Επίθεση στη κατάληψη του ΤΕΙ Χανίων

15 συμμοριτες ηλικιας απο 17 μεχρι 21 επιτεθηκαν στη καταληψη στο ΤΕΙ αρχικα κατεβαζοντας το πανω της καταληψης, και αφου υπηρξαν αντιδρασεις μπηκαν μεσα με μπουνιες και κλωτσιες πεταγωντας καρεκλες και βαρωντας κοσμο με περισσιο μισος.Υποκινουμενοι απο φασιστες τα πιτσιρικια η μονη δικαιολογια που ειπαν κατα τη διαρκεια της επιθεσης ηταν “σπουδαζετε 15 χρονια” και οτι δε πρεπει να κανουμε καταληψεις.Το αποτελεσμα της επιθεσης ηταν να χτυπησουν 5+ ατομα με 2 απ’αυτους με τραυματα στο κεφαλι που πηγαν στο νοσοκομειο.Οι πιτσιρικαδες ειναι γνωστοι καγκουρες των χανιων.Χαλεπιανοι καγκουρες που εχουν κανει και αλλες επιθεσεις σε ανυποψιαστους.Η κινητοποιηση των φοιτητων και μη ηταν σχετικα καλη.μαζευτηκαμε 40+ ατομα για καμποση ωρα.δυστηχως το οτι υπηρχαν καγκουρες(για ωρες) εξω απο το ΤΕΙ και τραμπουκιζαν τους καταληψιες το ηξερε πολυς κοσμος αρκετα πριν την επιθεση,αλλα επελεξαν να μη το παρουν σοβαρα εχοντας ως αποτελεσμα 5 ατομα χτυπημενα.

  • Επίθεση στη κατάληψη του ΤΕΙ Χανίων

Χτές το βράδι 27/09 στην πλατεία απέναντι απο το ΤΕΙ στην Χαλέπα είχαν μαζευτεί 15-20 “καγκουρες” και έκαναν προκλητικές κινήσεις στον κόσμο του ΤΕΙ που εκείνη την στιγμή πραγματοποιούσε αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο. Είχε προηγηθεί τραμπουκισμός απο μια ομάδα 5-6 θρασύδειλων μέσα στο ΤΕΙ όπου επιτέθηκαν λεκτικά με απειλές και χειρονομίες σε παιδί απο την κατάληψη όταν κατα τις 21.00 τα συγκεκριμένα άτομα προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο πανό. Κόσμος απο την κατάληψη τους αντελήφθηκε, βγήκε να τους ζητήσει τον λόγο και εκείνοι με απίστευτη οργή εισέβαλαν στο προαύλιο του ΤΕΙ που γίνονταν το καφενείο επιτέθηκαν στον κόσμο της κατάληψης. Κατα την στιγμή της εισβολής πετούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, καρέκλες-μπουκαλια και επιτέθηκαν αδιακρίτως στον κόσμο ενω άλλοι προσπάθησαν να τους αποκρούσουν. Έγινε μια απρόκλητη, βάρβαρη και δολοφονική επίθεση σε συντρόφους που στην προσπάθεια τους να καταλάβουν τι συμβαίνει και να αμυνθούν, δέχονταν χτυπήματα απο κράνη, γροθιές και κλωτσιές, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες δύο εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου ο ένας έκανε ράμματα στο κεφάλι και ο άλλος με πολύ άσχημα χτυπήματα στο πρόσωπο κρατήθηκε κάποιες ώρες για παρακολούθηση. Το μένος και η “λεβεντιά” των φασιστοειδών για την κατάληψη φαίνεται και από το ότι όχι μόνο συνεπλάκησαν με αυτούς που αμύνθηκαν αλλά απείλησαν και κοπέλες απο το ΤΕΙ που τους έκραξαν. Η επίθεση δεν έχει προσωπικό ή άλλο λόγο και το μόνο σίγουρο είναι οι στενές σχέσεις των εισβολέων με χρυσαυγίτες και λοιπούς φασίστες στα Χανιά. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν πυκνώσει οι επιθέσεις σε καταλήψεις του Πολυτεχνείου απο φασιστοειδή στα Χανιά (1) + (2) και τώρα οι παρακρατικοί επιτίθονται και στο ΤΕΙ. Έτσι εκτός απο αντικαταληψίες, κυβέρνηση και ΜΜΕ να προσπαθούν να σπάσουν τις καταλήψεις, έχουμε και τα παρακρατικά τσουτσέκια να τρομοκρατούν τον αγωνιζόμενο κόσμο. Εισβολή και η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ αυτή επίθεση μέσα σε κατηλλειμένο ίδρυμα σε συμφοιτητές μας είναι μια πρόκληση για το φοιτητικό κίνημα και τις καταλήψεις και ως έτσι θα αντιμετωπιστεί.

Σήμερα πέμπτη το πολυτεχνείο κρήτης έχει συντονιστικό της κατάληψης στις 13.00  στο μπλόκο και το ΤΕΙ έχει συνέλευση στις 5 το απόγευμα όπου και θα συζητηθεί το θέμα.

πηγή : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1336898