ΟΧΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Εμφανίστηκαν πριν λίγες μέρες στην πόλη αφίσες και καλέσματα στο διαδίκτυο από μια υποτιθέμενη “κίνηση πολιτών ενάντια στην τουρκική κατοχή της Κύπρου” που καλούν σε συγκέντρωση και πορεία το βράδυ της Δευτέρας 25 Ιουλίου.Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η “κίνηση” δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια οργανωμένων φασιστών (χρυσή αυγή κλπ) να εμφανιστούν με ένα πατριωτικό μανδύα.

Οι πολιτικοί απόγονοι των  SS  και των δοσίλογων την περίοδο της κατοχής,της χούντας και των βασανιστών της,του πραξικοπήματος στη Κύπρο που προκάλεσε τον πόλεμο προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους στους δρόμους της πόλης. Είναι οι ίδιοι που επιτίθενται  μαφιόζικα σε μετανάστες και αγωνιστές  τις νύχτες στα Χανιά και κάνουν πογκρόμ στις  γειτονιές της Αθήνας.

Είναι οι ίδιοι που συνεργάζονται με την αστυνομία για την καταστολή των αγώνων ενάντια στο μνημόνιο με την κάλυψη της κυβέρνησης, όπως είδαμε στην 48ωρη απέργια στις 28-29 Ιούνη.

Οι νοσταλγοί του ναζισμού δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.Οι τελετές μίσους δεν έχουν θέση στον τόπο που μαρτύρησε από το ναζισμό με την Κάντανο, το Κοντομαρί, την εξόντωση της εβραϊκής κοινότητας, το βομβαρδισμό της παλιάς πόλης, αλλά και έδωσε ηρωικούς αντιφασιστικούς αγώνες από το Μάλεμε ως το Κουστογέρακο.

Δε θα επιτρέψουμε να γίνει η συγκέντρωση των φασιστών.Καλούμε τα συνδικάτα,τους φοιτητικούς συλλόγους,τις αντιρατσιστικές συλλογικότητες,κάθε δημοκράτη κάτοικο των Χανιών να μην επιτρέψει να γίνει η συγκέντρωση των φασιστών.

  • Νόμιμοι οι μετανάστες-Εκτός νόμου οι ναζιστικές συμμορίες
  • Να σταματήσει η κάλυψη της αστυνομίας και να τιμωρηθούν οι ένοχοι των ρατσιστικών επιθέσεων
  • Εξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας
  • Ποτέ ξανά φασισμός

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ