16 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

  1. Πέμπτη 27/2/14 το απόγευμα η αναρχική συλλογικότητα Οκτάνα, έκανε παρέμβαση στον εξωτερικό χώρο του Praktiker στο Ηράκλειο Κρήτης, για την αυτοκτονία-δολοφονία του εργαζόμενου Σ.Β. Το κείμενο που μοιράστηκε ήταν το κείμενο του Σινιάλου https://sinialo.espiv.net/?p=14432 μιας και το βρήκαμε αρκετά ολοκληρωμένο..

    συντροφικούς χαιρετισμούς στο Σινιάλο, θάνατος στ’αφεντικά.

  2. το μεσημέρι της Τρίτης ένας 38χρονος τραυματίστηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας όταν –για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους –ο άτυχος άνδρας έχασε τον έλεγχο της πρέσας που κυριολεκτικά του έλιωσε το χέρι. Ο 38χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα όπου του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες ενώ στη συνέχεια χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο άτυχος άνδρας μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο του ΠΑΓΝΗ!!

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1517247

  3. Τουρκία, Σμύρνη : 29 φοιτητές κλήθηκαν σε δίκη για “προτροπή πλήθους σε έκνομες πράξεις” λόγω…tweets
    28/02/2014 by jonnybandroul in Αστυνομική Βία,Αντιπληροφόρηση,Αναδημοσιεύσεις,Δικαστικές Διώξεις,Κρατική Καταστολή,Κοινωνία,Πολιτικές Διώξεις and tagged Τουρκία

    Εικοσιεννιά φοιτητές κλήθηκαν σε δίκη για “προτροπή πλήθους σε έκνομες πράξεις” λόγω των tweets που έστελναν για τις διαδηλώσεις στη Σμύρνη,κατά τη διάρκεια της αντίστασης στο Γκέζι, στις 31 Μαΐου 2013.

    O Εισαγγελέας Özcan Pehlivan, σχημάτισε δικογραφία 31 σελίδων όπου οι 29 εξ’ αυτών περιέχουν τα tweets που στάλθηκαν.

    Παρόλο που στη δικογραφία ισχυρίζονται ότι τράπεζες, ΑΤΜ, αυτοκίνητα και γραφεία είχαν υποστεί ζημιές κατά τις διαδηλώσεις, το μόνο πρόσωπο το οποίο αναφέρεται ότι «υπέφερε» από αυτές ήταν ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan.

    Η πρώτη ακρόαση είχε οριστεί για τις 24 Φεβρουαρίου στις 9 π.μ.(τοπική ώρα), στη Σμύρνη στο Πρωτοβάθμιο Ποινικό Δικαστήριο.

    Ζητούσαν γάλα, λεμόνι και ξύδι..

    Μερικά από τα tweets που συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο είχαν να κάνουν με καλέσματα για ασθενοφόρο, λεμόνι, ξύδι ή γάλα, ή απλά καλέσματα για συμμετοχή στις διαδηλώσεις ή να δοθούν δημόσια κωδικοί πρόσβασης σε wi-fi σύνδεση και τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης.

    Κυκλοφόρησαν πλάνα με ροπαλοφόρους.

    Ένα από τα tweets που καταγράφεται στη δικογραφία αναφέρεται σε ροπαλοφόρους να επιτίθενται στους διαδηλωτές (της αντίστασης).

    “Μαζικοί βασανισμοί ξέσπασαν στη Σμύρνη στο 2ο επίπεδο του χώρου στάθμευσης Alsancak. Η πληροφορία είναι απόλυτα αληθής. Σας παρακαλώ, κάποιος/α να πάει και να τους βοηθήσει”.

    Ο Δικηγορικός σύλλογος της Σμύρνης ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση καθώς σχετικές φωτογραφίες είχαν διαδοθεί από τα social media. Αργότερα, ο Σύλλογος κυκλοφόρησε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που είχε παραλάβει. Ένα βίντεο αποδεικνύει τους ισχυρισμούς ότι αστυνομικοί και άλλα άγνωστα πρόσωπα κουβαλούσαν ρόπαλα σε χώρο στάθμευσης.

    Ποινή φυλάκισης μέχρι και 3 χρόνια

    Οι 29 διαδηλωτές του Gezi κατηγορούνται για παραβίαση των άρθρων 217/1 και 218/1 του Τούρκικου Ποινικού Κώδικα, για “προτροπή πλήθους σε έκνομες πράξεις». Αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 3 χρόνια.

    Ακολουθούν μερικά από τα σημαντικότερα σημεία του κατηγορητηρίου:

    “Οι δημοσιεύσεις στα social media που σχετίζονται με τις διαδηλώσεις προκάλεσαν έκρηξη των ταραχών καθώς ήταν μεροληπτικές, ήθελαν να χειραγωγήσουν και να προβοκάρουν. Η παραπληροφόρηση οδήγησε το πλήθος να έρθει αντιμέτωπο με την αστυνομία.”

    “Μέσω των social media, ενημέρωναν για το πού έστηνε η αστυνομία οδοφράγματα και που κάναν παρεμβάσεις. Έχουν παραβιάσει το δημόσιο δίκαιο για τις βραδυνές διαδηλώσεις.”

    “Έχουν καλέσει το πλήθος να διαδηλώσει και το ενθάρρυναν να συμμετέχει και τους καλούσαν/προέτρεπαν για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία”

    “Για το Gezi, ενάντια στην αδικία, για όλους/ες μας”

    Ακολουθούν tweets που θεωρούνται ότι μετέφεραν “εγκληματικά μηνύματα”:

    “We are in Lausanne, police is at Montreux Gate. Immediate milk and lemon supply needed…”

    “Είμαστε στη Lausanne, οι μπάτσοι στο Montreux Gate. Υπάρχει άμεση ανάγκη για γάλα, και λεμόνια”.

    “#ResistGeziPark #Resistİzmir”

    “Σμύρνη, κάλεσμα στις 19.00 στο Alsancak, για το #resistgezipark, για τη δικαιοσύνη, για την ανθρωπότητα, για όλους/ες μας”

    “[Η αστυνομία] ξεκίνησε να πυροβολεί με πλαστικές σφαίρες στο Alsancak. Πολλοί τραυματίες, επείγουσα ανάγκη για ιατρική βοήθεια. Η κατάσταση είναι άσχημη”.

    “Η αστυνομία κάνει επέμβαση με δακρυγόνα και αύρες. Καλούμε τον κόσμο να συγκεντρωθεί στην πλατεία Gündoğdu”.

    “Επείγουσα ανάγκη για λεμόνια, ξύδι και γάλα στο Gündoğdu”

    “0232 … ο Δικηγορικός Σύλλογος Red Desk της Σμύρνης, για ερωτήσεις σχετικά με προσαγωγές”.

    “Εσείς που μένετε στο Alsancak. Μην κοιμηθείτε. Ανοίξε τα σπίτια και τα μαγαζία σας. Οι διαδηλωτές είναι πεινασμένοι”.

    “Δε θέλουμε μια κυβέρνηση που να αποφασίζει πότε θα πάμε για ύπνο ή πόσα παιδιά θα κάνουμε”(AS/BM).

    Πηγή:bianet.org

    Αναδημοσίευση από : resistra.espivblogs.net

  4. STOP- ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ

    Τα χημικά , ημέρα με την ημέρα, απειλούν όλο και πιο πολύ την ζωή μας και το περιβάλλον. Πρέπει να τα σταματήσουμε!
    Σας υπενθυμίζουμε τα Ραντεβού

    •Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συντονιστικό όλων των φορέων που βρέθηκαν στο ΤΕΕ για να συντονιστούν οι δράσεις.

    •Κάλεσμα σε σωματεία και συνδικάτα, να κηρύξουν πανεργατική απεργία

    •Πραγματοποίηση πορείας ενάντια στα Χημικά στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 1 Μαρτίου

    •Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στις 9 Μαρτίου στο Μπάλο.


    Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων
    Χ”Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά
    E-mail: stekichania@gmail.com
    Web: http://www.stekichania.gr

    • πρωτοβουλία ενάντια στις πολιτικές διώξεις στο Ρέθυμνο στο 21/02/2014 στις 12:07

    ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ

    Πριν περίπου ένα μήνα δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα ότι στο ακτινολογικό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου χρησιμοποιήθηκε αντισηπτική ουσία αντί για σκιαγραφικό υγρό. Πρόσφατα μάθαμε με τρόμο ότι επρόκειτο για ποντικοφάρμακο. Η είδηση αυτή μας δημιουργεί μια σειρά ερωτημάτων.

    – Είναι άραγε τυχαίο ότι η είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα πριν να ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που είχε οριστεί και ενώ τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης που δείχνουν ποια ακριβώς ήταν η ουσία γνωρίζει μόνο ο υπεύθυνος για την ΕΔΕ; Ποια άραγε είναι η ευθύνη των τοπικών ΜΜΕ που αναπαράγουν αψήφιστα ψευδείς ειδήσεις;
    – Ποιοι έχουν συμφέρον από τη δυσφήμιση του νοσοκομείου και ποιοι τελικά ωφελούνται από μια τέτοια εξέλιξη;
    – Είναι τυχαίο ότι το περιστατικό συνέβη την πρώτη κιόλας μέρας που λειτούργησε ο νέος τομογράφος;
    – Είναι τυχαίο ότι τα εργαστήρια του νοσοκομείου είναι το πρώτο τμήμα υποψήφιο προς ιδιωτικοποίηση;
    – Είναι τυχαίο ότι το γεγονός συνδέθηκε με δήθεν ελλιπή φύλαξη του νοσοκομείου, επιδιώκοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τη νομιμοποίηση των καμερών που έχουν ήδη τοποθετηθεί;
    – Είναι τυχαίο ότι στο πλαίσιο της συντεταγμένης προσπάθειας υποβάθμισης του νοσοκομείου επιχειρείται να αποδειχθεί πως το προσωπικό δεν κάνει σωστά τη δουλειά του;
    – Είναι, τέλος, τυχαίο ότι στο ίδιο τμήμα εργάζεται ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου Γιάννης Σαριδάκης ο οποίος ήδη διώκεται για τη συνδικαλιστική του δράση με γελοίες κατηγορίες;
    – Τι γίνεται τέλος πάντων με τη μοναδική πλέον δημόσια δομή υγείας του νομού;

    Επειδή ξέρουμε ποιοι κερδίζουν από όλα αυτά, στηρίζουμε τους εργαζόμενους που σε αντίξοες συνθήκες κρατούν όρθιο το νοσοκομείο.

    Συζητάμε όλοι μαζί για το νοσοκομείο και
    την πολιτική δίωξη του Γιάννη Σαριδάκη
    Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 στις 7 μ.μ.
    Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

    Θα ακολουθήσει πάρτι στη Γοβατζιδάκη 17 στην παλιά πόλη (πρώην Μικρό Θέατρο) για την ενίσχυση του ταμείου αλληλεγγύης για τα έξοδα της δίκης του Γιάννη Σαριδάκη (η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 10/3 στο δικαστήριο Ρεθύμνου).

    Επιλέγουμε το δρόμο της αντίστασης. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
    Όταν χτυπούν έναν μάς χτυπούν όλους.

    Πρωτοβουλία ενάντια στις πολιτικές διώξεις στο Ρέθυμνο

  5. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ/ΤΑΚ) και οι επιστημονικοί σύλλογοι μηχανικών :

    Παν. Συλλ. Διπλ. Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων / Τμ. Ανατολικής Κρήτης
    Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου
    Σύλλογος Χημικών Μηχανικών Κρήτης
    Σύλλογος Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών Κρήτης
    Σύλλογος Μηχανικών Περιβάλλοντος Κρήτης
    Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου
    Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλ. Ανωτάτων Σχολών Ανατ. Κρήτης
    Σύλλογος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Νομού Ηρακλείου
    Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών

    με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις για τη διαχείριση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας και την εξουδετέρωσή του σε διεθνή ύδατα, νοτιοδυτικά της Κρήτης και βόρεια του κόλπου της Σύρτης, διοργανώνει εκδήλωση την Δευτέρα 24/2 και ώρα 6:30μμ στο αίθριο της ”Λότζια”.

    Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο καθηγητής της Σχολής Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Τοξικών Αποβλήτων Ευάγγελος Γιδαράκος, ο καθηγητήςΑΤΕΙ Αθηνών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Υδατικών Πόρων και συντονιστής της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Ειρήνευση στην Συρία Ευάγγελος Πισσίας και ο κ. Αριστείδης Παπαδάκης από την Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου.

    Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Σαχίνης.

    Η βραδιά θα κλείσει με πολύ μουσική από τους:

    Βασίλη Σταυρακάκη, Στέλιο Πετράκη, Γιώργη Μανωλάκη, Αντώνη Σταυρακάκη, Γιάννη Παπατζανή και Γιώργο Σταυρακάκη.

    αλλά και από την Ελένη Κουβίδη που με την παρέα της, Σπύρο Χαρτοφύλακα, Νότη Λιάπη καιΛεωνίδα Χαρτοφύλακα, θα μας προσφέρουν μια αγκαλιά τραγούδια για τη θάλασσα.

    Το ΤΕΕ/ΤΑΚ και οι Σύλλογοι Διπλ. Μηχανικών Ανατολικής Κρήτης εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στο σχεδιαζόμενο οικολογικό έγκλημα της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας στο θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου νοτιοδυτικά της Κρήτης. Η εξουδετέρωση αυτών των εξαιρετικά επικίνδυνων τοξικών ουσιών προβλέπεται να γίνει εν πλώ, στις εγκαταστάσεις του πλοίου CapeRay, με την μέθοδο της υδρόλυσης, στο πλαίσιο πιλοτικής δράσης.

    Ο κίνδυνος που απειλεί την κλειστή λεκάνη της Μεσογείου και ιδιαίτερα τις νοτιοδυτικές θάλασσες της χώρας μας είναι άμεσος και για τον λόγο αυτό απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση που σήμερα έχει αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε:

    · να ασκήσει βέτο κατά της απόφασης αυτής του Οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων

    · να παρέμβει αποτρεπτικά στον Ο.Η.Ε., που έχει τεθεί επικεφαλής για την επίβλεψη της όλης διαδικασίας, συντονίζοντας την παρέμβασή της με τις χώρες που γειτνιάζουν άμεσα με τη θαλάσσια περιοχή όπου θα γίνει ο καταποντισμός (Ιταλία και Μάλτα).

    Οι παραπάνω επιστημονικοί σύλλογοι, που εκπροσωπούν τον τεχνικό κόσμο της περιοχής μας,οδηγηθήκαμε στην απόφαση αυτή διότι:

    · η επιχειρούμενη εξουδετέρωση ελλοχεύει περιβαλλοντική απειλή για το κλειστό θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου, ένα από τα πιο ευαίσθητα και πιο σημαντικά θαλάσσια οικοσυστήματα του πλανήτη

    · είναι, σε μεγάλο βαθμό, απρόβλεπτο το είδος και το μέγεθος των επιπτώσεων στα θαλάσσια οικοσυστήματα και στους πληθυσμούς που κατοικούν τα Μεσογειακά παράλια

    · είναι απολύτως προβλέψιμες οι αρνητικές επιπτώσεις στις οικονομίες των περιοχών αυτών, με αμεσότερο κίνδυνο να πληγεί ανεπανόρθωτα ο τουριστικός χαρακτήρας της χώρας μας και ιδιαίτερα της Κρήτης

    · ακόμα και υψηλού βαθμού ασφαλείας μέθοδοι επεξεργασίας τοξικών ουσιών, όπως κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι αυτές που έχουν επιλεγεί, δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα κρίσιμου ατυχήματος (πχ από διαφυγή αερίου) ή πρόκλησης θαλάσσιας ρύπανσης. Στην απευκταία αυτή περίπτωση, εκτός από το αμέσως υποκείμενο θαλάσσιο περιβάλλον, το οποίο θα καταστραφεί μόνιμα, τα θαλάσσια ρεύματα θα επεκτείνουν την ρύπανση.

    Επιπρόσθετα, όπως επισημαίνουν και οι καθηγητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων: «ό,τι χημικό, έστω και μη τοξικό, που πέφτει στη θάλασσα, το οποίο δεν ανήκει στα συστατικά της, θεωρείται απρόβλεπτο για τις συνέπειες του».

    Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι διοργανωτές της εκδήλωσης, καλούμε τους συμπολίτες μας:

    · να μη δεχθούν την όποια απόφαση οποιουδήποτε οργάνου που λαμβάνεται ερήμην της τοπικής κοινωνίας. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τέτοια σοβαρή απόφαση που επιβαρύνει στον υπέρτατο βαθμό την ήδη βαρύτατα επιβαρυνόμενη θαλάσσια περιοχή μας λόγω και του μεγάλου αριθμού των πηγών ρύπανσης, όπως τα διερχόμενα πλοία, τα εκβάλλοντα στην θάλασσα αστικά και γεωργικά λύματα, τα πιθανολογούμενα λύματα από ατυχήματα σε διαδικασίες εξόρυξης υδρογονανθράκων, κ.α.

    · να απαιτήσουν να εξευρεθούν ορθολογικότερες λύσεις στο πρόβλημα, πχ με τη διάθεση των προϊόντων της εξουδετέρωσης σε επίγειες ειδικές εγκαταστάσεις σε χώρες που έχουν τις κατάλληλες υποδομές και τεχνογνωσία.

    Να δηλώσουμε τέλος πως εμείς όλοι που παίρνουμε μέρος σε αυτήν την εκδήλωση:

    · πιστεύουμε ότι μοναδική οριστική λύση είναι όχι μόνο η τυπική απαγόρευση αλλά και η εφαρμογή μέτρων αποτροπής κατασκευής χημικών αλλά και πυρηνικών οπλοστασίων από όλες τις χώρες του πλανήτη μας, χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση

    · λέμε όχι σε όλους τους πολέμους.

    Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974196298 (Ζ. Ασσαριωτάκης) και 6978512779 (Π. Συγγελάκης)

    Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

  6. Για άθλιες συνθήκες κράτησης που συνεχίζονται και χειροτερεύουν στις φυλακές Αγ. Στεφάνου στην Πάτρα, μας μίλησαν σήμερα 16 Φεβρουαρίου 2014, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι κρατούμενοι Μ. και Β.

    Συγκεκριμένα:

    Το ιατρικό προσωπικό και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ανεπαρκείς και η υγεία των κρατουμένων στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην τύχη (τον Οκτώβριο του 2013 πέθανε ασθενής κρατούμενος από αδιαφορία των σωφρονιστικών στις εκκλήσεις του για βοήθεια,βλ.παρακάτω)

    Ζεστό νερό διατίθεται μόνο για μισή ώρα την ημέρα για 250 άτομα, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να κάνουν όλοι μπάνιο.

    Σε θαλάμους των 3-4 ατόμων στοιβάζονται μέχρι και 16 άτομα

    Κόβονται οι άδειες με το πρόσχημα ότι οι κρατούμενοι “δεν πληρούν τα εχέγγυα” κάτι που δεν ισχύει. Συχνά οι αρχές τις φυλακής απαγορεύουν τις άδειες με τη δικαιολογία ότι οι κρατούμενοι δεν έχουν περάσει από γενικές εξετάσεις (όπως απαιτείται) οι οποίες όμως μπορεί να κάνουν και ένα χρόνο για να πραγματοποιηθούν. Σε άλλες περιπτώσεις ζητάνε μισθολόγια των σπιτιών στα οποία θα διαμείνουν οι κρατούμενοι κατά τη διάρκεια της άδειας τους.

    Οι υπεύθυνοι της τροφοδοσίας προωθούν μάρκες προϊόντων δικής τους προτίμησης, προφανώς επειδή έχουν κέρδος από αυτά χωρίς να υπολογίζουν τις ανάγκες των κρατουμένων.

    Τέλος οι κρατούμενοι Μ. και Β., μας μετέφεραν την οργή και την αγανάκτηση που επικρατεί μέσα στις φυλακές και τόνισαν πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να ακουστούν. Το πρόσφατο ιστορικό:

    Τον Οκτώβριο του 2013, 542 κρατούμενοι έστειλαν ως πρώτη μορφή διαμαρτυρίας μια επιστολή σχετικά τις συνθήκες κράτησης που επικρατούσαν στις φυλακές
    Από εκείνη την πρώτη επιστολή πληροφορούμαστε πως στις φυλακές αυτές που χτίστηκαν με προδιαγραφές χωρητικότητας 400 ατόμων κρατούνται έγκλειστοι σε άθλιες συνθήκες πάνω από 800 κρατούμενοι και στα κελιά στοιβάζονται μέχρι και 14 άτομα μαζί.
    Στη συνέχεια αναφέρουν πως οι άδειες τους έχουν κοπεί και όπως οι ίδιοι χαρακτηριστικά λένε έχουν γίνει ένα “απίστευτο όνειρο”. Να επισημάνω ότι αυτό το κείμενο αποδεικνύει ότι οι διαδικασίες για περιορισμό ή για κατάργηση των αδειών όπως και η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας, έχουν ξεκινήσει πολύ καιρό πριν και δεν είναι αποτέλεσμα της φυγής του Χρ. Ξηρού ή του Κ.Σακκά όπως πιθανόν κάποιος κόσμος νομίζει.
    Ένα από τα σημαντικά σημεία εκείνης της πρώτης επιστολής ήταν η καταγγελία για απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η τραγική απόδειξη ήταν όταν μετά από μερικές μέρες που στάθηκε αυτή η επιστολή, συγκεκριμένα στις 18/10/2013, ένας κρατούμενος έχασε τη ζωή του αφού δεν υπήρχε ιατρικό προσωπικό και ενώ εκείνος διαμαρτυρόταν για μέρες για προβλήματα υγείας. Καμμιά συνέχεια δεν δόθηκε σ’ αυτό το περιστατικό, το οποίο θάφτηκε όσο πιο γρήγορα γινόταν, όπως όλα αυτά τα περιστατικά που τα ΜΜΕ αποφεύγουν να παρουσιάζουν. Μόνο αλληλεγγύοι και αλληλέγγυες από την Πάτρα και το Αίγιο ασχολήθηκαν με το θάνατο του κρατούμενου και ομάδες όπως οι “δυσήνιος ίππος” και dinamitera διοργάνωσαν διαμαρτυρίες έξω από τις φυλακές του Αγ.Στεφάνου και μικροφωνικές (βλ. φωτό).
    Στις 28 Δεκεμβρίου 2013 603 κρατούμενοι των φυλακών του Αγ.Στεφάνου Πάτρας, στέλνουν δεύτερο κείμενο – διαμαρτυρία στο οποίο κάνουν λόγο για πλήρη αδιαφορία των στοιχειωδών ανθρωπίνων αναγκών των κρατουμένων που μάλλον αποδεικνύει οι συνθήκες κράτησης αποτελούν εκδικητική τιμωρία και όχι σωφρονισμό. Το ζεστό νερό χορηγείται ανά μισάωρο, ιατρικό προσωπικό συνεχίζει να μην υπάρχει -παρά τον θάνατο του κρατουμένου τον Οκτώβριο – ενώ οι άδειες συνεχίζουν να κόβονται.

    • Ρέθυμνο : πρωτοβουλία ενάντια στις πολιτικές διώξεις στο 18/02/2014 στις 14:23

    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

    Μπορούμε ακόμη να μιλάμε για δημόσια υγεία και δημόσιο χώρο όσο εφαρμόζονται πολιτικές εξαθλίωσης των ζωών μας; Η καθημερινότητα όλων μας αποδεικνύει το αντίθετο. Αφενός ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι αποκλειόμαστε όλο και περισσότερο από τη «δημόσια» υγεία που νομίζαμε ότι είχαμε κατακτήσει. Αφετέρου επιδιώκεται η κατάργηση κάθε έννοιας δημόσιου χώρου μέσω του εκφοβισμού, της καταστολής και πρακτικών παρακολούθησης.

    Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου οι πολιτικές αυτές έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων, προσωπικού και βασικών κλινικών περιγράφοντας μια εικόνα δραματικής υποβάθμισης του νοσοκομείου που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του νομού. Τα παραπάνω συνιστούν αποτέλεσμα κεντρικά σχεδιασμένης κρατικής πολιτικής που επιδιώκει την απαξίωση της δημόσιας υγείας με τελικό στόχο την κατάργησή της. Η πλειονότητα της διοίκησης του νοσοκομείου (κομματικών στελεχών Νέας Δημοκρατίας) διορίστηκε για να επιτελέσει ακριβώς αυτό το ρόλο, ακολουθώντας κατ’ επανάληψη φασιστικές πρακτικές και τακτικές εκφοβισμού όσων αντιστέκονται. Είναι ενδεικτικό των προτεραιοτήτων τους ότι ενόσω υπάρχουν τόσες ελλείψεις τοποθετούν κάμερες στις εισόδους του νοσοκομείου, που παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα και το ιατρικό απόρρητο.

    Οι κατά τόπους εκφραστές αυτών των πολιτικών έχουν επιλέξει πλευρά. Το ίδιο και όσοι συνεχίζουμε να διεκδικούμε άρτιες δομές υγείας και δημόσιο χώρο για όλους. Τέτοιος είναι ο αγώνας του προέδρου της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου Γιάννη Σαριδάκη, ενάντια στον οποίο, με πρόσχημα την τύφλωση των καμερών του νοσοκομείου, ασκήθηκε δίωξη με την ανυπόστατη και γελοία κατηγορία της «φθοράς δημόσιας περιουσίας» που στόχο έχει τη φίμωσή του, την παύση της συνδικαλιστικής του δράσης και την απώλεια της εργασίας του.

    Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/-ες στον διωκόμενο Γιάννη Σαριδάκη με τις παρακάτω ενέργειες:
    – Εβδομαδιαίες συναντήσεις συντονισμού δράσεων κάθε Τετάρτη 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου μέχρι την πραγματοποίηση της δίκης.
    – Σύσταση ταμείου αλληλεγγύης.
    – Πραγματοποίηση εκδήλωσης και πορείας (λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν).
    – Συγκέντρωση στο δικαστήριο Ρεθύμνου την ημέρα της δίκης, στις 10/3/2014.

    Επιλέγουμε το δρόμο της αντίστασης. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
    Όταν χτυπούν έναν μάς χτυπούν όλους.

    Πρωτοβουλία ενάντια στις πολιτικές διώξεις στο Ρέθυμνο

  7. Το δόγμα των προληπτικών ελέγχων σε ότι κινείται, ήρθε και στο Ρέθυμνο. Κύριος αποδέκτης φυσικά η νεολαία και οι φοιτητές, που αριθμούν αρκετές χιλιάδες στην πόλη του Ρεθύμνου, και αποτελούν τον πιο εύκολο στόχο τρομοκράτησης και ψυχολογικής βίας που ασκείται από τους συνεχής ελέγχους. Εντασσόμενη στο ευρύτερο πλαίσιο της κυβερνητικής καταστολής, η τοπική ασφάλεια επιστρέφει την πόλη στην εποχή της τρομοκρατίας και της ασυδοσίας των ΕΚΑΜ το 1993 που όλοι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ρεθυμνιώτες θυμούνται πολύ καλά.

    Έτσι με την νέα φουρνιά ασφαλιτών που ήρθε στην πόλη, θέλουν να επιβάλλουν το δόγμα των Σαμαρά και Δένδια. Άλλωστε με την σιωπηλή συμφωνία της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες οι διώξεις των αγωνιστών, είτε για την κατάληψη του δημαρχείου τον Φλεβάρη ’12 (περισσότερα ΕΔΩ), είτε με βόλτες και έρευνες στο Δίκτυο Χωρίς Μεσάζοντες (περισσότερα ΕΔΩ), όπως και άλλα περιστατικά που δεν έχουν καταγραφεί.

    Ενώ ταυτόχρονα κάνουν με τον τρόπο τους, πλάτες στους νεοναζί της Χ.Α. που ναι μεν κρυμμένοι από τους αντιφασίστες αλλά ανενόχλητοι από τους μπάτσους, πετάνε στα κλεφτά τρικάκια στους δρόμους της πόλης.

    Αναδημοσιεύουμε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο madeincreta.gr σχετικά με τους συνεχής ελέγχους σε φοιτητές. Εννοείται ότι δεν συμφωνούμε με την έκφραση του συντάκτη περί “χρησιμότητας των ελέγχων από αστυνομικούς”.

    Yπό… αυστηρό έλεγχο τίθενται συχνά στο Ρέθυμνο ως… ύποπτοι (κακοποιοί, τρομοκράτες;) φοιτητές των σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης και σε ορισμένα σημεία της πόλης, ενώ περπατούν αμέριμνοι, δέχονται τις ερωτήσεις και του ελέγχους από αστυνομικούς της τοπικής Ασφάλειας. Πρόσφατα, για παράδειγμα, αστυνομικοί σταμάτησαν φοιτήτρια στην περιοχή της Καλλιθέας, της ζήτησαν τα στοιχεία της και συνέχεια να βγάλει από την τσάντα της το περιεχόμενο που την… φούσκωνε. Φυσικά, από την τσάντα κράτησε και τους έδειξε ένα ζευγάρι… γόβες. Και φυσικά είναι χρήσιμοι οι έλεγχοι, όμως κάποιες φορές οι αστυνομικοί υπερβάλλουν και σταματούν φοιτητές για έλεγχο ακόμα και για δέκατη ή δέκατη πέμπτη φορά. Τους βλέπουν ως συνεργάτες του Ξηρού;

    http://mpalothia.com/2014/02/13/%CF%81%CE%AD%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%8C%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B3/

    • λαμπε ρατ: 7 «διδάγματα» από το Φαρμακονήσι στο 13/02/2014 στις 11:57

    7 «διδάγματα» από το Φαρμακονήσι

    1. Η επικοινωνιακή διαχείριση των δολοφονιών στο Φαρμακονήσι ήταν ξεδιάντροπα και χυδαία κυνική. Το καθεστώς δεν τήρησε καν τα ανθρωπιστικά προσχήματα. Όσοι (βλ. Παπανδρέου, Βενιζέλος κ.α.) εγκάλεσαν υπουργούς της «δεξιάς» γι’ αυτή τη διαχείριση, βγάζοντας ταυτόχρονα την ουρά τους έξω από το έγκλημα, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Για να εξαπλωθεί η βαρβαρότητα δεν χρειάζονται μόνο οι απολογητές της, χρειάζονται και οι «ευαίσθητοι» που «διαφωνούν» με τις εκάστοτε τακτικές (ποτέ όμως με τις στρατηγικές). Η επιτάχυνση της βαρβαρότητας έχει κι αυτή τη διαλεκτική της.
    2. Η στρατοαστυνομία των συνόρων, θρονιασμένη δίπλα στον Κύριο, έχει το υπέρτατο δικαίωμα ζωής και θανάτου. Εδώ, δεν «χαρίζει τη ζωή ή αφήνει να πεθάνουν». Εδώ δολοφονεί. Τι άλλο ήταν η ρυμούλκηση μιας βάρκας γεμάτης ανθρώπους που δεν γνωρίζουν κολύμπι από ένα ταχύπλοο, σε φουρτουνιασμένη θάλασσα και μέσα στη νύχτα; Η αδιαφορία των στρατοαστυνομικών μηχανισμών για το αν οι ενέργειές τους θέτουν σε θανατηφόρο κίνδυνο τις ζωές των Άλλων ομολογείται από τους ιθύνοντες και επιδεικνύεται. Ούτως ή άλλως, πρόκειται για «τραγικής ποιότητας» μετανάστες, με κουλτούρα που, πώς να το κάνουμε, απέχει έτη φωτός από την «πολιτισμένη Δύση».
    3. Νέες απτές ιδιότητες που μπορούν να προκαλέσουν το μίσος των «γηγενών» αποδίδονται τόσο στους μετακινούμενους όσο και σε εκείνους που αντιστέκονται στην απανθρωποποίηση. Οι μετακινούμενοι είναι εκτός των άλλων και πολεμικοί εισβολείς, εχθροί της εθνικής ασφάλειας. Η φύλαξη των συνόρων αποτελεί «ύψιστο εθνικό χρέος». Όποιος καταγγέλλει δημόσια τους πνιγμούς στο αιγαίο ως δολοφονίες δεν είναι «απλώς» ένας πολίτης που διατηρεί ακόμα την ανθρωπιά του ή ένα πολιτικό υποκείμενο με διαφορετικές απόψεις, αλλά είναι ανθέλληνας που απεργάζεται την εξόντωση των ελλήνων, και ενδέχεται να αντιμετωπιστεί κι αυτός με στρατιωτικοαστυνομικές μεθόδους, όχι βέβαια της ίδιας έντασης.
    4. Η ευθύνη για το θάνατο μετακυλίεται στα ίδια τα θύματα, σε λανθασμένους χειρισμούς και υπολογισμούς τους. Ο νεοφιλελεύθερος λόγος περί ευθύνης των ίδιων των υποκειμένων για την κατάσταση και τις συνθήκες της ζωής τους διαστέλλεται μέχρι την ευθύνη για τον ίδιο το θάνατο. Ο νεοφιλελευθερισμός εδώ συναντιέται πλέον όχι μόνο με τη βιοπολιτική υποκειμενοποίηση, αλλά και με τη θανατοπολιτική υποκειμενοποίηση. Το καθεστώς βροντοφωνάζει προς όλους τους ενδιαφερόμενους: «εσύ και μόνο εσύ φταις αν ψοφάς• δεν υπολόγισες σωστά». Η νέα «κατηγορική προσταγή» είναι η εξής: υπολόγιζε έτσι ώστε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να αποφεύγεις το θάνατο.
    5. Η κίνηση των μεταναστών εξομοιώνεται με φυσικό φαινόμενο (μια «πλημμυρίδα»), απέναντι στο οποίο πρέπει να λάβουμε προληπτικά μέτρα. Η μετανάστευση φυσικοποιείται κι έτσι απεκδύεται τα κοινωνικά-πολιτικά της αίτια και χαρακτηριστικά. Η αστυνομία (ως βιοπολιτικός προληπτικός μηχανισμός ανάμεσα στα άλλα) είναι εδώ για να μεριμνήσει για το καλό μας, να σχεδιάσει και να εκτελέσει ό,τι θεωρεί η ίδια πρόσφορο και αναγκαίο για την έγκαιρη και έγκυρη αναχαίτιση αυτής της φυσικής καταστροφής που εν δυνάμει μας απειλεί όλους: από καταστάσεις εξαίρεσης για τον γηγενή πληθυσμό μέχρι δολοφονίες για τους Άλλους. Έτσι ενισχύεται η αστυνομία, ως πρακτικές και ως ιδεολογία. Έτσι χτίζεται αργά αλλά σταθερά ο νέος ολοκληρωτισμός.
    6. Η «ανακατάληψη των πόλεων από τους λαθρομετανάστες» δεν αρκεί. Το «Έθνος» οφείλει να ανακαταλάβει και το αιγαίο από τους τούρκους, οι οποίοι μας στέλνουν καραβιές γεμάτες «μιάσματα, παρίες, εν δυνάμει εγκληματίες, ακόμα κι εν δυνάμει τρομοκράτες». Η στρατιωτική ορολογία που χρησιμοποιεί το καθεστώς κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Η στρατιωτικοποίηση του κοινωνικού οφείλει να έχει και τη γλώσσα που της αντιστοιχεί. Έτσι εκπαιδεύεται ο πληθυσμός στη γλώσσα, τις πρακτικές και τα συναισθήματα (διακινδύνευση, ένταση, άγχος, εγρήγορση) ενός οιονεί πολέμου, όπου δεν έχουν θέση ούτε οι κρατικοδικαϊκές εγγυήσεις ούτε η χαλαρότητα και η ανεμελιά της ειρηνικής περιόδου. «Είμαστε σε πόλεμο», είχε δηλώσει ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, και απαιτούσε τη συ-στράτευση όλων για τη σωτηρία της πατρίδας.
    7. Ο «πόλεμος κατά της παράνομης μετανάστευσης» είναι, ως προς τον ελληνικό πληθυσμό, άλλη μία τεχνική συσπείρωσης και αντι-λιποταξίας• άλλος ένας τρόπος να εκφασιστούν τα ήθη, να αναζωογονηθούν τα εθνικά αισθητήρια και αντανακλαστικά, να ταυτιστεί ο πληθυσμός με την κρατική ισχύ, να κοπεί από τη ρίζα της η ροή της ανθρώπινης αλληλεγγύης και να απωθηθεί από το συλλογικό ασυνείδητο η αίσθηση της κοινής μοίρας που μας ενώνει με αυτούς τους ανθρώπους.

    παλιότερα σχετικά κείμενα:
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1486191
    http://nolager.espiv.net/index.php/2014-02-07-20-23-56/78-2014-02-06-10-33-37

    λαμπε ρατ
    φεβρουάριος 2014

    • Ρέθυμνο:Το ιατρείο κοινωνικης αλληλεγγύης Ρεθύμνου εχει αναγκη απο φαρμακα στο 02/02/2014 στις 12:16

    Το ιατρείο κοινωνικης αλληλεγγύης Ρεθύμνου λειτουργεί 5,5 χρονια στο Ρέθυμνο. Σε μια εποχη που ανασφάλστοι ήταν κατα κυριο λογο οι μεταναστες χωρις εγγραφα, ήταν το πρώτο εθελοντικό ιατρείο που απευθύνονταν σε ανασφάλιστους σε πανελλήνιο επίπεδο Μετά από 5,5 χρόνια λειτουργίας του ιατρείου παρακολουθούμε πάνω απο 2.500 ασθενείς και μετράμε πάνω από 6.000 επισκέψεις ενηλίκων και παιδιών. Τα τελευταία χρόνια με έμφαση το 2013 εκτός από την αύξηση του απόλυτου αριθμού των επισκέψεων όλο και περισσότεροι Ελληνες επισκέπτονται το ΙΑΤΡΕΙΟ. Οι μετανάστες χωρίς έγγραφα είναι λιγοστοί, ενώ οι μετανάστες που έρχονται σε εμάς είναι κατά κύριο λόγο νόμιμα διαμένοντες, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τους Ελληνες. Τα προβλήματα των ασθενών είναι όλο και σοβαρότερα και χρειάζονται νοσηλεία, εξειδικευμένες παρεμβάσεις ή χειρουργικές επεμβάσεις. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται απελπισμένοι μετά από νοσηλείες για επειγοντα προβλήματα υγειας στο νοσοκομείο όπου τους ζητούνται υπέρογκα ποσά τα οποία ειναι αδύνατον να πληρώσουν. Τα εμβόλια των ανασφάλιστων παιδιών παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτείας ότι θα καλυφθούν πλήρως από το κράτος εξακολουθούν να αποτελούν το βασικό έξοδο του ιατρείου.

    Η λειτουργία του ιατρείου στηρίχτηκε και στηρίζεται ακόμα στη σχέση εμπιστοσύνης που χτίσαμε με τους ανθρώπους που απευθύνονται σε εμάς και με τους συμπολίτες μας που στάθηκαν έμπρακτα αλληλέγγυοι στην προσπάθειά μας. Το ίδιο έκανε και η τοπική αυτοδιοίκηση.

    Η Δημόσια Υγεία είναι αγαθό ανεκτίμητο και η σημερινή πολιτική υγείας ρισκάρει να τη χάσει, κλείνοντας τα μάτια σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αυτό που την έχει μεγαλύτερη ανάγκη. Για αυτό το λόγο, όποιος επιθυμεί, μπορεί να ενισχύσει το φαρμακείο του ιατρείου είτε προβαίνοντας σε αγορά των κάτωθι αναφερόμενων φαρμάκων και εμβολίων που χρειαζόμαστε, είτε φέρνοντας μας φάρμακα που δεν έχουν λήξει τις ώρες λειτουργίας του ιατρείου, δηλαδή Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα (6-9 μ.μ) και Τρίτη πρωί (9.00-11.00 π.μ).

    Χρειαζόμαστε τα παρακάτω είδη φαρμάκων:

    Αντιυπερτασικά
    Αντιδιαβητικά
    Καρδιολογικά
    Αναπνευστικά
    Υπολιδαιμικά φάρμακα
    Αντιελκωτικά του στομάχου
    Ινσουλίνη και
    Αλοιφές

    Χρειαζόμαστε τα παρακάτω εμβόλια:

    Act -Hib

    Engerix/HBVaxPro

    Havrix/Vaqta

    Infanrix HEXA

    Infanrix IPV-Hib/Pentavac

    MMR

    Menveo

    Pneumo 23

    Prevenar 13″

    • Hράκλειο : Γενική Συνέλευση - Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης "Γαλάτεια Καζαντζάκη"2/2 στο 01/02/2014 στις 22:16

    Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην πρώτη Γενική Συνέλευση για τη νέα χρονιά,

    την Κυριακή 2/2 στις 17.00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ, Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 41 (απέναντι από το Υγειονομικό)

    Θέματα:

    · Συμβάσεις Εργασίας

    · Εξελίξεις στα εκπαιδευτικά, εργασιακά, θέματα υγείας και πρόνοιας.

    · Δράσεις του Σωματείου

    Συμμετέχουμε μαζικά για να συζητήσουμε τις εξελίξεις και να οργανώσουμε την πάλη μας.

    Συσπειρωνόμαστε, μαζικοποιούμε το σωματείο!

    Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης “Γαλάτεια Καζαντζάκη”
    blog: http://somatio-idiotikis-ekpedeusis-iraklio.blogspot.gr/
    email: swmateio.ekpaid@gmail.com
    τηλ: 6982314465, 6974153158, 6975469551

    • Ρέθυμνο :Σεμινάριο δημιουργικής γραφής και ποιητικό γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον Κοχλία στο 01/02/2014 στις 15:06

    Το συνεργατικό φροντιστήριο ¨Κοχλίας¨στο Ρέθυμνο διοργανώνει στο χώρο του σεμινάριο δημιουργικής γραφής για μαθητές και για ενήλικους το Σάββατο και την Κυριακή 1-2 Φλεβάρη. Είσοδος ελεύθερη. Δηλώστε συμμετοχή στο 6942418218 . Από το μεσημέρι και έπειτα θα ακολουθήσει ποιητικό γλέντι (!) στο Χαλικούτι σε μια απόπειρα να ενισχυθεί ο Κοχλίας για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο χώρο του φροντιστηρίου.

    Έχοντας συνείδηση βαθιά πως η οργανωμένη αλληλεγγύη είναι το μόνο εργαλείο απέναντι στην τυχαία σύμπραξη (που μυρίζει ενοχή και φιλανθρωπία) , αποφασίζουμε όλοι μαζί να λύσουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα για να κρατηθούμε όρθιοι εν μέσω νεοφιλελεύθερης θυέλλης που μας “οργώνει” γονατιστούς.

    Εμφανώς επηρεασμένοι …από το σεμινάριο που έρχεται σας περιμένουμε εκεί!

    http://toxalikouti.org/

    • Ρέθυμνο : Δίκτυο Χωρίς Μεσάζοντες,Νέα ημερομηνία διανομής προϊόντων 9 Φλεβάρη στο 01/02/2014 στις 15:04

    ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 5ης ΔΙΑΝΟΜΗΣ
    ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ – ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

    ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ (ΒΛ. ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ) Η 5η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ.

    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

    ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

    ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΛΕΣΜΑ

    ΣΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ

    ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, ΡΕΜΑ ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

    ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ

    ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠ’ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ

    ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ

    ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

    Περισσότερα : Απάντηση του Δικτύου Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες Ρεθύμνου στο δημοσίευμα περί «εμπλοκής»

    Δελτίο Τύπου

    Έπειτα από πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, συναντηθήκαμε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, με σκοπό να συζητήσουμε το πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με την παραχώρηση του χώρου της Πλατείας Συνατσάκη (Ρέμα Συνατσάκη) στην Καλλιθέα, με συντονιστές τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίουκ. Ν. Σκορδίλη και τον Αντιδήμαρχο κ. Τ. Παπαδουράκη.

    Εκτέθηκαν οι απόψεις και των δύο πλευρών και από τη μεριά μας εξηγήσαμε ότι λειτουργούμε συμπληρωματικά της Λαϊκής Αγοράς ενισχύοντας τους τοπικούς παραγωγούς, στρέφοντας τον κόσμο στην αγορά ντόπιων προϊόντων.

    Στη συνέχεια περιγράψαμε τις διαδικασίες λειτουργίας του δικτύου ώστε να μην υπάρχουν παρανοήσεις ως προς τον ρόλο του. Επίσης θίξαμε το δικαίωμα των πολιτών στο Δημόσιο Χώρο το οποίο έγινε γενικώς αποδεκτό. Τελικά υπήρξε ρητή δέσμευση ότι θα μας παραχωρηθεί ο χώρος για την Κυριακή 9 Φλεβάρη.

    Θεωρούμε ότι η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και καλούμε όλους, Παραγωγούς και Καταναλωτές, σε ανοιχτή συζήτηση την Κυριακή 2 Φλεβάρη στην Πλατεία Συνατσάκη (Ρέμα Συνατσάκη), ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το κρίσιμο θέμα της διατροφής και της επιβίωσής μας.

    ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

    http://dareth.gr/

    • Hράκλειο: Πρώτο μάθημα κινηματογραφικής ομάδας στο 01/02/2014 στις 15:00

    Δευτ. 3/02/2014 – Πρώτο μάθημα κινηματογραφικής ομάδας
    Αυτήν την Δευτέρα 7-9μμ συζήτηση της κινηματογραφικής ομάδας, με θέμα ‘Πραγματοποίηση γυρισμάτων ταινίας Low Budget ή και No budget’- μικρού και μεγάλου μήκους. Θα αναφερθούν ταινίες και τρόποι έυρεσης χρηματοδότησης. Όποιος έχει κάτι σχετικό να αναφέρει ή θέλει να προτείνει κάποιες σχετικές ταινίες (low budget) είναι ευπρόσδεκτος.

    http://swmateiotogranazi.blogspot.gr/

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.