Κυκλοφόρησε το 6ο τεύχος του περιοδικού των αγανακτισμένων στα Χανιά ¨ Η πλατεία ¨

Κυκλοφόρησε το 6ο τεύχος του περιοδικού των αγανακτισμένων στα Χανιά, ” Η πλατεία ” με κεντρικό θέμα όλα τα νέα μέτρα που έρχονται να ισχύσουν από το Σεπτέμβρη, και να αλλάξουν περισσότερο τη ζωή μας για ακόμη μία φορά.

Kαλώς μας φτάνει το φθινόπωρο, όχι με πρωτοβρόχια, φέτος, αλλά με καταιγίδες νέων μέτρων, και μπόρες νομοσχεδίων, που ολοκληρώνονταν όσο εμείς απολαμβάναμε τα μπάνια μας αμέριμνοι. Όχι ότι το καλοκαίρι, δεν ακούγονταν παντού, όχι ότι  ακούμε γι αυτά πρώτη φορά… Η δύναμη της συνήθειας είναι όμως τόσο, τελικά, καταλυτική, που μάλλον τείνουμε ακούγοντας τη λέξη μέτρα, να την απορροφούμε σαν μια λέξη απόμακρης καθημερινότητας, όπως το τυπικό γεια κάποιου που προσπερνάμε γρήγορα, και θα το συγκρατήσουμε μόλις δευτερόλεπτα πριν το αποβάλουμε παντελώς από την προσοχή μας. Αυτό, σε συνδυασμό με μια αλήθεια, πως τόσο μεγάλος είναι ο όγκος της άξαφνης πληροφορίας γύρω από την κατάλυση του κοινωνικού προϋπολογισμού, τόσο πλούσιο το συνονθύλευμα από αυξήσεις, περικοπές, απολύσεις, διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, κατάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλους, αντισυνταγματικά νομοσχέδια και πάειλέγοντας, που πριν προλάβει κανείς να εστιάσει σε μια πτυχή ενόςχρέους επαχθούς, μπροστάτου ξεδιπλώνονται άλλες αμέτρητες. Στο τέλος, είτε ξεχνάμε, είτε φοβόμαστε, είτε οχυρωνόμαστε στις κατασκευασμένες μας ανασφάλειες, είτε χανόμαστε στην ηθελημένα παρούσα σύγχυση μας. Στο παρόν τεύχος, το περιοδικό Η Πλατεία, συγκεντρώνει όλα τα μέτρα που έρχονται για να ισχύσουν από το Σεπτέμβρη, σε πλήρη συμφωνία με τις επιταγές της τρόικας, και κατά συνέπεια του Εφαρμοστικού Νόμου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που ψήφισαν και στον οποίο συναίνεσαν, αδιαφορώντας για την τύχη του λαού και των πολιτών, οι Ελληνες πολιτικοί.
Με την πολιτική αυτή του μνημονίου, ο κλονισμόςτης ελληνικής κοινωνίας είναι εν γένει, αναπόφευκτος, και σε αυτόν το μακρύ δρόμο που έχουμε να διανύσουμε καλούμαστε επιτακτικά, να κάνουμε ξεκάθαρες προσωπικές επιλογές. Σε μια Ελλάδα ιδιωτικοποιημένη και προς πώληση ανά πάσα στιγμή, και σε κάθε ενδιαφερόμενο, όπου ο οικονομικός κατακερματισμόςτου κοινωνικού της ιστού είναι γεγονός και εδραιώνεται με όλα τα νέα μέτρα που ακολουθούν, σε έναν τόπο που έχει εκχωρήσει αδιαμαρτύρητα την εθνική του κυριαρχία, εκεί που η δημοκρατία αναπαράγεται μόνο σαν λέξη, αλλά στην πράξη, δεν υφίσταται πουθενά, οι δημόσιοι φορείςπροαναγγέλουν ισχυρές κινητοποιήσεις, η εκπαιδευτική κοινότητα κάνει λόγο για καταφανή αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για την παιδεία και κινείται νομικά, οι φοιτητές ξεσηκώνονται ενάντια στην απαξίωση και ιδιωτικοποίηση της παιδείας, κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται στο στόχαστρο είναι έτοιμες να συ γκρουστούν ανοιχτά με την κυβέρνηση, και φυσικά οιπλατείες… Οι πλατείες του ανεξάρτητου κόσμου, των ανένταχτων πολιτών, με την ενεργό πολιτική σκέψη, που αρνούνται να εκχωρήσουν την τύχη της ζωής τους στις αποφάσεις μιας υπαλληλικής κυβέρνησης και βουλής, επανακάμπτουν δυναμικά, για να αρθρώσουν πολιτικό λόγο και να δηλώσουν πως στις δημοκρατίες, την τελική απόφαση την έχει ο λαός. Όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας, καλούνται μέσα στη χρονική και ιστορική συγκυρία να γίνουν πολίτες ενεργοί. Δεν υπάρχει ούτε δευτερόλεπτο για περισσότερη αδιαφορία. Γιατί μιλάμε για το μέλλον ενός τόπου και των ανθρώπων του, προσπαθούμε να προστατεύσουμε θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, υφιστάμεθα στυγνή οικονομική εξαθλίωση, αλλά και απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ο Σεπτέμβρης είναι εδώ. Και τα καλέσματα για μαζική συμμετοχή στις δίκαιες διεκδικήσεις του λαού έχουνε ήδη γίνει. Ο μόνος αγώνας που χάνεται, είναι αυτός που δεν δίνεται ποτέ.
Η ομάδα των Αγανακτισμένων Χανίων

http://aganaktismenoixania.blogspot.com/

  • Για να το διαβάσετε πατήστε εδω – Για να το κατεβάσετε πατήστε εδω

πηγή : http://aganaktismenoi.chaniacrete.eu/magazine

 .:: Προηγούμενα Τεύχη :

Η πλατεία τευχος#1Η πλατεία - τεύχος 2Η πλατεία - τεύχος 3Η πλατεία - τεύχος 4Η πλατεία- τεύχος 5

 

 

 

—————————————————————————————————————–

*Για να τα κατεβάσετε πατήστε πάνω στην εικόνα του τεύχους που θέλετε.