαν ως τεμπέληδες όπως τώρα χλευάζουν εσάς.

    Αγωνιστήκαμε όπως εσείς τώρα !

    Νικήσαμε όπως εσείς θα νικήσετε!

    VENCEREMOS!

    ——————————————————————————–

    Μήνυμα από την Γενική Σοσιαλιστική Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Βενεζουέλας ,

    Αδελφέ Ελληνικέ Λαέ
    Συνάδελφοι, Σύντροφοι, companeros

    Από το Καράκας της Βενεζουέλας σας απευθύνουμε θερμό συντροφικό και επαναστατικό χαιρετισμό. Τούτες τις ώρες ο Βολιβαριανός λαός της Βενεζουέλας είναι μαζί σας!

    Γνωρίζουμε ότι οι αγώνες σας είναι δύσκολοι και άνισοι, αλλά ξέρουμε ότι οι λαοί πάντα έχουν την ακατανίκητη δύναμη να νικούν στις πιο αντίξοες συνθήκες. Ο δικός σας λαός έχει γράψει ιστορία. Θα γράψει και τώρα. Έχουμε καταφέρει μέσα από συνεχείς αγώνες να στείλουμε το νεοφιλελεύθερο εργαστήριο και την κρεατομηχανή που καταστρέφει τις κοινωνίες και τις παραδίδει στους τοκογλύφους, στους τραπεζίτες και στον ιμπεριαλισμό στο αποχωρητήριο της ιστορίας!

    Εμείς στην χώρα μας και στη Λατινική Αμερική ανοίγουμε νέους δρόμους που βασίζονται στην αλληλεγγύη, στη αλληλοκατανόηση των λαών μας, στην ανάγκη, η παιδεία, η υγεία, η δημοκρατία να μην εμπόρευμα αλλά κοινωνικά αγαθά για το λαό, ώστε να έχουν πραγματικό περιεχόμενο, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας άστεγος, ούτε ένας άνεργος, ούτε ένα παιδι που να διψά για να κατακτήσει τη γνώση, τη τέχνη τον αθλητισμό και την ανθρωπιά και να μπορεί να το κάνει. Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε αλλά μέχρι τέλους θα αγωνιζόμαστε για αυτά τα πανανθρώπινα ιδανικά!

    Χαιρετίζουμε τον ηρωικό αγώνα σας, την νικηφόρα σας ορμή!, το απαράμιλλο θάρρος σας!
    Ζήτησε όποτε το κρίνετε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε και θα το κάνουμε!

    Το έχετε ξανακάνει, δώστε στους λαούς του κόσμου την ελπίδα του αγώνα ξανά!
    Ταράξτε τα λιμνάζοντα νερά της Ευρώπης του άγριου καπιταλισμού και τη βαρβαρότητας ώστε να ξαναβρεί τη ψυχή της και τα όνειρα της!

    Δίωξε αυτούς που σας θέλουν προσκυνημένους!

    Μπορείτε!

    Ηasta la Victoria siempre!

    ——————————————————————————–

    Μήνυμα από την βραβευμένη με νόμπελ ειρήνης οργάνωση «ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ»

    Προς τον αγωνιζόμενο Ελληνικό λαό..

    Παιδιά μας, εγγόνια μας, τα λίγα αυτά λόγια που θα ακούσετε είναι από τις μανάδες που χάσαμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή. Εκείνα τα χρόνια, το Δ.Ν.Τ. βρισκόταν για πολλοστή φορά στη χώρα μας σπέρνοντας την μιζέρια, τη πείνα και την υποδούλωση του λάου μας. Το μόνο που έκαναν τα παιδιά μας ήταν να υπερασπίσουν το λαό μας. Αυτό ήταν το «έγκλημα» τους. Για τους λόγους αυτός έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια της του ζωή.

    Ο ηρωικός αγώνας σας σήμερα, σε διαφορετικές συνθήκες αλλά με τους ίδιους εχθρούς των λαών, δεν είναι διαφορετικός, κάνετε το αυτονόητο για να σώσετε τις επόμενες γενιές από την υποδούλωση. Σήμερα, αύριο και μεθαύριο, μη τα βάλετε κάτω, όσο και δύσκολο και ανυπέρβλητο να φαίνεται, θα τα καταφέρετε. Συνεχίστε έως τη τελική νίκη. Τώρα τούτες τις ώρες είμαστε και δίκες σας μάνες, η σκέψη μας και τα λόγια μας είναι μαζί σας.
    Ξαναβλέπουμε, τα δικά μας παιδιά στους δρόμους της Αθήνας και της Ελλάδας, στους δρόμους του Καΐρου, στους δρόμους της Λισσαβόνας και της Μαδρίτης ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΟΥΝ!

    Hasta la Victoria siempre!

    ——————————————————————————–

    Μήνυμα από τα συνδικάτα του Μεξικού, δια του πρόεδρου του συνδικάτων εργαζομένων –ηλεκτρολόγων που βρίσκονται στον 2ο μήνα απεργίας διαρκείας, Μανουέλ Πάζ

    Προς τον Ελληνικό Λαό,

    Το Δ.Ν.Τ. είναι μια γάγγραινα που δεκαετίες τώρα έχει οδηγήσει το Μέξικο στην μαζική εξαθλίωση των κάτοικων του, ιδιαίτερα υμείς οι εργαζόμενοι, είδαμε τις συλλογικές μας συμβάσεις να μην υπάρχουν πια, οι μαζικές απολύσεις να είναι καθημερινές, το οκτάωρο να είναι «κάτι που θυμόμαστε από τα παλιά χρόνια». Θέλουμε να ξέρετε ότι η καταστολή και η βία που έχει εξαπολυθεί εναντίων μας, οι συλλήψεις την συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων είναι επιταγή του Δ.Ν.Τ., γιατί δεν θέλουν να έχουν απέναντι τους τις φωνές των ταπεινών και των αδικημένων.
    Εσείς δίνετε μια μεγαλειώδη και ιστορική μάχη, σήμερα. Έχει παγκόσμιες διαστάσεις και έχουμε όλοι ευθύνη να νικήσετε. Μπορείτε να τους διώξετε από τη χώρα σας.

    Μπορείτε να ονειρευτείτε μια άλλη κοινωνία.

    Μπορούμε μαζί να είμαστε στο ίδιο χαράκωμα σήμερα, αν και τόσο μακριά, οι αγώνες μας σήμερα πάνε δίπλα, δίπλα, στην ίδια αλυσίδα στην ίδια πορεία, στην ίδια συγκέντρωση. Θα νικήσουμε!

    VENCEREMOS!

    ——————————————————————————–

    Μύνημα του Ζ.Μ. Μελανσόν

    Φίλοι Έλληνες,
    Γνωρίζουμε τις τρομερές θυσίες που σας επιβάλλει η τρόικα. Κανένας λαός δεν θα τις αποδεχόταν τόσο άδικες και παράλογες που είναι. Γνωρίζουμε ότι η τριτοκομματική συμμαχία που σας κυβερνά παρά τη βούλησή σας τα αποδέχεται. Το καταδικάζουμε.
    Θέλω να σας πω πως ο γαλλικός λαός δεν θα συμφωνήσει ποτέ με τις αυταρχικές διαταγές που πάλι τόλμησαν να σας δώσουν ο Πρόεδρος Σαρκοζί και η φ…ίλη του η Καγκελάριος Μέρκελ. Ούτε εγκρίνει το τελεσίγραφο που σας απεύθυνε το Eurogroup την Πέμπτη βράδυ. Ο γαλλικός λαός είναι αλληλέγγυος με τον ελληνικό. Πόσο μάλλον, γνωρίζοντας πως η τρόικα σχηματίζει παρόμοια πλάνα για όλους τους λαούς της Ευρώπης.
    Φίλοι και σύντροφοι, σ’ αυτή τη μέρα κινητοποιήσεων, και ενώ το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ ετοιμάζονται να ψηφίσουν ενάντια τη θέλησή σας για άλλη μια φορά, θέλω να σας εκφράσω την υποστήριξή μου και τον θαυμασμό μου. Σε τόσο δύσκολες μέρες, κάνετε τόσες γενικές απεργίες και διαδηλώσεις ενώ ο καθένας στερείται τα πάντα! Το θάρρος σας είναι έμπνευση για όλους μας. Αντισταθείτε! Μην σκύβετε το κεφάλι! Συνεχίστε τον αγώνα σας! Πετάξτε έξω τους αντιπρόσωπους που σας προδίδουν! Και να θυμάστε: όλοι οι λαοί της Ευρώπης βασίζονται πάνω σας.
    Προεδρικός Υποψήφιος για την Προεδρία της Γαλλίας
    Ζ.Μ. Μελανσόν

    ——————————————————————————–

    Αυτή την ώρα (γύρω στις 2μμ ώρα Ελλάδας) υπάρχει συγκέντρωση στο Βερολίνο, ενώ στις 3μμ ώρα Ελλάδος (αν κατάλαβα καλα) υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Παρίσι.

    Ακόμα όλη μέρα σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό στο κόκκινο 105.5 δεκάδες άνθρωποι του πολιτισμού και της διαννόησης καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στην σημνερινή συγκέντρωση στις 5μμ στο Σύνταγμα και σε κάθε πλατεία σε όλη την χώρα.

    http://tkoronakis.wordpress.com/2012/02/12/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%83-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD/

    • Hράκλειο:Αιτήματα των κρατουμένων στις φυλακές Αλικαρνασσού στο 10/02/2012 στις 17:14

    Στις φυλακές της Πάτρας και Αλικαρνασσού – όπου κρατούνται 1.000 περίπου άτομα – οι φυλακισμένοι στερούνται την τροφή. Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων που απασχολούνται στα μαγειρεία, αποφάσισε να προχωρήσει στην εξωτερική προμήθεια γευμάτων, αλλά μόνο για τους ασθενείς!

    Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αγοράσουν τρόφιμα από τις καντίνες ή να μείνουν νηστικοί. Αν λάβουμε υπόψη ότι το 60% των εγκλείστων, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης,
    είναι φτωχοί και δεν μπορούν να προμηθευτούν τα στοιχειώδη είδη διατροφής και υγιεινής, γίνεται κατανοητό πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα.

    Η κινητοποίηση των κρατουμένων στα μαγειρεία ξεκίνησε προχτές στην Πάτρα και χτες στην Αλικαρνασσό, καθώς διαμαρτύρονται για την υπαναχώρηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στη ρύθμιση για
    αποσυμφόρηση των φυλακών (θα αποφυλακίζονταν περίπου 800 άτομα), ενώ διεκδικούν και αιτήματα για συγχώνευση ποινών και υφ’ όρους απόλυση.

    Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις δύο φυλακές το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί τους κρατούμενους στα μαγειρεία. Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι η τακτική αυτή οδηγεί
    να σιτίζονται μόνο οι κρατούμενοι που έχουν οικονομική δυνατότητα, προμηθευόμενοι τροφή από την καντίνα.

    Σημειώνεται ότι στις φυλακές βρίσκονται αρκετοί μετανάστες, γιατί δεν μπορεί να εκτελεστεί η δικαστική τους απέλαση, ενώ άλλοι επειδή δεν έχουν χρήματα να εξαγοράσουν (εξαγοράσιμες) ποινές φυλάκισης.
    Σε Πάτρα και Αλικαρνασσό οι κρατούμενοι απέχουν από τις εργασίες τους και η διοίκηση των φυλακών αποφάσισε να διακόψει το συσσίτιο, με το πρόσχημα ότι δεν μπορεί να παρασκευαστεί φαγητό λόγω της αποχής.

    Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής ήταν να μείνουν νηστικοί όλοι οι κρατούμενοι και να φάνε μόνο όσοι έχουν δυνατότητα αγοράς τροφίμων από τα κυλικεία.

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξήγγειλε μέχρι και επιβολή περιοριστικών μέτρων στους εργαζόμενους κρατούμενους που απέχουν από την εργασία παρασκευής του συσσιτίου, ενώ ανακοίνωσε ότι θα γίνει εξωτερική προμήθεια για ασθενείς κρατούμενους.

    Αποχή συσσιτίου κάνουν οι κρατούμενοι των φυλακών Διαβατών, οι οποίοι χθες παρέδωσαν στη διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος σειρά αιτημάτων για την αποσυμφόρηση των φυλακών σε όλη τη χώρα.
    Όπως αναφέρουν, από το συσσίτιο που διανέμεται κρατούν μόνον το ψωμί και ζήτησαν το υπόλοιπο φαγητό να διανέμεται σε άπορους.”

    • Hράκλειο:Ομιλία με θέμα τις ΑΠΕ και περιοχές ΝΑΤURΑ 2000-13/2/2012 στο 09/02/2012 στις 15:17

    Ομιλία με θέμα τις ΑΠΕ και περιοχές ΝΑΤURΑ 2000
    Το απόγευμα της Δευτέρας
    Ενημερώθηκε: 09.02.2012 // 14:27
    Ομιλία με θέμα τις ΑΠΕ και περιοχές ΝΑΤURΑ 2000

    Ο Σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» στoπλαίσιoτων εκδηλώσεων του πρώτου εξαμήνου 2012 οργανώνει ομιλία τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 19.00, στο Αμφιθέατρο της Εκθεσης του Μουσείου Φ.Ι.Κ. στον κόλπο Δερματά με θέμα «Οι προοπτικές ανάπτυξης του NATURA 2000 και οι επιπτώσεις των βιομηχανικών Α.Π.Ε.».

    Το θέμα θα αναπτύξει ο Δρ. Σταύρος Ξηρουχάκης βιολόγος Ερευνητής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

    Το θέμα αυτό στοχεύει να βοηθήσει στον ορθολογικό προγραμματισμό για χωροθέτησης των σχεδιαζόμενων βιομηχανικών μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Κρήτη με την επισήμανση των επιπτώσεων στα προστατευόμενα οικοσυστήματα ΝΑTURA 2000 .
    http://cretalive.gr/new/74181/crete/Omilia_me_thema_tis_APE_kai_perioches_NATURA_2000

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.