→ Φεβρουάριος 2012 :: Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιεύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο )και γράφετε στην θέση όνομα τον τίτλο που επιθυμείτε και στο κάτω πλαίσιο την πληροφορία που θα ανεβάσετε στην συνέχεια πατάτε υποβολή σχολίου και το άρθρο σας δημοσιέυεται άμεσα.Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@espiv.net & candiaalternativa@gmail.com

45 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Zήτω η Ελληνική Χρεοκρατία στο 09/02/2012 στις 15:15

    Όπως έχει ειπωθεί από ειδικότερους, το δημόσιο χρέος είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα με μεγάλη ποικιλία συμβάσεων που έχουν συναφθεί με διαφορετικούς όρους σε διαφορετικούς χρόνους και με ελάχιστη διαφάνεια. Ουδέποτε, μέχρι τουλάχιστον να ξεσπάσει η σημερινή κρίση, ακούσαμε από κάποιον Έλληνα βουλευτή ή το κόμμα του, να ζητάει διευκρινήσεις για τέτοιου είδους δανειακές συμβάσεις, έστω κι αν τα κόμματά τους καταψήφιζαν τους προϋπολογισμούς του ελληνικού κράτους.

    Στην Ελλάδα, πριν την θεσμοθέτηση του ευρώ, το σημαντικότερο μέρος του δημόσιου δανεισμού γινόταν σε δραχμές. Τα δραχμικά δάνεια της εποχής είχαν πολύ υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με τα επιτόκια των δανείων με ρήτρα ξένων νομισμάτων για λόγους σχετικούς, κυρίως, με την τιμολόγηση του κινδύνου διολίσθησης της δραχμής σε σχέση με τα λεγόμενα “σκληρά” νομίσματα της προ ευρώ εποχής, όπως το δολάριο ή το ελβετικό φράγκο.

    Κανείς από τους κατά τα άλλα λαλίστατους οικονομολογούντες στα διάφορα φόρα ή πάνελ, δε μπορεί ή δε θέλει να μας πει αν τα δραχμικά δάνεια που αποπληρώθηκαν μετά την υιοθέτηση του ευρώ, αποδόθηκαν στους δανειστές με προσαρμοσμένα προς τα κάτω επιτόκια, εφόσον εξέλειπε πλέον ο δραχμικός συναλλαγματικός κίνδυνος. Ιδού μια ενδιαφέρουσα ερώτηση προς τον κ. Χριστοδουλάκη που διαχειρίστηκε ως υπουργός Οικονομικών την μετάπτωση από την δραχμή στο ευρώ ή τον τότε επιτελή του και σημερινό Πρωθυπουργό, κ. Παπαδήμο.

    Μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο λήγει ένα ομόλογο αξίας 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την πληρωμή του οποίου πρέπει να φτύσουν κι άλλο αίμα οι συνταξιούχοι κι οι επισφαλώς εργαζόμενοι των 600 ευρώ. Πρέπει, λοιπόν, να γίνει καθολική η απαίτηση να πληροφορηθούμε αν το ομόλογο αυτό ήταν συνομολογημένο σε δραχμές και αποδίδεται με επιτόκιο της τάξης του 15-20% ή με επιτόκιο προσαρμοσμένο αναλόγως.

    Κανείς δημοσιογράφος δεν ζήτησε από τον κ. Παπαδήμο να σχολιάσει την άποψη περί της αναγκαιότητας να ξεκινήσει μια συστηματική καταγραφή και αποτίμηση της -κατά καθολική πλέον συνείδηση- διαχρονικά καταχρηστικής συμπεριφοράς όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και να υπολογιστεί μια τάξη μεγέθους για το μέρος του δημόσιου χρέους που σαν κοινωνία θα έπρεπε να θεωρήσουμε αντικειμενικά ειδεχθές.

    Δυστυχώς, πολλοί και διάφοροι “αστέρες” του αντιμνημονιακού μετώπου, αναλώνονται στη διατύπωση έωλων στρατηγικών επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και σε άδικες προτάσεις για καθολική άρνηση του χρέους, αρνούμενοι πεισματικά να προωθήσουν ως κεντρικό πολιτικό αίτημα τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους που θάβεται οριστικά κάτω από το «κούρεμα», με διαπραγματευτή τον διορισμένο κ. Παπαδήμο και επιτελείς άτομα όπως ο κ. Χριστοδούλου, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, και ο κ. Γεωργίου, πρώην υπάλληλος του Δ.Ν.Τ. Μαζί, ευτυχώς για όλους τους, θα θαφτούν οριστικά κι όλες οι ευθύνες του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος.

    Αλλά, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξή, δεν μπορεί να μη σχολιάσει κανείς και το οξύμωρο αυτής της ιδιότυπης “ομερτά”. Οξύμωρο που αφορά την πολιτική συμπεριφορά ατόμων όπως ο κ. Λεωνίδας Βατικιώτης, ένoς από τους οικονομολογούντες που κέρδισε ακροατήριο ως επιστημονικός συνεργάτης του διαφωτιστικού ντοκιμαντέρ “Χρεοκρατία”, και πλασαρίστηκε ως στυλοβάτης της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου. Αλλά ο κ. Βατικιώτης ταυτόχρονα με το αίτημα για τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, προπαγανδίζει και την καθολική άρνησή του. Ασφαλώς, θα ακούγαμε με ενδιαφέρον την εξήγησή του κ. Βατικιώτη, για το πώς γίνεται να θες να ελέγξεις κάτι το οποίο αρνείσαι!

    Αλέξανδρος .Ι. Κατσανεβάκης

    • Tα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης για εργασιακό, ασφαλιστικό στο 08/02/2012 στις 20:39

    Όλα τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης για εργασιακό, ασφαλιστικό

    Πηγή:www.capital.gr

    Της Ρούλας Σαλούρου (www.capital.gr)

    Μειώσεις σε κατώτατους και τους βασικούς μισθούς κατά 22%, μείωση των μισθών στους νέους κατά επιπλέον 10%, κατάργηση μονιμότητας σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες, μείωση των επικουρικών χωρίς πλαφόν, με νόμο πλαίσιο και των κύριων συντάξεων σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και ΝΑΤ, κατάργηση της Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας, μείωση των κοινωνικών επιδομάτων κατά περίπου 4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015 και επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το κείμενο που συζητούν αυτή τη στιγμή στο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, στο κείμενο που καλούνται να υπογράψουν οι αρχηγοί περιλαμβάνεται:

    1. Νόμος – πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο εξειδικεύεται σε μειώσεις 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ. Έναρξη εφαρμογής μειώσεων 1.1.2012

    2. Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ καταβολές.

    3. Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

    ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

    1. Στόχος εξοικονόμησης ποσού ύψους με 1,5% του ΑΕΠ, για την περίοδο ισχύος του προγράμματος (2013-2015). Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν διακοπές προγραμμάτων και εισοδηματικό όριο για την παροχή επιδομάτων.

    ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    1. Μείωση μοναδιαίου εργασιακού κόστους κατά 15% στη διάρκεια ισχύος του προγράμματος. Κοινωνικός διάλογος. Εάν έως τέλος Φεβρουαρίου δεν υπάρξει συμφωνία, τότε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προσαρμογή του κόστους.

    Μέτρα:

    * Διαρθρωτικά μέτρα στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων

    -Μέγιστη διάρκεια συλλογικών συμβάσεων τρία χρόνια.
    -Οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα χρόνο μετά τη νομοθέτηση του προγράμματος.
    -Μετενέργεια: μείωση του χρόνου της από έξι μήνες σε τρεις.
    -Στο βαθμό που δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εντός τριών μηνών ως βάση θεωρείται ο βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ. Επιπρόσθετα διατηρούνται γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνότητας. Αυτά διατηρούνται έως τη σύναψη νέας συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής).
    -Κατάργηση μονιμότητας σε όλες τις εταιρίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες).
    -Πάγωμα ωριμάνσεων μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.
    -Κατάργηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται υπόψη η οικονομική κατάσταση της εταιρίας.

    * Προσαρμογή βασικού μισθού

    -Μείωσή του κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.
    -Πάγωμα του κατώτατου στα επίπεδα που θα διαμορφωθούν μετά τη μείωση έως το πέρας της προγραμματικής περιόδου.
    -Επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών).
    -Έως τέλη Ιουλίου 2012, σαφές χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ με σκοπό την ευθυγράμμιση αυτής με τις ανταγωνιστικές χώρες.

    * Μη μισθολογικό κόστος

    -Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 2% με την κατάργηση των εισφορών για ΟΕΚ-ΟΕΕ. Οι δύο αυτοί οργανισμοί κλείνουν.
    -Περαιτέρω μείωση κατά 3% των εισφορών ΙΚΑ από 1.1.2013 χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. Ελπίζεται αύξηση αποτελεσματικότητας στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών. Εάν από τη μείωση των εισφορών προκύψει επιπρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό προβλέπεται αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων.
    -Μετά από αναλογιστικές μελέτες και διάλογο τα ειδικά επικουρικά ταμεία εταιριών με ιδιαίτερο κόστος ασφαλιστικών εισφορών να εξομοιωθούν με τις εισφορές άλλων επιχειρήσεων που καλύπτει το ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιβαρυνθεί κρατικός προϋπολογισμός.

    Σε περίπτωση που αυτά δε λειτουργήσουν θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα.

    ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

    1. Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων με στόχο εξοικονόμηση ποσού 0,2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.
    2. Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.
    3. Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 2011-2015.
    4. Διατήρηση προσλήψεων 1:5.
    5. Εργασιακή εφεδρεία.
    6. Μείωση συμβασιούχων.
    7. Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο.

    Πηγή:www.capital.gr

    • ΑΛ.ΑΝΥ.Α.(ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ) στο 08/02/2012 στις 14:39

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ & ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ…
    Αυτό που κάνει ένα κίνημα να υπάρχει είναι οι άνθρωποι, τα μέλη του. Αυτά είναι όλη η ψυχή ενός κινήματος. Και κίνημα χωρίς ψυχή δεν υφίσταται.

    ΑΛ.ΑΝΥ.Α.(ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ): τα ασυμβίβαστα στοιχεία του πάλαι ποτέ πολιτικού και όχι κομματικού κινήματος “Δεν Πληρώνω, Δεν πληρώνουμε την κρίση σας”(www.oxidiodia.gr).
    Που αποχωρήσαμε σύσσωμοι όταν μια μικρή αυταρχική μειοψηφία, με ιδιοκτησιακή αντίληψη επί του κινήματος, επιχειρούσε & συνεχίζει να επιχειρεί, μέσα από αδιαφανείς μεθοδεύσεις & κρυφές ατζέντες, να σύρει το κίνημα στο χορό των επερχόμενων εκλογών ως κόμμα!Εξαργυρώνοντας έτσι τον έντιμο αγώνα μας και την αναγνωρισιμότητά του με ψηφαλάκια και προωθώντας τις προσωπικές φιλοδοξίες τους, όπως δυστυχώς αποδείχτηκε, για είσοδο ως βουλευτές(!) σ’αυτό που μέχρι πρόσφατα αποκαλούσαν παντού προδοτική & κατοχική βουλή!
    Όλοι εμείς που δημιουργήσαμε και στηρίξαμε όλες τις δράσεις του κινήματος, δε δεχόμαστε να πουλήσουμε την ιδεολογία και τις αξίες μας, όλα αυτά για τα οποία μαχόμαστε τόσο καιρό. Τους χαρίζουμε λοιπόν το όνομα και τα σύμβολα αλλά όχι τις δράσεις μας.
    Που δε συμβιβαστήκαμε ούτε αποδεχτήκαμε ποτέ αυτές τις βλέψεις & πρακτικές (η συντριπτική πλειοψηφία των αγωνιστών του “Δεν Πληρώνω”) κι ενωμένοι σα γροθιά σχηματίσαμε ένα νέο, γνήσια αμεσοδημοκρατικό και πάντα μαχητικό κίνημα δρόμου.
    Που με τη μαζική μας αποχώρηση από το ΔενΠληρώνω όχι μόνο δε γυρίσαμε στον καναπέ, όπως θα βόλευε πολλούς, αλλά ενωθήκαμε με συνδετικό κρίκο τις κοινές μας ιδέες που μας προσδιορίζουν και τη λαχτάρα μας για αγώνα ενάντια σε όλους όσους μας εξαπατούν & αυθαιρετούν σε βάρος μας. Και οδηγούν ένα ολόκληρο λαό, με μαθηματική ακρίβεια, σε κοινωνική γενοκτονία…
    Που θα συνεχίσουμε άνεϋ οποιασδήποτε κομματικής γραμμής και ύποπτης καθοδήγησης τον αγώνα μας για ένα κόσμο όπου ο σπουδαιότερος νόμος θα είναι το κοινό αίσθημα περί δικαίου.
    Οι ίδιοι άνθρωποι που υπήρξαμε η καρδιά του «Δεν Πληρώνω» συνεχίζουμε ως ΑΛ.ΑΝΥ.Α. Και ως γνήσια αλάνια, εξακολουθούμε να «Μην Πληρώνουμε»!!! Σας περιμένουμε στις αλάνες και τους δρόμους του αγώνα, εκεί που πραγματικά γεννιούνται συνειδήσεις και δίνονται οι μάχες με το κατεστημένο.
    ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΛΑΪΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…

    ΑΛ.ΑΝΥ.Α.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
    το κειμενο αφορα το http://www.oxidiodia.gr Η http://www.denplironodenplirono.com

    • Η ΕΛ.ΑΣ. «προβλέπει» λαϊκή εξέγερση στο 08/02/2012 στις 14:38

    Η ΕΛ.ΑΣ. «προβλέπει» λαϊκή εξέγερση
    Αμηχανία, νευρικότητα και έντονες αντιπαραθέσεις επικρατούν μεταξύ των στελεχών των υπηρεσιών δημόσιας ασφάλειας της χώρας τα τελευταία 24ωρα.

    Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του diktionews.gr στο μέγαρο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου σημειωτέον στεγάζεται και η ΕΥΠ (στον 4ο όροφο συγκεκριμένα) προσπαθούν να βρουν άκρη για το πώς θα αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες λαϊκές εξεγέρσεις όχι μόνον στο κέντρο της Αθήνας αλλά σε πολλές περιοχές τόσο της πρωτεύουσας όσο και της περιφέρειας.

    Το πλέον ανησυχητικό, κατά ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα οργανωμένο κίνημα – όπως αυτό των «αγανακτισμένων» – στο οποίο μπορούν οι δυνάμεις ασφαλείας να «εστιάσουν».

    «Όλα δείχνουν ότι η έκρηξη θα αρχίσει ακόμη και από ένα τυχαίο περιστατικό και θα εξαπλωθεί με ταχύτητα φωτός όχι μόνον στην πλατεία Συντάγματος ή στην Ομόνοια αλλά και σε πολλές γειτονιές της Αθήνας» παρατήρησε ο συγκεκριμένος αξιωματικός στο diktionews.gr.

    Παράλληλα υπάρχει έντονος προβληματισμός και για τη στάση που θα κρατήσουν οι αστυνομικοί – όχι μόνον οι άνδρες των ΜΑΤ – οι οποίοι δεν δείχνουν ιδιαίτερα διατεθειμένοι να αντιπαρατεθούν με εξοργισμένους πολίτες.

    Σε ό,τι αφορά αυτούς τους εξοργισμένους πολίτες τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να μπορούν να προσδιορίσουν συγκεκριμένες ομάδες «υψηλής επικινδυνότητας» όπως τις χαρακτηρίζουν οι δυνάμεις ασφαλείας. Αυτό όμως σημαίνει ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν και το όποιο ξέσπασμα τους δεν μπορεί να προβλεφθεί.

    «Είναι πολύ πιθανό να ζήσουμε στιγμές ανείπωτης βίας με το αίμα να ρέει και να μην μπορούμε να ελέγξουμε τίποτα» πρόσθεσε ο ίδιος αστυνομικός. Και αυτό είναι που ανησυχεί τους κρατικές δυνάμεις και τους επικεφαλής τους οι οποίοι φαίνεται να μην αγγίζονται από την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία μας.

    Ένα ακόμη στοιχείο που κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι το κίνημα των αγανακτισμένων ουσιαστικά δεν υφίσταται – την Κυριακή το απόγευμα στο Σύνταγμα βρέθηκαν περίπου 500 άτομα μόνον – και αυτό δημιουργεί ερωτήματα για το πού θα διοχετευθεί η οργή των απλών πολιτών οι οποίοι βλέπουν τις ζωές τους να ανατρέπονται σε έσχατο σημείο.

    Των πολιτών οι οποίοι μέχρι χθες είχαν μια κανονική – φυσιολογική ζωή, ασχολούνταν μόνον με τις δουλειές τους, τα παιδιά τους και την καθημερινότητά τους και μπορεί να τα έφερναν δύσκολα βόλτα αλλά πάντως προχωρούσαν.

    «Αυτοί είναι που δημιουργήσουν τη μεγάλη έκρηξη και αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν ούτε να ελεγχθούν, ούτε να μπουν σε καλούπια οργανώσεων ή κάθε λογής κινημάτων» κατέληξε ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δίνοντας με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο την ανησυχία που διακατέχει τους πραιτοριανούς του συστήματος.

    ΠΗΓΗ: diktionews.gr

    • Έκθεση μαθητή 3ης Δημοτικού σε σχολείο της Ξάνθης για τους Μετανάστες στο 07/02/2012 στις 14:08

    «Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ»
    Ήταν κάποτε ένας εγωιστής γίγαντας που είχε ένα πανέμορφο κήπο. Όταν μια μέρα είδε ξένα παιδιά να παίζουν στον κήπο του τα έδιωξε με φωνές: «ο κήπος μου είναι κήπος μου και βάλτε καλά στο μυαλουδάκι σας πως δε σκοπεύω να αφήσω κανέναν να παίζει εδώ εκτός από τον εαυτό μου». Και μετά έχτισε ολόγυρα έναν πανύψηλο τοίχο και έβαλε μια πινακίδα: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ». Όταν ήρθε η άνοιξη σε όλη τη γη ξεπρόβαλλαν μπουμπούκια και πουλιά. Μονάχα στον κήπο του εγωιστή δεν έλεγε να τελειώσει ο χειμώνας. Τα πουλιά δεν ήθελαν να κελαηδούν, τα λουλούδια να ανθίσουν. Κάποτε ένα μικρό λουλούδι έβγαλε το κεφάλι του από το χώμα αλλά είδε την πινακίδα λυπήθηκε και γλίστρησε πίσω ξανά. Οι μόνοι που χαίρονταν ήταν το Χιόνι, η Παγωνιά, ο Βοριάς και το Χαλάζι που χαλάσανε τα πάντα. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αργεί η άνοιξη» είπε ο γίγαντας. ‘Όμως στον κήπο του εγωιστή ποτέ δεν ήρθε πια Άνοιξη ούτε Καλοκαίρι, ήταν Χειμώνας μέχρι τη μέρα που ένα παιδάκι σκαρφάλωσε τον τοίχο και πήδηξε στην αυλή και έφερε την άνοιξη. Όταν ο γίγαντας το είδε αυτό γκρέμισε τον τοίχο και άφησε τα παιδιά ελεύθερα να παίζουν για πάντα.
    Γιατί λοιπόν χτίζουμε φράχτη ολόγυρα από την χώρα μας και διώχνουμε τους ξένους (μετανάστες τους λέει ο μπαμπάς); Εγώ τους ξέρω ότι είναι καλοί, μας χτίσανε το σπίτι, δουλεύουν στον κήπο μας, παίζουμε με τα παιδιά τους, ο μπαμπάς δίνει φάρμακα στα άρρωστα μωρά τους. Να τον γκρεμίσουμε τον φράχτη όλοι μαζί για να ρθει η Άνοιξη.
    Τηλέμαχος
    Μαθητής τρίτης τάξης
    10o Δημοτικό Ξάνθης
    http://www.ksm.gr/%ce%ad%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%ae-3%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf/

    • 203 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΛΙΟΝΤΟ στο 06/02/2012 στις 20:51

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο είμαστε μετανάστες που ζούμε στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πρώην απεργοί πείνας της Υπατίας, αλλά και άλλοι μετανάστες, με άδεια παραμονής, με κόκκινη κάρτα, αλλά και χωρίς χαρτιά.

    Θέλουμε να καταγγείλουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τη σύλληψη του δημοσιογράφου της «Κόντρας» Γεράσιμου Λιόντου. Τον Γεράσιμο δεν τον γνωρίσαμε μόνο στη διάρκεια των 44 ημερών της απεργίας πείνας της Υπατίας, να είναι μαζί μας μέρα και νύχτα και να δείχνει με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη του, ακόμα και καθαρίζοντας τις τουαλέτες. Τον βλέπουμε κάθε μέρα δίπλα μας, στα αστυνομικά τμήματα όταν μας συλλαμβάνουν, στο Αλλοδαπών όταν πάμε για τα διάφορα χαρτιά μας, στους Δήμους και την Περιφέρεια για τις υποθέσεις μας.

    Ξέρουμε ότι τον συνέλαβαν την ώρα που υπερασπιζόταν μετανάστες. Γι’ αυτό έχουμε έναν παραπάνω λόγο να ενώσουμε τη φωνή μας με τους Ελληνες αλληλέγγυους και να ζητήσουμε την απελευθέρωσή του και την αθώωσή του από όλες τις ψεύτικες κατηγορίες.

    Ακολουθούν 203 υπογραφές μεταναστών από Αθήνα, Χανιά, Καλύβες Χανίων, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Σάμο, Ζάκυνθο.

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1374785

    • 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ -ΤΡΙΤΗ 7/2/2012 στο 06/02/2012 στις 12:14

    Σε σημερινή συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αξιολογώντας τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται μετά τις εκβιαστικές, αντικοινωνικές, αντεργατικές και καταστροφικές απαιτήσεις της Τρόϊκα, των δανειστών αποφάσισε και πραγματοποιεί:

    24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, την ΤΡΙΤΗ 7/2/2012

    Η κυβέρνηση κατ’ απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο συζητά και διαπραγματεύεται την ακύρωση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη δραματική για μια ακόμα φορά μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Συνταγή και πολιτική που αφαιρεί τεράστιους πόρους από τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία εκτοξεύοντας την ύφεση, την ανεργία αλλά και την απώλεια εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

    Η κοινωνική Ευρώπη και ο σεβασμός στις συμφωνίες των κοινωνικών φορέων, ποδοπατούνται ακυρώνονται και θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων, των τοκογλύφων δανειστών, των τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών αδιαφορώντας προκλητικά για τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

    Οι εργαζόμενοι της χώρας μας και η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχονται τον απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό εκβιασμό των Τροϊκανών και απαντούν:
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

    Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε αυτές τις αναποτελεσματικές και καταστροφικές πολιτικές που ούτε τη χώρα ούτε την κοινωνία θα σώσουν.

    Όλοι στην απεργία των συνδικάτων και στη συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

    Σε νεότερη συνεδρίαση η Ε. Επιτροπή της Συνομοσπονδίας, την Πέμπτη 9/2/2012 θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία και στάση της ΓΣΕΕ

    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

    http://www.gsee.gr/news/news_view.php?id=1743

    • Ηράκλειο : Οι τυπογράφοι στηρίζουν τους εργαζόμενους στην Ελληνική Χαλυβουργία στο 06/02/2012 στις 11:56

    Στη συναυλία αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στην Ελληνική Χαλυβουργία καλεί όλα τα μέλη του, το Σωματείο Τυπογράφων.
    Η συναυλία πραγματοποιείται απόψε στις 8.00 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, ενώ σε αυτή συμμετέχουν18 καταξιωμένοι καλλιτέχνες δωρεάν.
    Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη στήριξη των απεργών.
    Τιμή εισόδου 5 ευρώ.
    http://cretalive.gr/new/73561/crete/Oi_tupografoi_stirizoun_tous_ergazomenous_stin_Elliniki_Chalubourgia

    • Ξεχάστε την υπερθέρμανση του πλανήτη! Να φοβάστε την νέα εποχή των παγετώνων! στο 05/02/2012 στις 17:59

    Ξεχάστε την υπερθέρμανση του πλανήτη! Να φοβάστε την νέα εποχή των παγετώνων!

    Forget global warming – it’s Cycle 25 we need to worry about (and if NASA scientists are right the Thames will be freezing over again)!
    Πηγή και στοιχεία: Daily Mail
    Η υποτιθέμενη «συναίνεση» για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενοχλητική πρόκληση, μετά την δημοσιοποίηση νέων δεδομένων που δείχνουν ότι η θερμοκρασία του πλανήτη δεν έχει ανέβει τα τελευταία 15 χρόνια.
    Ο αποκαλυπτικός πίνακας της Βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας!

    Με βάση τις μετρήσεις από περισσότερους από 30.000 σταθμούς μέτρησης, τα στοιχεία που εκδόθηκαν πριν λίγες μέρες, χωρίς τυμπανοκρουσίες από την Met Office (την Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία Β.Μ.Υ). και την Μονάδα Κλιματικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, επιβεβαιώνουν ότι η αυξητική τάση της παγκόσμιας θερμοκρασίας έληξε το 1997.
    Τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας (Β.Μ.Υ.) δείχνουν ότι θα μπορούσαμε ακόμη και να οδεύουμε προς μία μίνι εποχή των παγετώνων, που θα μοιάζει με την 70-ετή μείωση της θερμοκρασίας που συνέβη κατά τον 17ο αιώνα. Μέχρι πρόσφατα η Met Office ήταν από τους υπέρμαχους της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής! Πολλές επιστημονικές της μελέτες και προγνωστικά της μοντέλα είχαν ως βάση ανάλυσης την θεωρία του “φαινομένου του θερμοκηπίου”! Τώρα οι θέσεις της αυτές φαίνεται να ανατρέπονται άρδην- και παρόλο που αυτό είναι ένα σοβαρότατο θέμα είναι απορίας άξιον γιατί δεν έχει αποκτήσει την δημοσιότητα που του πρέπει!
    Πίνακας του Abraham Hondius που απεικονίζει τον παγωμένου Τάμεση το 1684.
    Εν τω μεταξύ, κορυφαίοι επιστήμονες του κλίματος λένε ότι, αφού ο ήλιος είχε εκπέμψει ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα ενέργειας σε όλο το 20ο αιώνα, τώρα οδεύει προς ένα «μεγάλο ελάχιστο» της παραγωγής του, απειλώντας με ψυχρά καλοκαίρια, έντονους χειμώνες και σύντμηση της διαθέσιμης σεζόν για την καλλιέργεια των τροφίμων.
    Είμαστε τώρα στην κορυφή του κύκλου που οι επιστήμονες αποκαλούν «Κύκλος 24» – κι αυτός είναι ο λόγος που η ηλιακή καταιγίδα της περασμένης εβδομάδας είχε ως αποτέλεσμα να δούμε σέλας νοτιότερα από το συνηθισμένο. Όμως οι αριθμοί των ηλιακών κηλίδων είναι σε επίπεδα κάτω από το ήμισυ αυτών που παρατηρήθηκαν σε περιόδους αιχμής σε ηλιακούς κύκλους στον 20ο αιώνα.
    Ως γνωστόν η ηλιακή δραστηριότητα ακολουθεί έναν 11-ετή κύκλο, όπου συναντάμε έναν υψηλό αριθμό ηλιακών κηλίδων στο αποκορύφωμά του.
    Μια ανάλυση από ειδικούς της NASA και του Πανεπιστημίου της Αριζόνα – που προέρχεται από μετρήσεις του μαγνητικού πεδίου 200.000 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του ήλιου – δείχνουν ότι ο «Κύκλος 25», του οποίου το μέγιστο οφείλει να συμβεί το 2022, θα είναι πολύ πιο αδύναμος ακόμα.
    Σύμφωνα με μία έκθεση που εξέδωσε η Β.Μ.Υ. υπάρχει 92% πιθανότητα ότι και ο κύκλος 25 και εκείνοι που θα έρθουν στις επόμενες δεκαετίες, να είναι τόσο αδύναμοι, ή πιο αδύναμος ακόμα και το «ελάχιστο Dalton» του 1790- 1830 . Σε αυτήν την περίοδο, που το όνομά της το πήρε από τον μετεωρολόγο John Dalton, οι μέσες θερμοκρασίες σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης μειώθηκαν κατά 2° C.
    Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό ότι η νέα πτώση της ηλιακής ενέργειας θα μπορούσε να είναι τόσο βαθιά όσο το «ελάχιστο Maunder» (από το όνομα του αστρονόμου Edward Maunder), μεταξύ 1645 και 1715, στο πιο ψυχρό τμήμα της «Μικρής Εποχής των Παγετώνων», όταν, ακόμα και ο Τάμεσης πάγωσε όπως και τα κανάλια της Ολλανδίας έγιναν πάγος.
    Σύγκριση Ηλιακών Κύκλων και αλλαγών στο κλίμα της Γης.

    H θερμοκρασία του πλανήτη, σύμφωνα με την “ορθόδοξη” και ευρέως αποδεκτή άποψη, σημειώνει σταθερή άνοδο, γεγονός που οφείλεται στις αυξημένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Το 2000, μάλιστα, είχαν προβλέψει ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξάνεται κατά 1°F ανά δεκαετία, αύξηση η οποία θα φθάσει τους 10°F μέχρι το τέλος του αιώνα. Βασικός υποστηρικτής αυτής της άποψης ήταν και η Met Office. Μέχρι πρόσφατα…
    Γιατί τα νέα επιστημονικά δεδομένα, πέρα από αυτών που ανακοίνωσε και η ίδια η Met Office, και που ανακοινώθηκαν και στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, που έλαβε χώρα στο Σικάγο, με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Heartland Institute, έρχονται σε σύγκρουση με την άποψη των περισσότερων «ορθόδοξων» κλιματολόγων, που συμμετέχουν στη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC). Ο πλανήτης έχει πάψει προ πολλού να υπερθερμαίνεται και έχει εισέλθει σε μια περίοδο που ενδέχεται να προμηνύει μια νέα εποχή παρατεταμένου ψύχους. Όπως υποστηρίζει ένας από τους επικριτές της θεωρίας της υπερθέρμανσης, ο επιφανής Αμερικανός γεωλόγος Don Easterbrook, ομότιμος καθηγητής στο Western Washington University, οι προβλέψεις της IPCC και οι αρχικές προβλέψεις της Met Office περί ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη μας, δεν επιβεβαιώθηκαν, γιατί απλούστατα η περίοδος της υπερθέρμανσης έληξε. Ο Easterbrook προχώρησε στη μελέτη των πάγων της Γροιλανδίας, οι οποίοι θεωρούνται ως οι καλύτεροι και οι πλέον αδιάψευστοι «μάρτυρες» των κλιματικών αλλαγών που έχουν επέλθει στον πλανήτη. Χρησιμοποιώντας ισότοπα οξυγόνου, μια καθιερωμένη μέθοδο της Παλαιοντολογίας για την ανασύσταση του Περιβάλλοντος κατά τους γεωλογικούς αιώνες, κατάφερε να υπολογίσει τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν στον πλανήτη πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Έτσι, διαπίστωσε πως το κλίμα της Γης χαρακτηρίζεται από μια αέναη εναλλαγή ψυχρών και θερμών μακρο-εποχών, οι οποίες εμπεριέχουν πολλούς μικρότερους χρονικά κύκλους κλιματικών αλλαγών.
    Τα τελευταία 500 χρόνια παρατηρείται μια κανονικότητα στην εναλλαγή θερμών-ψυχρών περιόδων, όπου κάθε περίοδος διαρκεί περίπου 27 χρόνια. Το ίδιο φαινόμενο εναλλαγής φαίνεται να επαναλαμβάνεται τέσσερις φορές και κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Από το 1880 έως το 1915 (κρύο), από το 1915 έως το 1945 (ζέστη), από το 1945 έως το 1977 (κρύο), από το 1977 έως το 1999 (ζέστη). Από το 1999 έως σήμερα παρατηρείται μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, συνεπώς, κατά τον Easterbrook , έχουμε εισέλθει και πάλι σε μια περίοδο ψύχους.
    Γράφημα που δείχνει τις θερμοκρασιακές μεταβολές στην Ανταρκτική τα τελευταία 420.000 χρόνια.
    Δε φαίνεται να υπάρχει σχέση αιτίας-αποτελέσματος που να συνδέει την άνοδο της θερμοκρασίας με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Αντίθετα, ο Easterbrook συσχετίζει την πορεία των εναλλαγών θερμοκρασίας του πλανήτη με τους ηλιακούς κύκλους, τις ηλιακές κηλίδες και γενικά την ηλιακή δραστηριότητα. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι όποτε η ηλιακή δραστηριότητα παρουσίαζε ύφεση, όπως σήμερα, τότε στη Γη είχαμε πάντοτε «μίνι» περιόδους παγετώνων.
    Στα ίδια συμπεράσματα καταλήγουν και οι έρευνες του Ρώσου αστροφυσικού Habibullo Abdussamatov, διευθυντή του Τμήματος Διαστημικών Ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας και επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος «Astrometria», που διεξάγεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
    Σύμφωνα με το Ρώσο επιστήμονα, η αύξηση της θερμοκρασίας της Γης που χαρακτηρίστηκε ως αποτέλεσμα του φαινομένου του θερμοκηπίου δεν οφείλεται στις εκπομπές αερίων, όπως υποστηρίζουν οι «ορθόδοξοι» κλιματολόγοι, αλλά στην ηλιακή ακτινοβολία, η οποία στη διάρκεια του εικοστού αιώνα παρουσίασε μια αξιοσημείωτη και παρατεταμένη άνοδο, φτάνοντας στο ζενίθ της το διάστημα 1998-2005, για να ακολουθήσει έκτοτε φθίνουσα πορεία, όπως αποδεικνύει και η μείωση των ηλιακών κηλίδων.
    Η σαφής μείωση των ηλιακών κηλίδων που παρατηρείται σήμερα φανερώνει ότι η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται στο ελάχιστό της (το λεγόμενο ελάχιστο του Μάουντερ), γεγονός που θα οδηγήσει σε μια δραματική πτώση της θερμοκρασίας. Ο Abdussamatov , μάλιστα, θεωρεί πως η παγκόσμια ψύξη θα αρχίσει να γίνεται πολύ πιο αισθητή από το 2014.
    «Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες μπορεί να γίνουν πολύ πιο ψυχρές από ότι είναι τώρα για 50 ή περισσότερα χρόνια», δήλωσε ο Henrik Svensmark, διευθυντής του Κέντρου για το Κλίμα της Δανίας. «Θα χρειαστεί μια μακρά μάχη για να πειστούν μερικοί επιστήμονες του κλίματος ότι ο ήλιος είναι σημαντικός στην άνοδο και πτώση της θερμοκρασίας. Είναι πολύ πιθανό ότι ο ίδιος ο ήλιος πρόκειται να το αποδείξει μόνος του, χωρίς ανάγκη από την βοήθεια μας.»
    Οι υπέρμαχοι της θεωρίας της υπερθέρμανσης του Πλανήτη λόγω του φαινόμενου του θερμοκηπίου, μπροστά στα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υποστηρίζουν πλέον ότι ναι μεν είμαστε μπροστά σε μια πτώση της μέσης θερμοκρασίας της Γης λόγω μη ανθρωπογενών παραγόντων όπως πχ είναι η επίδραση του ήλιου, αλλά η πτώση αυτή θα ήταν κανονικά μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε το φαινόμενο του θερμοκηπίου.Ορισμένοι μάλιστα υποστήριξαν ότι κανονικά θα έπρεπε να είχαμε μπει στην εποχή των παγετώνων, αν δεν υπήρχε η εκπομπή ρύπων CO2.
    Τα επίπεδα του CO2 συνέχισαν να αυξάνονται χωρίς διακοπή και, το 2007, το Met Office είχε ισχυριστεί ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη ήταν έτοιμη να φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή. Ανέφερε επίσης ότι μεταξύ του 2004 και το 2014 θα υπάρξει συνολική αύξηση κατά 0.3 ° C. Το 2009, προέβλεψε ότι σε τουλάχιστον τρία από τα έτη 2009 έως 2014 θα σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας που κρατά από το 1998.
    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σημάδι ότι πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Το αντίθετο μάλιστα.
    Αλλά πριν λίγες μέρες εκπρόσωπος του Met Office επέμεινε ότι τα αρχικά μοντέλα του εξακολουθούν να ισχύουν- παρά τα νέα στοιχεία.
    «Η δεκαετής προβολή παραμένει. Και η προθεσμία για να συμβούν οι αρχικές προβλέψεις δεν έχει τελειώσει ακόμα», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Met Office.
    Οι ηλιακές κηλίδες και η επίδραση τους στο κλίμα της Γης.

    «Εάν οι θερμοκρασίες συνεχίσουν να μένουν παρόμοιες ή αν αρχίσουν να ελαττώνονται και πάλι, η απόκλιση μεταξύ των μοντέλων και των καταγεγραμμένων δεδομένων τελικά θα γίνει τόσο μεγάλη, που όλη η επιστημονική κοινότητα θα θέσει υπό αμφισβήτηση τις τρέχουσες θεωρίες», τόνισε ο Dr Nicola Scafetta, του Πανεπιστημίου Duke στη Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος είναι ο συγγραφέας πολλών εργασιών που υποστηρίζουν ότι τα κλιματικά μοντέλα του Met Office δείχνουν θα θα έπρεπε να υπάρξει μια «σταθερή αύξηση της θερμοκρασίας από το 2000 μέχρι σήμερα», πράγμα που δεν φαίνεται.
    Πιστεύει ότι καθώς το μοντέλο του Met Office αποδίδει πολύ μεγαλύτερη σημασία στις εκπομπές του CO2 από ό, τι στον ήλιο, ήταν υποχρεωμένο να συμπεράνει ότι δεν θα υπάρξει ψύξη. «Το πραγματικό ζήτημα είναι αν το ίδιο το μοντέλο είναι ακριβές», τονίζει ο Scafetta.
    Εν τω μεταξύ, μία από τους πιο επιφανείς εμπειρογνώμονες για το κλίμα η Judith Curry του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Γεωργίας, δήλωσε πως η αυτοπεποίθηση του Met Office ότι είναι «αμελητέα» η επίδραση του ήλιου, είναι δύσκολο να κατανοηθεί.
    «Καλά θα κάνει να αποδεχθεί ότι τα μοντέλα μπορεί να έχουν σοβαρές ελλείψεις, όταν πρόκειται για την επίδραση του ήλιου», αναφέρει η Curry. Όσον αφορά την παύση της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη, λέει ότι για πολλούς επιστήμονες «δεν αποτελεί έκπληξη».
    Οι καταγραφείσες θερμοκρασίες στην Γη σε σχέση με τις προβλεπόμενες από την IPCC θερμοκρασίες,

    Υποστήριξε ότι γίνεται προφανές ότι άλλοι παράγοντες, εκτός από CO2, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην άνοδο ή την πτώση της θερμοκρασίας, όπως ο 60-ετής κύκλος της θερμοκρασίας του νερού στους ωκεανούς του Ειρηνικού και του Ατλαντικού.
    «Δεν έχουν επαρκώς εκτιμηθεί οι παράγοντες αυτοί από την άποψη του κλίματος του πλανήτη», δήλωσε η Curry. Όταν και οι δύο ωκεανοί ήταν ψυχροί στο παρελθόν, όπως την περίοδο 1940 – 1970, το κλίμα ψύχθηκε. Ο Ειρηνικός κύκλος «αναστράφηκε» από το ζεστό στο κρύο το 2008 και του Ατλαντικού ο κύκλος θεωρείται επίσης πιθανό να αναστραφεί τα επόμενα χρόνια.
    Ο Pal Brekke, ανώτερος σύμβουλος στο Νορβηγικό Κέντρο Διαστήματος, δήλωσε πως ενώ κάποιοι επιστήμονες βρήκαν σπουδαία τη σημασία των κύκλων του νερού, είναι δύσκολο αυτή να γίνει αποδεκτή, επειδή αυτό σημαίνει την παραδοχή ότι οι ωκεανοί – κι όχι το CO2 – προκάλεσε ένα μεγάλο μέρος της υπερθέρμανσης του πλανήτη μεταξύ 1970 και 1997.
    Το ίδιο ισχύει και για τις επιπτώσεις του ήλιου – ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ενεργός για μεγάλο διάστημα του 20ου αιώνα.
    «Στη φύση πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα», είπε. «Σε 10 ή 15 χρόνια από τώρα, θα είμαστε σε θέση να ξεκαθαρίσουμε καλύτερα αν η αύξηση της θερμοκρασίας στα τέλη του 20ου αιώνα προκαλούνταν πραγματικά από την τεχνητή άνοδο του CO2, ή λόγω της φυσικής μεταβλητότητας».
    Εν τω μεταξύ, από τα τέλη του περασμένου έτους, οι θερμοκρασίες παγκοσμίως έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από μισό βαθμό, ως αποτέλεσμα του ψυχρού «La Nina» που έχει επανεμφανιστεί στο Νότιο Ειρηνικό.
    «Είμαστε τώρα στη δεύτερη δεκαετία αυτής της παύσης της προβλεπόμενης ανόδου της Παγκόσμιας Θερμοκρασίας», διευκρινίζει ο Benny Peiser, διευθυντής του Ιδρύματος για την Υπερθέρμανση του Πλανήτη. «Αν δεν δούμε πειστικές αποδείξεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη μέχρι το 2015, θα αρχίσει να γίνεται σαφές το κατά πόσον τα μοντέλα είναι ανόητα. Και, αν είναι, οι συνέπειες για ορισμένους επιστήμονες θα μπορούσαν να είναι πολύ σοβαρές». …Και για την αυτοαποκαλούμενη “Πράσινη Ανάπτυξη” προσθέτουμε εμείς!
    Αλλά τότε θα είναι πλέον αργά για το μέλλον του τόπου μας και ακόμα πιο αργά για το Φυσικό Περιβάλλον των Παρθένων Βουνών μας!
    **********************

    Σας υπενθυμίζουμε και σας παραπέμπουμε σε παλαιότερες αναρτήσεις μας για το θέμα αυτό:
    Climategate…
    “CLIMAΤΕGATE”: η «σκοτεινή» πλευρά της υπερθέρμανσης.
    Αποσιωπήσεις… «άνευ προηγουμένου».
    http://konstantinosdavanelos.blogspot.com/

    • Ηράκλειο : 15η μέρα Απεργίας στο Αριαδνη στο 02/02/2012 στις 15:33

    Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση Αριάδνη ΑΕΒΕ συνεχίζουν για 15η μέρα τον παλληκαρήσιο αγώνα που ξεκίνησαν στις 13-1-2012 με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας να τους επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία με 2 μέρες εργασία τη βδομάδα και μισθό 250-400€.

    Οι εργαζόμενοι σαν μια γροθιά αγωνίζονται ενάντια σε αντεργατικά μέτρα και νόμους που σήμερα εφαρμόζονται σε όλο το νομό, σε όλες τις επιχειρήσεις. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους εργαζόμενους του νομού μας. Είναι η δική μας Χαλυβουργία!

    http://cretalive.gr/new/72991/crete/Gia_15i_mera_apergia_stin_Ariadni

    • Αγ.Νικόλαος : Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι γιατροί στο 02/02/2012 στις 03:34

    Μεγάλη συμμετοχή είχε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΝΙΛ στον Αγ. Νικόλαο.

    Συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι ομιλητές τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Ξανθός Ανδρέας και Δημητρακόπουλος Στέλιος που παρουσίασαν τις αποφάσεις του τελευταίου ΓΣ της ΟΕΝΓΕ.

    Η γενική συνέλευση κατέληξε ομόφωνα στην παρακάτω απόφαση:

    “Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βιώνουν κάθε χρόνο και εντονότερα τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής του Μνημονίου στο βιοτικό τους επίπεδο, λόγω της βαθιάς ύφεσης στην οποία έχει βυθιστεί η Ελληνική οικονομία.

    Ζούμε μια νέα Κατοχή, όπου διεθνείς Τοκογλύφοι επιβάλουν μέσω Τρόικας την ασκούμενη πολιτική στην Ελλάδα σε όλες της τις λεπτομέρειες, με μοναδικό σκοπό την διαφύλαξη των κερδών τους, ενώ οι μαριονέτες που απαρτίζουν την κυβέρνηση ψηφίζουν τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα χωρίς καν να τα διαβάζουν.

    Η φτώχεια και η ανέχεια πλήττει ολοένα και μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού και λαμβάνει πλέον τον χαρακτήρα ανθρωπιστικής κρίσης με 1.000.000 ανέργους, με 20.000 αστέγους, με περιπτώσεις ασιτίας παιδιών, με ουρές ανθρώπων που στριμώχνονται για ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια των Δήμων και της Εκκλησίας.

    Μέσα σ’ αυτό το γενικότερο εφιαλτικό πλαίσιο, οι δαπάνες του κρατικού Προϋπολογισμού για την υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση μειώνονται δραστικά, αφού προτεραιότητα αποτελεί η αποπληρωμή των δανείων και μόνο.

    Το ετήσιο εισόδημα των ιατρών του ΕΣΥ έχει ήδη μειωθεί κατά 35%, ενώ τα εισοδήματα των υπόλοιπων εργαζομένων στα νοσοκομεία, μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, έχουν κατέλθει σε επίπεδα που καθιστούν προβληματική την διαβίωση.

    Τα κονδύλια για εφημερίες ιατρών ήδη περικοπεί δραστικά, με αποτέλεσμα πολλά τμήματα να μην καλύπτονται από εφημερεύοντες ιατρούς αρκετές ημέρες τον μήνα, ενώ το 2012 θα περικοπούν επιπλέον κατά 30.000.000, με ότι αυτό συνεπάγεται.

    Οι προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού έχουν ανασταλεί.

    Οι κενές οργανικές θέσεις είτε παραμένουν κενές στις περισσότερες των περιπτώσεων, είτε καλύπτονται για περιορισμένο χρονικό διάστημα από επικουρικούς ιατρούς ή με μετακινήσεις από άλλα, κοντινά ή απομακρυσμένα νοσοκομεία.

    Η ποιότητα του υγειονομικού υλικού συχνά μας προβληματίζει, παρόλο που διαθέτουν τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος φορέας που να μπορεί να τα ελέγξει όταν διαπιστώνεται κάποιο πρόβλημα.

    Γίνεται προσπάθεια για αντικατάσταση των πρωτότυπων φαρμάκων των οποίων έχει λήξει η πατέντα με αντίγραφα, με στόχο τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ παραβλέπεται το γεγονός ότι η εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης έχει προέλθει από την αντικατάσταση των παλαιών, φθηνών και δοκιμασμένων φαρμάκων με ισοδύναμα νεότερα, αλλά εξαιρετικά ακριβότερα και με άγνωστο το πλήρες φάσμα των παρενεργειών τους.

    Η δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη που καλύπτει τον κάθε πολίτη, σύντομα θα αποτελεί απλώς μια καλή ανάμνηση, αφού το μόνο που μετρά στους υπολογισμούς της Τρόικας είναι το υψηλό της κόστος.

    Έτσι ήδη τίθενται επιχειρηματικά κριτήρια στην λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, γεγονός που σίγουρα θα οδηγήσει στο κλείσιμο όσων αποδειχθούν ασύμφορα οικονομικά, ενώ για όσα παρουσιάζουν κέρδη υπάρχουν σκέψεις να ιδιωτικοποιηθούν, είτε ολόκληρα είτε τμήματά τους, κατά τα πρότυπα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

    Εκεί το ΔΝΤ επέβαλε το κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων και την απόλυση εκατοντάδων ιατρών και χιλιάδων νοσηλευτών.

    Οι προτάσεις της επιτροπής των “σοφών” που όρισε ο κος Λοβέρδος μετά από απαίτηση της Τρόικας για τον προγραμματισμό των αλλαγών στον χάρτη της υγειονομικής περίθαλψης κινούνται προς την παραπάνω κατεύθυνση.

    Εκτός από την Νοσοκομειακή περίθαλψη, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη, μετά την ενοποίηση των κλάδων υγείας των 4 μεγαλύτερων ασφαλιστικών οργανισμών (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ) στον ΕΟΠΥΥ.

    Η άρνηση των ιδιωτών ιατρών να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ οδηγεί σε απόγνωση το 95% των ασφαλισμένων που καλύπτονται τώρα από τον παραπάνω οργανισμό και τους αναγκάζει είτε να πληρώνουν από την τσέπη τους για πρωτοβάθμια περίθαλψη, είτε να στραφούν στα τακτικά ιατρεία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, τα οποία όμως αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον αυξημένο αριθμό των προσερχόμενων σε αυτά.

    Ο αριθμός των ανασφάλιστων και συγχρόνως οικονομικά αδυνάτων πολιτών αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

    Ασθενείς διακόπτουν τις αγωγές που λάμβαναν για πρόληψη ή θεραπεία νοσημάτων, λόγω οικονομικής αδυναμίας για την αγορά φαρμάκων.

    Τα νοσοκομεία υψώνουν φράκτη στην προσέλευση των παραπάνω πολιτών σε αυτά με την επιβολή 5ευρου για εξέταση στα τακτικά ιατρεία, με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους νοσηλείας μετά την θέσπιση των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων και με την δραστική μείωση του ποσού από τον προϋπολογισμό που διατίθεται για την νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων και οικονομικά αδυνάτων.

    Απέναντι στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που σαρώνει την υγειονομική περίθαλψη των πολιτών, την ασφαλιστική τους κάλυψη και τις προνοιακές δομές, ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος αντίστασης είναι η κοινή δράση όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

    Συμμετέχουμε στο Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Ν. Λασιθίου.

    Θα αντισταθούμε σθεναρά στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περίθαλψης και της υποβάθμισης ή του κλεισίματος των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όπου εργαζόμαστε.

    Λαμβάνουμε πρωτοβουλία ενημέρωσης των προσερχόμενων στα νοσοκομεία για το πότε οφείλουν και πότε όχι να πληρώνουν το 5ευρο.

    Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί η ζωή κανενός πολίτη σε κίνδυνο αν είναι ανασφάλιστος και απαιτηθεί η νοσηλεία του.

    Αρνούμαστε να νοσηλεύσουμε ασθενείς στον διάδρομο αν υπάρχουν κενά κρεβάτια που έχουν διατεθεί σε ασφαλιστικές εταιρίες.

    Συμμετέχουμε ενεργά σε όλες της μορφές Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αναπτύσσονται και στηρίζουμε με την εθελοντική μας εργασία το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο που θα λειτουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στον Αγ. Νικόλαο”.

    http://cretalive.gr/new/72886/crete/Se_trochia_kinitopoiiseon_oi_giatroi_ston_Agio_Nikolao

    • ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟΥΣ στο 02/02/2012 στις 03:23

    Η ιστορία κάνει κύκλους και επαναλαμβάνεται. Η καθεμία και ο καθένας από εμάς έχει βιώσει στην προσωπική του ζωή γεγονότα, καταστάσεις και συμπεριφορές, που έχει ξαναζήσει στο παρελθόν. Ελάχιστα είναι τα πράγματα που δεν αλλάζουν ποτέ. Ένα απο αυτά, είναι και η οικονομική ολιγαρχία που εξακολουθεί να κυβερνάει την Ελλάδα από το 1830 μέχρι σήμερα. Είναι το απόλυτο κουμάντο της χώρας.
    Απλά, μετά από κάποια χρόνια αναγκάστηκε να μοιραστεί τη μάσα με ξένους συναδέλφους της, με εκπροσώπους της οικονομικής παγκοσμιοποίησης και με την περίφημη εταιριοκρατία.

    Διαβάζοντας το βιβλίο του γάλλου δημοσιογράφου Dominique Eudes «Οι Καπετάνιοι», έπεσα σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα όπου ο Πόρτερ, αρχηγός της πρώτης αμερικανικής οικονομικής αποστολής (το ξακουστό σχέδιο Μάρσαλ), περιγράφει στο Collier’s του μηνός Σεπτεμβρίου του 1947 την κατάσταση στην Ελλάδα. Η περιγραφή του είναι εξαιρετικά αφιερωμένη σε όλους εμάς που από τότε μέχρι σήμερα, 65 χρόνια μετά, δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε την κατάσταση ούτε στο ελάχιστο:

    «Από ότι μπόρεσα να διαπιστώσω, η κυβέρνηση δεν είχε ποτέ άλλη πολιτική πρακτική από το να ζητάει συνέχεια ξένη βοήθεια για να διατηρεί την εξουσία της και να διασώζει συνέχεια τα προνόμια μίας μικρής κλίκας εμπόρων και τραπεζιτών, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία της Ελλάδας…

    Αυτή η κλίκα είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε τρόπο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας. Τα μέλη αυτής της κλίκας επιθυμούν να διατηρήσουν αλώβητο ένα φορολογικό σύστημα που τους ευνοεί με έναν αληθινά σκανδαλώδη τρόπο. Αντιτίθενται στον έλεγχο συναλλάγματος γιατί θα τους εμπόδιζε να εξαγάγουν τα κέρδη τους στις τράπεζες του Καίρου και της Αργεντινής. Δεν διανοήθηκαν ποτέ να επενδύσουν τα κέρδη τους στη δική τους χώρα για να βοηθήσουν στην αναστύλωση της εθνικής οικονομίας»
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1373458

    • Hράκλειο : Για 12η ημέρα η απεργία στο "Αριάδνη" στο 01/02/2012 στις 15:41

    Για 12η ημέρα η απεργία στο “Αριάδνη”
    Συνεχίζεται ο αγώνας των εργαζομένων για άρση του καθεστώτος εκ περιτροπής εργασίας
    Για 12η ημέρα η απεργία στο “Αριάδνη”
    Ενημερώθηκε: 31.01.2012 // 14:59

    Μετά την επιτυχημένη – παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες – συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς στην επιχείρηση Αριάδνη ΑΕΒΕ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου στη Λότζια από την Ε.Ι.Υ.Η., τη σωματειακή επιτροπή του στην επιχείρηση και το ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα για 12η μέρα, μέχρι η εργοδοσία να πάρει πίσω την εκ περιτροπής εργασία.

    Σε αυτό τον αγώνα οι εργαζόμενοι δεν είναι στιγμή μόνοι τους. Ήδη ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης έχουν καταθέσει:

    Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου και ενίσχυση του αγώνα με 50€

    Το εκπαιδευτικό προσωπικό σε Αγ. Μαρίνα – Τσαλικάκι και ενίσχυση του αγώνα με 70€

    Το ΜΑΣ, οι επιτροπές αγώνα σε ΑΕΙ- ΤΕΙ και εστίες και τα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων Ιατρικής, ΣΤΕΦ, ΣΔΟ και ΣΕΥΠ.

    Μαθητικά Συμβούλια του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου

    Η Γενική Συνέλευση των μελών του τοπικού παραρτήματος του σωματείου Καρφούρ- Μαρινόπουλος που έκοψε την πίτα του στις 29/1 και έστειλε κομμάτι στους απεργούς καθώς και αναψυκτικά.

    Ο σύλλογος γυναικών Μαλεβυζίου της ΟΓΕ

    Η Λαϊκή Επιτροπή Μαλεβυζίου
    http://cretalive.gr/new/72636/crete/Gia_12i_imera_i_apergia_sto_Ariadni

    • Ρέθυμνο : Ιατρείο για ...αόρατους ανθρώπους στο 01/02/2012 στις 15:19

    Ιατρείο για …αόρατους ανθρώπους

    Αυτό το ιατρείο φτιάχτηκε για μετανάστες. Αλλά πλέον, όσο αυξάνονται οι ντόπιοι «απόκληροι» του συστήματος Υγείας, τόσο πιο συχνά χτυπούν κι εκείνοι την πόρτα του. Την ίδια στιγμή το δημόσιο νοσοκομείο του Ρεθύμνου υπολειτουργεί και ο εθελοντισμός καλείται να καλύψει τις «τρύπες» που αφήνει ανοιχτές η Ελλάδα του Μνημονίου…

    «Το κάνω για μένα, παίρνω πολλά από αυτό, αλλά ξέρω πως θα έπρεπε το Κράτος να φροντίζει για την υγεία αυτών των …αόρατων ανθρώπων», λέει στην Τηλεόραση από τους Πολίτες η παιδίατρος του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ξέροντας πως ο εθελοντισμός της μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «άλλοθι» για την περιστολή των δικαιωμάτων υγείας.

    Οι μετανάστες πλέον φεύγουν από την Ελλάδα και τη θέση τους στις ουρές του Ιατρείου παίρνουν Έλληνες που έμειναν άνεργοι, που έχασαν την Ασφάλειά τους, που δεν τους καλύπτουν τα Ταμεία και που βρίσκονται πλέον εκτός συστήματος Υγείας. Άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πια λεφτά να αγοράσουν τα εμβόλια των παιδιών τους και που περιμένουν στην ουρά για την εθελοντική παροχή φαρμάκων από τους υπόλοιπους συμπολίτες τους μέσω του κοινωνικού ιατρείου.

    Δημοσίευση: 31-1-2012
    Παραγωγή: Δεκέμβριος 2011
    Διάρκεια: 16:07
    Ρεπορτάζ: Χαρά Βηλαρά
    Κάμερα: Σταύρος Αλεξανδράκης, Νίκος Σαράντος
    Μουσική: Δημήτρης Σφακιανάκης

    Πηγή : http://www.politestv.gr/index.php?id=1000&article=51

    • Yπογράφηκε η συμφωνία ACTA από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο 01/02/2012 στις 02:29

    Πριν προχωρήσω θέλω να θυμίσω στους αναγνώστες ότι δεν είμαι ούτε νομικός ούτε έχω σπουδές πληροφορικής. Είμαι ένας απλός χρήστης υπολογιστών που στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με το Ελεύθερο Λογισμικό, το Ανοιχτό Υλικό, και ότι άλλο συναφές.

    Πριν από λίγες μέρες οι τακτικοί αναγνώστες (ναι υπάρχουν και τέτοιοι) του blog μου διαβάζατε την άποψη μου για την νομοθεσία SOPA/PIPA που θα περνούσαν στις ΗΠΑ (αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν… προσωρινά) πριν λίγες ώρες ότι υπογράφηκε η συμφωνία ACTA από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι πλέον η ACTA είναι νόμος του Ελληνικού κράτους; Η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι ένα ξεκάθαρο όχι, η ACTA δεν είναι νόμος του Ελληνικού κράτους.(όχι ακόμη)

    Ποιές κινήσεις πρέπει να γίνουν για να γίνου νόμος του Ελληνικού κράτους; Δεδομένου ότι η Ελλάδα μετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η ACTA θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωκοινοβούλιο. Το Ευρωκοινοβούλιο με την σειρά του θα επικυρώσει ή όχι την συνθήκη αυτό δεν γίνεται έτσι άπλα καθώς η Συνθήκη ACTA πρέπει να περάσει από 5 επιτροπές,

    Βασικό ρόλο έχει η επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου η οποία δουλεύει πάνω στην ACTA η επιτροπή αυτή, μετά την γνωμοδώτηση της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσων, της επιτροπής Ανάπτυξης, της επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας και της επιτροπής Νομικών Θεμάτων, θα προχωρήσει στην έκδοση αναφοράς σχετικά με την ACTA πάνω στην οποία θα κληθεί το Ευρωκοινοβούλιο να πάρει την απόφαση του σχετικά με την συμφωνία.

    Και έχουμε μέλλον λαμπρό μέχρι αυτή η συμφωνία να φτάσει να είναι νόμος στην χώρα μας. Συγκριτικά είδατε πόσο γρήγορα έφτασε η SOPA να ψηφιστεί (ή μάλλον να καταψηφιστεί) στις ΗΠΑ.

    Η ίδια η ACTA, όπως είχαμε πει και παλαιότερα, παρουσιάζει κάποια στοιχεία που αποτελούν αγκάθι για τις διαδικτυακές μας ελευθερίες και όχι μόνο μερικά ζητήματα που εντόπισε στο κείμενο της ACTA το δικό μου απαίδευτο μάτι. Επιγραμματικά όμως ας τα αναφέρω άλλη μια φορά γιατί η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως κτλ κτλ.

    κάνει παράνομη την διανομή τεχνολογικών συσκευών ή προγραμμάτων που είναι σχεδιασμένα για να παρακάμπτουν τις μεθόδους προστασίας αντιγραφής (γνωστές και ως DRM) περιττό να πω ότι πολλά ανοιχτού κώδικα προγράμματα παρακάμπτουν το DRM γιατί είναι κλειστού κώδικα (ορισμένες φορές είναι και εμπορικό μυστικό)
    μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία αυτοματοποιημένων (εταιρικών;) μηχανισμών επιβολής του copyright που πιστεύω (σας είπα ότι δεν είμαι νομικός) ότι έρχεται σε αντίθεση με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο
    γνωστοποίηση από πλευράς του πάροχου υπηρεσιών επικοινωνίας αρκετών στοιχείων ώστε να ταυτοποιηθεί συνδρομητής του οποίου ο λογαριασμός φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων
    νομική ευθύνη για υποβοήθηση ή παρακίνηση διακίνησης παράνομου υλικού (αυτό κατά μια πολύ χαλαρή ερμηνεία μπορεί να συμπεριλαμβάνει ακόμη και τα P2P δίκτυα όπως το BitTorrent)
    ειδική επιτροπή επικαιροποίησης της συνθήκης… νομίζω ότι ούτε αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση της ΕΕ αλλά εγώ δεν είμαι νομικός (το είπαμε αυτό)

    Τουλάχιστον αυτά κατάλαβα εγώ διαβάζοντας το κείμενο, τουλάχιστον με την δική μου σκέψη και έτσι όπως εγώ κατανοώ κάποια πράγματα, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ρίξτε μια ματιά και εσείς στο κείμενο της ACTA. Ίσως δείτε και άλλα σημεία με τα οποία είστε αντίθετοι, ίσως καταφέρετε να δείτε κάτι παραπάνω στα σημεία που εγώ κόλλησα πριν λίγο καιρό. Ενδεικτικά άρθρο αυτό έχω βάλει μια φωτογραφία από την Πολωνική Βουλή μετά από διαμαρτυρία βουλευτών για την επικύρωση της ACTA από την κυβέρνηση της Πολωνίας. Ενώ επίσης χαρακτηριστική είναι η παραίτηση του rapporteur της επιτροπής Διεθνούς εμπορίου Kader Arif ως διαμαρτυρία στο κείμενο της ACTA.

    Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν επικυρώσει την ACTA (και μάλλον δεν πρόκειται) πιο συγκεκριμένα:

    Κύπρος
    Γερμανία
    Εσθονία
    Ολλανδία
    Σλοβακία

    Αν πιστεύετε γενικότερα ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να ψηφίσει υπερ αυτής της συμφωνίας τότε ίσως είναι μια καλή ιδέα να επικοινωνήστε με τους Ευρωβουλευτές σας ειδικά όσο αφορά αυτούς που συμμετέχουν στις επιτροπές που προανέφερα. Συγκεκριμένα:

    Από Ελληνική Δημοκρατία

    την κυρία Μαρία-Ελένη ΚΟΠΠΑ Μέλος της επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου
    ο κύριος Δημήτριος ΔΡΟΥΤΣΑΣ Μέλος της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και της επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας
    ο κύριος Γεώργιος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Μέλος της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων
    ο κύριος Ιωάννης ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Μέλος της επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας
    η κυρία Νίκη ΤΖΑΒΕΛΑ Μέλος της επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας και της επιτροπής Ανάπτυξης
    ο κύριος Κρίτων ΑΡΣΕΝΗΣ Μέλος της επιτροπής Ανάπτυξης

    από Κυπριακή Δημοκρατία

    η κυρία Ελένη ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ Μέλος της επιτροπής Ανάπτυξης,
    ο κύριος Ιωάννης ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ Μέλος της επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου
    η κυρία Αντιγόνη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Μέλος της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων
    ο κύριος Κυριάκος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Μέλος της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

    Στα πλαίσια αυτού του προβληματισμού Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα ο HELLUG καλεί σε ανοιχτή συζήτηση κάθε ενδιαφερόμενο στο χώρο του hackerspace.gr στην Αθήνα, εάν είστε στην Αθήνα ακόμη και αν δεν είστε μέλη του HELLUG ή του hackerspace.gr αλλά σας προβληματίζει η πιθανότητα ψήφισης της ACTA στο Ευρωκοινοβούλιο πιστεύω πως είναι καλή ιδέα να παρευρεθείτε. Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια κάλυψης της εκδήλωσης από το IRC κανάλι στο Freenode.net #acta-el μπορείτε να μπείτε και μέσω web εδώ.

    Επίσης μπορείτε να ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω video που εξηγεί τις απόψεις της La Quadrature du Net σχετικά με την ACTA

    http://elkosmas.gr/2012/01/28/acta_signed/

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.